08 / 05 / 2024

Ünye'de altyapı yenileniyor!

Ünye'de altyapı yenileniyor!

OSKİ Ünye Şube Müdürlüğüne bağlı teknik ekipler, eski sistemden daha verimli ve pratik bir yöntem geliştirerek bölgeye yeni bir kanalizasyon hattı inşa etti. İşte ayrıntılar...



Yeni hat ile bölgeye en yakın mevcut kolektör bacasına bağlantı yapılarak, atıkların biriktirilmesi yerine bölgeden uzaklaştırılması sağlandı. 


Bu sayede hem zamandan hem de personelin iş gücünden tasarruf edilerek sistem daha işlenebilir hale getirildi. Yapılan çalışmalar sonucunda bölgeye 576 metre, 300'lük polietilen boru döşendi. 


OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada fosseptik çukurlarının özellikle nüfusun yoğun olduğu bölgelerde sık aralıklarla dolduğuna, aynı sıklıkta araç ve personel ihtiyacı doğurduğuna vurgu yaparak; "Atık suların bertarafmda hat yapılarak bölgeden uzaklaştınlması, alt yapı hizmetlerinin daha verimli kullanılmasını sağlıyor. Ünye ilçemizde sebze ve meyve halinin atık suları fosseptik çukurlarını hemen doldurmaktaydı. Yeni yaptığımız hat ile bu sorun ortadan kaldırılarak, kanalizasyon atıklarının boru hatları vesilesiyle atık su arıtma tesisine ulaştırılması sağlandı" dedi.


Ordu Yorum 


Geri Dön