26 / 04 / 2024

Uniq İstanbul kapılarını açtı!

Uniq İstanbul kapılarını açtı!

TURKMALL yatırımı olan. yeni nesil kültür sanat ve yaşam merkezi konseptiyle hayata geçirilen UNIQ İstanbul projesi kasım ayında kapılarını açtı. Proje adını, İngilizce 'unique eşsiz' kelimesinden alıyor...



TURKMALL yatırımı olan. yeni nesil kültür sanat ve yaşam merkezi konseptiyle hayata geçirilen UNIQ İstanbul projesi kasım ayında kapılarını açtı. Adını, İngilizce 'unique eşsiz' kelimesinden alan UNIQ İstanbul, konser, müzikal, sergi, kongre, eğitim, toplantı, seminer, alışveriş ve yeme-içme gibi pek çok aktivite ile İstanbul modern hayatının yeni merkezi olacak. 62 donum arazi üzerinde 150 bin metrekare toplam inşaat alanına sahip bu yeni yaşam alanı ekolojik bir yaklaşımla projelendirildi. UN1Q İstanbul; 12 bin metrekare alana sahip gösteri merkezi Volkswagen Arena. 10 bin metrekare alanıyla konser, kongre ve performans merkezi UNIQ Hail ve 2 bin 500 metrekarelik bir alanda ziyaretçilerini bekleyen sanat merkezi UNIQ Müze ile dünya starlarını, etkinliklerini ağırlayacak. 


Ayrıca eğitim, toplantı alanları, ofisler ve 15 bin metrekarelik yeme-içme alanlan ile mağazalardan oluşan UNIQ Fuaye ile yeni nesil bir yaşam deneyiminin sözünü veriyor. Dünyada son trendleri takip eden tum çevre dostu ve sürdürülebilir yapıların sahip olduğu LEED sertifikasına aday UNIQ İstanbul ekolojik mimari yaklaşımı, enerji verimliliği, bina kullanıcılarının yaşam konforu gibi UNIQ Hall'da bulunan özellikler 


• Dolby Digital Sunound sinema ses sistemi Bar co 3-chip DLP dijital projeksiyon sistemi • Video mapping teknolojisi • Stereoskobik dijital projeksiyon sistemi • Salon içi ve salonlar arası dijital ses ve görüntü dağıtım sistemi • Webcasting / Web TV sistemleri • Video konferans sistemi • 325 m2 sahne alanı. 16m sofita yüksekliği, tam otomasyonlu 16 adet dekor. 4 adet ışık ban • Değişken özellikli zenginleştirilmiş akustik yapı • 8 dilde çeviri olanağı. 

konulara özellikle önem veriyor. 


UNIQ İstanbul adıyla, tum sanat ve doğaseverlere ev sahipliği yapacak olan İstanbul Maslak Kültür ve Kongre Merkezi, Era Şehircilik Mimarlık Müşavirlik Limited Şirketi mimarları. Yüksek Mimar Ertun Hızıroğlu ve Yüksek Mimar Ali Hızıroğlu tarafından tasarlandı ve projelendirildi. 


Hürriyet Sign of City eki


Geri Dön