25 / 04 / 2024

Ümraniye'de yapıların yüzde 65'i yenilendi!

Ümraniye'de yapıların yüzde 65'i yenilendi!

Ümraniye Belediyesi Başkanı Hasan Can, “Ümraniye’de yapıların yüzde 65’ini yeniledik. Varoş olarak tabir edilen Ümraniye, bugün İstanbul Finans Merkezi’nin, ticaret merkezlerinin ve birçok alışveriş merkezinin olduğu ve prestijli mekânlara sahip bir ilçe haline geldi” dedi.



Ümraniye; Üsküdar, Beykoz, Çekmeköy, Sancaktepe, Ataşehir’e komşu 4 bin 500 hektar araziye sahip bir ilçe. Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can 12. Gelişen Bölgeler Zirvesi’nde konuştu. Başkan Can, Ataşehir Belediyesi kurulduğu dönemde yeni belediyeye 6.5 mahalle verdiklerini, bunun da İstanbul Finans Merkezi ile ilgili de bir karmaşa yarattığını hatırlattı. Başkan Can, Ataşehir Belediyesi’nin vergi mahkemesi kararı ile Finans Merkezi’ni kendi sınırlarına kattığını söyledi. Can, “Yeniden kanun çıkarma gereği duyduk. 2014’de kanun çıktı kavga bitti. İstanbul Finans Merkezi eskiden de bugün de Ümraniye sınırlarında. İstanbul Finans Merkezi şimdiden göz kamaştırıyor. Proje büyüklüğü 3 milyar lirayı geçecek” dedi. 


ALIŞVERİŞ CADDESİ

“Eskiden bayram alışverişleri Avrupa yakasında belli başlı ilçelerde olurdu, şimdi çevredeki ilçeler Ümraniye’ye alışverişe geliyor." diyen Başkan Can, "Alemdağ Caddesi ekonomi dergilerinin de tespit ettiği üzere İstanbul’un en pahalı kiralık dükkânların olduğu ve en çok cironun yapıldığı alışveriş caddesi haline geldi” dedi.


DÖNÜŞÜMDE ÖNCÜ

Başkan Hasan Can kentsel dönüşümde öncü ilçe olduklarını ifade etti. Can, "Şehrin yüzde 65’ini yenilemiş bir belediye kadrosuna sahibiz. İlçemizde 308 bin bağımsız birim var. Bunun 188 bini bizim zamanımızda yapıldı. En önemlisi ise 80-85 bin sağlıksız, çürük birim yıkıldı ve yenisi yapıldı” dedi.


METRODA SONA YAKLAŞILDI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında yapımına başlanan Üsküdar, Ümraniye ve Çekmeköy metro İnşaat çalışmalarında da sona yaklaşıldığını belirten Başkan Can, “Anadolu yakasının trafik sorununa önemli ölçüde çözüm getirecek olan bu projedeki metro hattının uzunluğu 17 kilometre olacak. Delme tünel teknolojisi ile yapılan metro da toplam 16 adet istasyon bulunuyor. Ümraniye sınırları içerisinde Ümraniye, Çarşı, Yamanevler, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, İmam Hatip Lisesi, Dudullu ve Necip Fazıl olmak üzere Metro’nun 9 istasyonu bulunuyor. Ayrıca Ümraniye sınırları içerisinde bulunan İstanbul Finans Merkezi’ne yapılan ek metro ile diğer metro duraklarına bağlantı kurulacak. Tek yönde saatte 45 bin yolcu taşıyacak olan metronun ortalama seyahat süresi 24 dakika olacak. 3’lü tüp geçit projesi sayesinde; Ümraniye ve Hasdal arası 14 dakikaya inecek ve Ümraniye’nin 3. köprü ve havalimanıyla bağlantısı sağlanacak” açıklamalarında bulundu.


Hürriyet 


Geri Dön