29 / 03 / 2024

Üniversite kayıt dönemlerinde emlak dolandırıcılığına dikkat!

Üniversite kayıt dönemlerinde emlak dolandırıcılığına dikkat!

Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, üniversite kaydına gelen öğrenci ve velilere uyarılarda bulunarak, dolandırıcılara karşı dikkat olunmasını söyledi.



2017-2018 yılı eğitim döneminin yaklaşmasıyla birlikte emlak hareketliliği de başladı. Özellikle üniversite öğrencilerinin yoğunlukta olduğu kentlerde Kurban Bayramı’ndan önce barınma ihtiyaçlarını gidermeye çalışan öğrenciler, ‘Ayakçı’ diye tabir edilen emlak dolandırıcılarıyla karşı karşıya geliyor. Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, üniversite kaydına gelen öğrenci ve velilere uyarılarda bulunarak, dolandırıcılara karşı dikkat olunmasını söyledi.


Üniversite öğrencilerinin yoğunlukta olduğu kentlerde, yeni eğitim yılının yaklaşmasıyla birlikte emlak sektöründe yoğunluk başladı. Ev, yurt ve apart gibi yaşam alanlarına talebin yoğun olduğu bu dönemlerde, dolandırıcılar adeta kol geziyor. Emlakçılar tarafından ‘Ayakçı’ diye tabir edilen dolandırıcılar, hem internet üzerinden hem de birebir öğrenci ve velilere cazip fiyatlı yerleşim yerleri gösterip, kapora alarak dolandırıyorlar.


“Dolandırıcılık konusunda ‘ayakçı’ diye tabir ettiğimiz insanlar var”

Konuyla ilgili konuşan Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Gazi Çelik, üniversite sonuçlarının açıklanmasının ardından emlak sektöründe yoğunluk yaşandığını ve buna paralel olarak dolandırıcılık konusunda da şikayetlerin arttığını belirterek, “Dolandırıcılık konusunda maalesef ne kadar dikkat etsek de yine şikayet almaya devam ediyoruz. Bu konuda aileler ve öğrencilerin dikkat etmesi gereken bazı hususlar bulunuyor. Dışarıda ev, apart ve yurt kiralamak için konuştukları insanların peşine takılmasınlar. Üniversite girişlerinde kurulan stantlara bakabilirler, emlak ofislerine gidebilirler ya da buradaki yakınlarının tavsiyeleriyle barınma ihtiyaçlarını giderebilirler. Dolandırıcılık konusunda da özellikle bizim ‘ayakçı’ diye tabir ettiğimiz insanlar var. Bunlar üniversite çevresinde kurulan stantların, emlak ofislerinin çevresinde dolaşarak, aileleri takip edip, ‘Ev ihtiyacınız var mı?’ gibi sorularla ailelerin yanlarına sokularak bu kişileri dolandırıyorlar” dedi. 


Milliyet 


Geri Dön