19 / 04 / 2024

Ünlüler metropol hayatını bırakıp köye yerleşiyor!

Ünlüler metropol hayatını bırakıp köye yerleşiyor!

Metropol hayatından sıkılıp doğayla iç içe daha sakin ve dingin bir hayat yaşamak isteyen ünlüler Ege'ye yerleşiyor. 



Belki de bir anda verilebilecek bir karardır, belki de uzun süre düşünmek gerekiyordur... Kimileri pat diye çekip giderken kimileri hala düşünme aşamasında... Milliyet'te yer alan habere göre metropol hayatından sıkılıp doğayla iç içe daha sakin ve dingin bir hayat yaşamak isteyen ünlüler Ege'ye kaçıyor. İşte metropol hayatını bırakıp köye yerleşen 13 ünlü... 


1- Kıraç: Topraktan geldik, toprağa gideceğiz

Kıraç, eşi Ayşe Şule Bilgiç ve çocuklarıyla birlikte 5 yıldır yılın belirli dönemlerinde Beykoz’a bağlı Ali Bahadır Köyü’ndeki bir çiftlikte yaşıyor. Eşiyle bankadan kredi çekerek bu çiftliği aldıklarını ve kredisini hâlâ ödediklerini söyleyen Kıraç, “13 dönümlük bu çiftlikte 17 inek, 16 tavuk, 8 ördek ve 5 hindi besliyorum” diyor. Çiftlik sit alanı olduğu için 5 yıldır karavanda yaşıyorlar. Kıraç, ömrünü şehirde geçirenler, “Topraktan geldik toprağa gideceğiz, kini ve nefreti arkamızda bırakalım” diyor.

2- Atilla Saral: Sessizlik ve hayat köylerde

Atilla Saral uzun süredir oturduğu İstanbul'daki lüks villasını ve cipini satıp Kuzey Ege'ye yerleşmişti. "Her şeye sıfırdan başlıyorum, şöhretli hayatı bırakıyorum" diyerek Küçükkuyu yolu üzerinde arazi alan Atilla Saral bir süre burada yaşadı. 15 metrekarelik konteyner ve 20 metrekarelik karavanda...

3- Müge Boz çikolata üretecek

Müge Boz Kazdağları’nın eteklerindeki Bayramiç’ten ahşap bir ev satın aldı. Kazdağları’nın bol oksijeni ve doğasıyla, Ege’nin, Akdeniz’in ve Marmara’nın iklimine sahip olması ve bazı arkadaşlarının da bu bölgede yaşıyor olmasının da bu tercihinde önemli rol oynadığını belirten Boz, satın aldığı evin fiyatını açıklamadı. Müge Boz, kendi ürünü olan çikolata markası 'Boz Ayı'nın üretiminde kullanacağı ceviz ve bademleri de bu yöreden alıyor.

4- Ege: İnternetim yok, kargaşa yok, kavga yok

90'lı yılların popüler şarkıcısı Ege uzun zamandır ortalarda yoktu. Ege, Bodrum Güvercinlik'te kendisi için ağaçtan ev yaptırdı. Yeni yaşamıyla ilgili olarak, "Şehir gürültüsünden uzak tek başıma ormanın içine yaşamayı seçtim. İnternetim yok, kargaşa yok, kavga yok. Bodrum'da haftanın 3 günü sahneye çıkıyorum. Market ihtiyacını görüp evime geliyorum. Doğayla iç içe yaşamak bana huzur veriyor" diyor.

5- Aslı Tandoğan: Küçük bir sebze bahçem var

Aslı Tandoğan, İstanbul'un stresinden uzaklaşmak için İstanbul'a yakın ama dingin bir köy yaşamını seçti. Oğlu Atlas'ın doğumundan sonra şehirden uzakta, Riva'da yeni bir yaşam kuran ünlü oyuncu, “Hayatımızdaki stres faktörleriyle başa çıkabilmek için şehirden uzakta oturmayı tercih ettim" diyor.

6- Hayko Cepkin belediye başkanı bile olabilir!

Hayko Cepkin 6 sene önce İstanbul’la ilişkisini kesti ve Güney’e, Selçuk’a yerleşti. Şirince’de açtığı kamp alanında çalışıyor. Yöre halkının çok sevdiği Cepkin, artık Selçuk’a belediye başkanı olmaya da sıcak bakıyor.

7- Yılmaz Erdoğan organik tarım yapıyor

Muğla’da bir çiftlik satın alan Yılmaz Erdoğan organik tarım ürünlerine merak sardı. İstanbul'a sadece iş için gelip gidiyor. Her yer portakal, mandalina, limon, zeytin, greyfurt ağacıyla dolu. Geniş bir ekip çiftçilik yaparak toprağı sürüp ekin ekiyor, ağaçlarla ilgileniyor. Organik ürünler, İstanbul’daki BKM Mutfak'ta servis ediliyor.   

8- Yüksel Ak: Daha sakin, huzurlu bir insan oldum

2000 yılında Türkiye Güzeli ve ardından katıldığı yarışmada dünya üçüncüsü seçilen Yüksel Ak Rimer, 2005 yılında işadamı Osman Rimer ile evlenerek İzmir'e yerleşti. 11 yıldır  İzmir  Alaçatı'da yaşıyor. Çok da mutlu! "İstanbul'da çalışırken ve yaşarken daha stresli bir insandım. Buraya yerleştikten sonra daha sakin, huzurlu bir insan oldum" diyor.

9- Şenay Düdek ekranlardan da, şehirden de uzak

Magazin gazeteciliğinin duayeni Şenay Düdek, 30 yılın ardından ailesiyle  daha fazla vakit geçirebilmek ve dinlenmek için 7 yıl önce İzmir'e yerleşti. 


10- Yeşim Büber teknede yaşıyor

Görüntü yönetmeni eşi Mehmet Aksın’la 11 yıldır teknede yaşayan Yeşim Büber, İkiz çocukları Can Yunus ve Nehir’i teknede büyütüyor. Yeşim Büber bir röportajında şunlar söylemişti: "Evlerde çok sıkılıyorum. Duvarlar üstüme üstüme geliyor. Hele apartmanda her yanımda insan olması içimi fena daraltıyor. Çocuklar da hiç sıkılıyor gibi görünmüyor. Zaten her gün uzun yürüyüşler yapıyoruz ormanda. Tehlikeye gelince, evet, bir eve kıyasla daha fazla tehlike içeriyor. Ama gerekli önlemleri alıyoruz. Ayrıca henüz küçük olmalarına rağmen çocuklar da oldukça dikkatli. Asla çiğnenmeyen kurallarımız var. Can yelekleri olmadan bota binip inmek yok. Güvertede onları yalnız bırakmak yok. İskelede tek başına yürümek yok gibi."

11- Özgü Namal tavuklarıyla ilgileniyor

5 yıl önce 400 bin TL’ye 10 dönüm arazi satın alan ve çiftlik evi yaptıran Namal, iki çocuğunu köyde, doğal bir ortamda büyütüyor. Gününü çocukları, tavukları ve bahçesine ektiği sebze-meyveyle ilgilenerek geçiriyor.

12- Özlem Tekin: Tek eğlencem atımla köy kahvesine gidip okey oynamak

Muğla'nın Milas ilçesindeki bir köye taşınan Özlem Tekin, burada 17 dönüm arazi üzerine bir ev yaptırdı. Hatta hatırlarsanız, şalvarıyla evini temizlerken objektiflere yakalanmıştı.Hayvanlara ve özellikle köpeklere olan düşkünlüğüyle bilinen Özlem Tekin, sosyal medyadan ve teknolojiden uzak duruyor. Twitter hesabına baktığımızda en son paylaşımının aylar önce olduğunu görüyoruz. Anlayacağınız Özlem Tekin kafa dinliyor. Bir röportajında yeni hayatını şöyle anlatmıştı: “Cep telefonu da dahil olmak üzere hiçbir teknolojik alet kullanmıyorum. Tek eğlencem atımla köy kahvesine gidip okey oynamak. Beş köpeğim, bir at ve eşeğim var. Çiftliğimde mutluyum. Temizliğimi bile kendim yapıyorum. Bütün gün şalvar ve terlikle dolaşıyorum. Keşke bu hayatı daha önce seçseydim.”


13- Demet Evgar da bu yola girdi

Oyuncu Muğla’da eski bir köy evi satın aldı. 250 bin TL'ye aldığı evi restore ettirmek isteyen oyuncu, işlerinden fırsat buldukça soluğu orada almayı, stresini toprakla uğraşarak üzerinden atmayı planlıyor.

Demet Evgar Datça’ya yerleşiyor!


Geri Dön