25 / 04 / 2024

Umut Güner: Şampiyonluk bile yeni stadı bekliyor!

Umut Güner: Şampiyonluk bile yeni stadı bekliyor!

Beşiktaş asbaşkanı ve yeni stattan sorumlu yöneticisi Umut Güner Hürriyet’e konuştu. BEŞİKTAŞ Asbaşkanı ve Yeni Stattan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Umut Güner, Vodafone Arena için camianın zirveye tırmanmaya başlayan heyecanını Hürriyet’le paylaştı.



Stat inşaatında kat edilen mesafeyle ilgili bilgilendirme yapan Umut Güner, yönetim kurulu olarak aralarındaki sohbetlerde, “Şampiyonluk bile yeni stadı bekliyor” esprisi yaptıklarını dile getirdi. İşte siyah beyazlı yöneticiyle gerçekleştirdiğimiz söyleşinin detayları...



Beşiktaş Vodafone Arena'dan son fotoğraflar!



Vodafone Arena’da çatı da kalktığına göre, bundan sonraki süreç nasıl işleyecek?

- Çatıda henüz işlemler bitmedi. Ama 15 gün içinde onunla paralel devam edecek işlere başlayacağız. Çim ekibi çalışacak, tribün koltukları takılmaya başlanacak. Locaların mobilyaları yerleştirilecek.


“MUTLU SONA YÜREKTEN iNANIYORUZ”

KİM ya da kimler bekliyor peki Vodafone Arena için?

- Yönetim olarak emeklerimizin, uğraşlarımızın, mücadelemizin bir an önce sonucunu görmek istiyoruz. Teknik kadromuz bekliyor, futbolcu kardeşlerimiz ve taraftarlarımız. Futbolseverler bekliyor, medya bekliyor. Hatta kendi aramızda konuşuyoruz. Bize göre, “şampiyonluk” bile yuvamızı bekliyor.


“Yeni statla birlikte şampiyonluk şansımız artacak” diyorsunuz yani?

- Bu düşünceye camia olarak yürekten katılıyoruz. Şampiyonluğa inanıyoruz, yuvamıza şampiyonluklara ambargo koymak için döndüğümüze inanıyoruz.


Taraftara, “Az kaldı” diyoruz o zaman, öyle mi?

- Taraftarlarımız sabrının karşılığına kavuşacak. Hepsi, gururlanacaklar. Tüm futbolseverlerin maç izlemek isteyeceği bir stadyum için artık son düzlükte bulunuyoruz.


“HAYALDİ GERÇEK OLUYOR”

STAT inşaatında şu ana dek süreç nasıl işledi?

- Bu proje özellikle göreve geldiğimizde bir hayal projesiydi.Planı, projesi, yeri, finansmanı açısından. Ama önce başkanımız Fikret Orman buna kalben inandı. Bizi de inandırdı. Zorluklara rağmen, bugüne geldik. Borçlar, statla ilgili izin ve finans sorunuyla uğraşırken bir yandan da lig devam ediyordu. Ama çok şükür başkanımız ve yönetimimiz bu süreçte başarılı oldu.


CUMHURBAŞKANIMIZ OLMASAYDI BAŞARAMAZDIK

Bu süreçte özellikle teşekkür etmek istediğiniz kişi ve ya kurumlar var mı?

- Tabii ki var. Kültür Bakanlığı, Büyükşehir Belediyemiz ile Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğümüz bize çok destek verdiler. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız olmasaydı, buralara gelemezdik. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız’a da camiamız adına müteşekkirim.



Hürriyet 


Geri Dön