28 / 03 / 2024

Unicredit'ten Zafer Havalimanı inşaatına 49 milyon euro!

Unicredit'ten Zafer Havalimanı inşaatına 49 milyon euro!

UniCredit Bank AG, Zafer Bölgesel Havalimanı için 18 yıl vadeli 49 milyon avro tutarında proje finansman kredisi sağladı...



Unicredit Bank AG 'den yapılan yazılı açıklamada, Kütahya, Uşak ve Afyonkarahisar illerinin havayolu ulaşımı ihtiyacını karşılayacak finansman ile UniCredit Bank AG 'nin 'Türkiye 'nin ilk bölgesel havalimanı için ülke tarihindeki en uzun vadeli' proje finansmanını sağlayan kurum olduğu vurgulandı.

Açıklamada, 64 milyon avro bedelle gerçekleştirilen proje kapsamında 20 bin metre karelik yolcu terminal binasının yanı sıra, 45 metre eninde 3 kilometrelik pist, apron, yakıt tedarik ve diğer hizmet alanlarına sahip olacak havalimanının, Devlet Hava Meydanları İşletmesi 'nin (DHMİ) ilk bölgesel havalimanı olma özelliğini taşıdığı ifade edildi.

IC İçtaş Yatırım Holding bünyesinde yer alan IC İçtaş İnşaat Aşž tarafından yap-işlet-devret sistemi ile inşa edilecek havalimanının DHMİ tarafından gerçekleştirilen ihalesinin süresinin 36 ayı inşaat, 29 yıl 11 ayı işletim olmak üzere toplam 32 yıl 11 ay için geçerli olacağı belirtilen açıklamada, IC İçtaş İnşaat Aşž 'nin proje kapsamında yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip bulunan havalimanının inşaatını, işletmesini ve bakım hizmetlerini gerçekleştireceği ifade edildi.

Proje finansmanı için tek yetkilendirilmiş lider düzenleyici olan UniCredit Bank AG tarafından 18 yıl vadeli 49 milyon avro tutarında proje finansman kredisi sağlandığı vurgulanan açıklamada, Zafer Bölgesel Havalimanının, 2007 yılında gerçekleştirilen Antalya Havalimanı projesinden bu yana UniCredit AG tarafından finansman sağlanan ilk havalimanı projesi olma özelliği taşıdığı kaydedildi.

UniCredit AG 'nin, 1997 yılından bu yana Türkiye 'de gerçekleştirilen Antalya, Dalaman,  Ankara  Esenboğa ve İstanbul Atatürk gibi havalimanı özelleştirmelerinde toplam 2,5 milyar dolar proje finansmanı sağladığı bildirildi.

Milliyet


Geri Dön