24 / 04 / 2024

Ünlülere ait en iyi 5 ev!

Ünlülere ait en iyi 5 ev!

Türkiye'de dekorasyon trendlerini belirleyen InStyle Home dergisi, bir yıl boyunca konuk olduğu evlerden en beğendiklerini Güzel Evim için seçti. Seçilen evlerin özelliği hem sahiplerinin hem de mekanların sıcaklığı



Sibel Can, şžubat 2010
İç Mimar: Necibe ve Birol Darcan

Neden sevdik Bahçe içindeki villanın salonunda, klasik objelerin yara sıra avangard ve modern parçalan çok güzel bir araya getirmiş Sibel Can. Salondaki oturma gruplarının deri, goblen ve ipek gibi  farklı dokulu kumaşlardan olması da gözü yormayan rahatlığın öne çıktığı sıcak bir dekorasyona el vermiş. Klasik tablolan seven çan'ın duvarlarındaki müzayedelerden aldığı Amorosi, Bardasare ve İbrahim Safi tabloları salona görkem katmış.

Caroline Habib
Neden Sevdik Londra Kensington'da 1860'lardan kalma, Viktoryen dönemi villasında eşi Cem ve kızı Yasmine (3)  ile yaşayan gift-library.com hediye alışveriş sitesinin sahibi Caroline Habib, evini antika aksesuarlar ve vintage mobilyaların yanı sıra modern parçalarla dekore etmiş. 'Bu villa onuncu yüzyıl gotik stili,' diye söze başlıyor Caroline ve tarihi bir bina olduğundan, evin orijinal yapısına zarar verebilecek değişimlere Londra'da kesinlikle izin verilmediğinin altını çiziyor. Caroline Habib, doğma büyüme İngiliz. şžimdi ise Türk eşi Cem Habib sayesinde Londra- İstanbul seyahatleri hayatında aynbir önem kazanmış. 'Türkiye'yi seviyorum. Orası benim ikinci evim' diyor. 'Ailece I iki ayda bir İstanbul'u ziyaret ettiklerinden ve geldiklerinde çırağan Otelinde kaldıklarından bahsediyor. Londra Marylebone'daM Alfies antik pazan, Notting Hill, Pimlico'daki vintage butik ve antikacılar dekorasyonda tercih ettiği adresler.

Ebru Mengenedoğlu, şžubat 2009
Neden sevdik Dekoratör Ebru Mengenecioğlu'nun Kandilli'de yaşadığı yalıda beyazın hakim olduğu mutfağa bayıldık. Dekoratör, ada mutfak tercih ederek hem mekana fonksiyonellik katmış hen de dekoratif bir görünüm sağlamış. Mengenedoğlu, buraya bit pazarlarından topladığı eski cam kavanozlara cevizler ve kurabiyeler yerleştiriyor. İngiliz Aga fırının üzerindeki raftaki Hint tırabzanlar ve yanındaki rafta duran çanakkale küpler de hoş bir dekor oluşturmuş.

Merve Gürsel, Ocak 2009
Neden sevdik İç mimar Merve Gürsel eşi ve kızı ile yaşadığı 19. yüzyıl ortalarında inşa edilen bu yalı dairesini keyifli bir süreçte dekore etmiş. Önceleri minimalist ve modern bir tarza sahip olan yalıya ihtişamlı bir görünüm kazandırmış Gürsel. Beş metrelik tavan yüksekliğine sahip mekanda duvarın renginden ışıklandırmaya her şeyin buraya özel yapılmış olması ve salondaki beyaz çini sobalar ile Bleu-Blanc vazoların yarattığı simetri duygusu burayı daha da heybetli gösteriyor.  

Gülben Ergen

Neden sevdik Gülben Ergen ile Anadolu Ateşi dans grubunun genel sanat yönetmeni Mustafa Erdoğan, Bahçeköy'deki orman evlerinde Atlas, Ares ve Güney adlı melekleriyle beraber yaşıyor.

Bahçeköy'e 3.5 yıl önce taşınmış çift. 'Mustafa da ben de doğa içinde yaşamayı seviyoruz' diyen Ergen, evi inşaat halindeyken nasıl aldıklarını anlatıyor. Daha önce yine Demirciköy ve Emirgan'da bahçeli evlerde oturmuşlar. 'Ama benim için Bahçeköy şehre ideal uzaklıkta bir yer. Hem kopuksunuz hem içindesiniz. Beş dakika sonra Maslak'tayız' diyor. çatıyla beraber dört katlı oldukça geniş bir bahçeye açılan bir villa onlarınki. Bu sitenin en büyük bahçeli evlerindenmiş. 'Ama biz çok değişim yaptık. Havuzu salonun önüne aldık örneğin. Metrekare büyük olunca burada yaşayan komşularımdan tavsiye aldım. Evin içine depo yaptırmamı şiddetle önerdiler' diyor Ergen. Ana girişteki antreden salona geçiliyor. Mutfak ve misafir tuvaleti bu katta. Üç kanada ayrılan salon; yemek odası, oturma bölümü ve Mustafa Erdoğan'ın çalışma odasından oluşuyor. 'Mustafa buraya kimsecikleri sokmaz. Yazın evdeyse genelde buradadır. Düzenini biraz değiştirelim, hemen uyarır bizi' diyor Ergen ciddi bir ifadeyle. Üst katta ise ebeveyn yatak odası ile beraber ortak bir kullanım alanına açılan toplam dört oda var. Bunlardan biri misafir odası diğer iki oda ise Atlas ve ikizlere ayrılmış. Üst katında ise Erdoğan'ın ileride kendisi için yapmayı planladığı bir çan odası yer alıyor. 'Görünüşü ile çin Seddi'ni andırıyor' diyor Ergen. Evin en alt katında ise iki depo, yardıma odaları ve Ergen'e ait bir makyaj odası bulunuyor. Evlerinin bir yıl süren dekorasyonunu eşiyle beraber yapaklarını söylüyor. Bazı bölümler için mimar Nilhan çağdaş'tan fikir almışlar. Genele bakınca çiftin modern bir tarzı sevdiği belli. Klasik parçalar daha çok aksesuar olarak dikkat çekiyor.
Vatan/Güzel evim


Geri Dön