26 / 04 / 2024

Çorlu'daki 'Outlet 12' 17 Eylül'de açılacak!

Çorlu'daki 'Outlet 12' 17 Eylül'de açılacak!

Avrupa Alışveriş Merkezleri Pazarlama Tekstil ve İnşaat A.Ş. tarafından Çorlu'da inşa edilen "Outlet 12" alışveriş merkezi, 17 Eylül'de açılacak



Outlet 12'nin Genel Müdürü Cenk Nasiri, Hilton Parksa'da düzenlediği basın toplantısında, kira krizini cirodan pay alarak çözüp, tek tip dekorasyon vetek kat uygulaması ile işletme maliyetlerini en aza indireceklerini söyledi. Son bir yıldan bu yana dünyayı etkisi altına alan global krizin etkilerinin Türkiye'de alışveriş merkezlerindeki işletmeciler üzerindeki olumsuz etkisini kaldırabilmek amacıyla bu işletim sistemini uygulamaya karar verdiklerini belirten Nasiri, "Uyguladığımız farklı işletim ve yönetim anlayışıyla sektöre yeni bir soluk getirmeyi ve krizin etkilerini minimuma indirmeyi planladık" dedi.

"Trakya'nın en büyük outlet alışveriş merkezi" olacak Outlet 12'nin, Çorlu'da tüketicinin beklentilerine cevap vereceğini ifade eden Nasiri, 16 bin metre karelik alana sahip olan Outlet 12'nin, pek çok "ilk"e imza atacağını, foodcourt, çocuk alanı ve 75 mağazayla hizmet verecek olan Outlet 12'de markaların, mağazalarını anahtar teslimi alacağını bildirdi. Nasiri, mağazalara getirdikleri standart dekorasyon ile hem dekorasyon hem de yakıt tüketimini minimuma indirdiklerini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Mağazalarda kullanılacak tüm malzemeler aynı tarz ve dizayna sahip olacak. Mağaza logoları hariç dışarıdan bakıldığında her mağaza aynı konsepti taşıyacak. Konsept, Avrupa Alışveriş Merkezleri Pazarlama Tekstil ve İnşaat A.Ş. tarafından oluşturuldu ve inşa edildi. Dolayısıyla markaların, mağaza iç kısım ve cephe tasarımlarıyla veya mimari düzenlemeyle ilgili bir harcama yapmaları gerekmeyecek. Böylece 100 metre karelik bir mağaza için 100-150 bin dolar civarındaki dekorasyon masrafından da mağaza sahiplerini kurtardık."

OUTLET 12 "11.00-21.00" SAATLERİ ARASINDA HİZMET VERECEK
Cenk Nasiri, Outlet 12'nin "ilk"lerinden birisinin açılış ve kapanış saatleri ile ilgili olduğunu, alışveriş merkezinin sabah saat 11.00'de hizmet vermeye başlayacağını, akşam 21.00'de ise kapanacağını ifade ederek, "Bir saat geç açılış ve bir saat erken kapanış ile günde ortalama 4-5 saatlik bir verim sağlıyoruz. Bu da çalışanların tek şiftle çalışmaları demek. Aynı zamanda enerji tasarrufu demek" şeklinde konuştu. Tasarrufla ilgili en önemli kazançlarından birisinin Outlet 12'nin tek katta hizmet vermesi olduğunu bildiren Nasiri, müşterinin tek katta bütün ihtiyaçlarını çözebildiğini, asansör ya da yürüyen merdiven kullanmasının gerekmediğini, tek kat olduğu için ısıtma ve soğutmanın da daha ekonomik halledilebildiğini anlattı.

Outlet 12'nin tasarımı için herhangi bir mimarla çalışmadıklarını, ihtiyaca göre gerekenleri belirlediklerini ifade eden Nasiri, "Yapısal anlamda son derece estetik bir mimari ile karşılaşmayacaksınız, ancak Outlet 12 direkt ürün, fiyat ve satış odaklı bir operasyon olacak. Amerika'daki örnekleri gibi ve Avrupa'nın yeni keşfettiği gibi, Türkiye'nin gerçek anlamdaki ilk outlet'i olacağız" dedi. Hipermarketlerin belirli periyodlarda uyguladığı insert hazırlama ve yaygın olarak dağıtımının "ilk kez" Outlet 12 ile bir outlet merkezi tarafından gerçekleştirileceğini kaydeden Nasiri, tek tip foodcourt ile Outlet 12'nin bir "ilk"e daha imza atacağını, bin 700 metre karelik foodcourt'ta da outlet mantığının olacağını söyledi. Nasiri, birisi tekstilci, diğeri de inşaat ve gayrimenkul alanında uzman iki yatırımcının ortak ilk projesi olan Outlet 12'nin adının, "yılın 12 ayı indirimli hizmet verecek mağazalar özelliğinden esinlenerek" verildiğini anlattı.

"ISITMA, SOĞUTMA VE AYDINLATMAYI BİZ YAPIYORUZ"
Genel Müdürü Nasiri, Çorlu'nun "Trakya'nın başkenti gibi" olduğunu, 300 bin yerleşik nüfus olmasına karşın bunun gün içerisinde bir milyonu bulduğunu ifade ederek, bölgede beyaz yakalı yerleşimi olduğunu da söyledi. Nasiri, soruları yanıtlarken de, Outlet 12'nin ısıtma, soğutma ve aydınlatmasını kendilerinin yaptığını belirterek, "Kiracılardan aydınlatma parası almıyoruz. Çekilişlerle müşterilere araba vereceğiz. Müşteri servislerimiz geniş bir ağda olacak. Keşan, Lüleburgaz, Çerkezköy, Tekirdağ ve Beylikdüzü'nden servisler olacak" diye konuştu.

Mağazalarla ciro üzerinden bir kiralama yaptıklarını bildiren Nasiri, "Ciro bazlı kiralama projeye olan ilgiyi artırdı. Kira bedeli olarak mağazalardan cirolarının yüzde 12'sini alacağız" dedi. Normalde outletlerde ürünlerin yüzde 70'inin outlet, yüzde 30'unun ise sezon malı olduğunu, Outlet 12'de ise sezon malı sattırmayacaklarını belirten Nasiri, yatırımın bedelinin 30 milyon lira olduğunu bildirdi. Bu yılın sonuna kadar Outlet 12'ye hafta içi 6 bin, hafta sonu ise 10 bin ziyaretçi beklediklerini kaydeden Nasiri, 2009 sonuna kadar aylık 5 milyon lira ciro yaratmayı planladıklarını söyledi. Projede 800 kişinin çalışacağını bildiren Nasiri, bir soru üzerine, "Hem yurt içinde hem de dışında zincir oluşturma hedefimiz var. Suriye ve İran'da 2 proje için konuşuluyor. Yurt içinde de Anadolu'da 2 proje düşünüyoruz" dedi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Tek tip mağazalar inşa etti, maliyeti indirdi 

Avrupa Alışveriş Merkezleri Pazarlama Tekstil ve İnşaat tarafından Çorlu'da inşa edilen Outlet 12 alışveriş merkezi, 17 Eylül'de açılacak

Outlet 12'nin Genel Müdürü Cenk Nasiri, kira krizini cirodan pay alarak çözüp, ‘tek tip dekorasyon' ve ‘tek kat uygulaması' ile işletme maliyetlerini en aza indireceklerini söyledi. Yatırım bedelinin 30 milyon lira olduğunu ifade eden Nasiri, “Tek tip foodcourt (yemek katı) ile Outlet 12, 1700 metrekarelik foodcourt'a da outlet mantığını taşıyacak” diye konuştu. Trakya'nın en büyük outlet alışveriş merkezi olacak Outlet 12'nin, Çorlu'da pek çok ilke imza atacağını belirten Nasiri, tasarruf kalemlerine ilişkin şu bilgileri verdi: “Müşteri tek katta bütün ihtiyaçlarını çözebilecek, asansör ya da yürüyen merdiven kullanılmasına gerek kalmayacak. Tek kat olduğu için ısıtma ve soğutma da daha ekonomik halledilebilecek. Mağazalara getirdiğimiz standart dekorasyon ile hem dekorasyon hem de yakıt tüketimini minimuma indirdik. Mağazalarda kullanılacak tüm malzemeler aynı tarz ve dizayna sahip olacak. Mağaza logoları hariç dışarıdan bakıldığında her mağaza aynı konsepti taşıyacak. Markaların, mağaza iç kısım ve cephe tasarımlarıyla veya mimari düzenlemeyle ilgili bir harcama yapmaları gerekmeyecek.” 
Hürriyet

Outlet 12, 17 Eylül'de Çorlu'da açılacak 

Avrupa Alışveriş Merkezleri tarafından Çorlu'da inşa edilen ‘Outlet 12' alışveriş merkezi, 17 Eylül'de açılacak.

Outlet 12'nin Genel Müdürü Cenk Nasiri, Trakya'nın en büyük outlet alışveriş merkezi' olacak Outlet 12'nin, Çorlu'da tüketicinin beklentilerine cevap vereceğini ifade etti. Nasiri, 16 bin metrekarelik alana sahip olan Outlet 12'nin foodcourt, çocuk alanı ve 75 mağazayla hizmet vereceğini, Outlet 12'de markaların, mağazalarını anahtar teslimi alacağını bildirdi.
Star

Geç saatte açılıp erken kapanacak, fazla enerji masrafından kurtaracak

Eylül'de Çorlu'da açılacak Outlet 12 AVM yönetimi, kiracılarından elektrik ve aydınlatma masraflarını almadan, mağazaları anahtar teslim verecek
Krizle birlikte ucuz olana kayış eğiliminin beraberinde getirdiği outlet alışveriş merkezlerine bir yenisi daha ekleniyor. Tekstilci iki ortağın Çorlu'da hayata geçirdiği Outlet 12 alışveriş merkezi (AVM) diğerlerinden farklı bir konsepte sahip. AVM'de standart dekorasyon şartı ile hem dekorasyon hem de yakıt tüketimi minimuma indirilecek. AVM'nin elektrik ve aydınlatma masrafları yönetim tarafından karşılanacak. Bir saat geç açılıp bir saat erken kapanarak günlük 4-5 saatlik verim sağlanacak. AVM'de ciro üzerinden yüzde 12 kira alacaklarını belirten Genel Müdür Cenk Nasıri, "Biz yaptığımız tasarruf ve tedbir paketleriyle riski satın aldık" dedi.

SEZON MALI OLMAYACAK "
Biz bu AVM'de sezon malı sattırmayacağız" diyen Nasıri, yüzde 80 doluluk oranına ulaşan 75 mağazanın yer alacağı AVM'de Network ve Koton'un ilk outlerini açacaklarını onun dışında Koton, Aydınlı Grubu, Damat Twwen, D&R, Teknosa gibi markaların da mağazaların olacağını söyledi. Zincir bir outlet AVM haline gelmek istediğini vurgulayan Nasıri, yurtiçinde Anadolu'da 2, yurtdışında ise İran ve Suriye'de AVM projesine gireceklerini söyledi.
Sabah

Eylülde açılacak Outlet 12'ye, kardeş geliyor

Avrupa Alışveriş Merkezleri Pazarlama Tekstil ve İnşaat A.Ş. tarafından Çorlu'da inşa edilen ‘Outlet 12' alışveriş merkezi, 17 Eylül'de açılacak. 30 milyon liralık yatırımla hayata geçen Outlet 12'nin Genel Müdürü Cenk Nasiri, “Hem yurt içinde hem de dışında zincir oluşturma hedefimiz var. Suriye ve İran'da iki proje için konuşuluyor. Yurt içinde de Anadolu'da iki proje düşünüyoruz” dedi. Nasiri, kira krizini cirodan pay alarak çözüp, tek tip dekorasyon ve tek kat uygulaması ile işletme maliyetlerini en aza indireceklerini söyledi.

75 mağaza var
Nasiri, 16 bin metrekarelik alana sahip olan Outlet 12'nin, pek çok ‘ilk'e imza atacağını, foodcourt, çocuk alanı ve 75 mağazayla hizmet verecek olan merkezde markaların, mağazalarını anahtar teslimi alacağını bildirdi.
Outlet 12 Genel Müdürü Cenk Nasiri, mağazalara getirdikleri standart dekorasyon ile hem dekorasyon hem de yakıt tüketimini minimuma indirdiklerini sözlerine ekledi.

Tek katta hizmet veriyor
Cenk Nasiri, Outlet 12'nin ‘ilk'lerinden birisinin açılış ve kapanış saatleri ile ilgili olduğunu, alışveriş merkezinin sabah saat 11.00'de hizmet vermeye başlayacağını, akşam 21.00'de ise kapanacağını ifade ederek, “Bir saat geç açılış ve bir saat erken kapanış ile günde ortalama 4-5 saatlik bir verim sağlıyoruz. Bu da çalışanların tek şiftle çalışmaları demek. Aynı zamanda enerji tasarrufu demek” dedi. Tasarrufla ilgili en önemli kazançlarından birisinin Outlet 12'nin tek katta hizmet vermesi olduğunu bildiren Nasiri, müşterinin tek katta bütün ihtiyaçlarını çözebildiğini anlattı.
Radikal

'Çorlu Trakya'nın başkenti' deyip, 30 milyona outlet yaptı
  
Outlet 12'de farklı bir işletme yöntemi uygulanacağını söyleyen Nasiri: 11'de açılıp, akşam 9'da kapanacak merkezde tüm mağazaların dekorasyonu aynı olacak

Tekstilci iki yatırımcı 30 milyon liralık yatırım yaparak, Çorlu'da Outlet 12 merkezini kurdu. Outlet 12'nin genel müdürü Cenk Nasiri'nin 'Türkiye'nin gerçek anlamda ilk outleti' dediği Outlet 12, kapılarını 17 Eylül'de açacak. Outlet 12'nin tanıtmak amacıyla bir toplantı düzenleyen Genel Müdür Cenk Nasiri, kira krizini cirodan pay alarak çözüp, tek tip dekorasyon ve tek kat uygulaması ile işletme maliyetlerini en aza indireceklerini söyledi. Global krizin etkilerinin Türkiye'de alışveriş merkezlerindeki işletmeciler üzerindeki olumsuz etkisini kaldırabilmek amacıyla bu işletim sistemini uygulamaya karar verdiklerini belirten Nasiri, ''Uyguladığımız farklı yönetim anlayışıyla krizin etkilerini minimuma indirmeyi planladık'' dedi. Outlet 12'nin Trakya'nın en büyük outlet alışveriş merkezi olacağını vurgulayan Nasiri, 'Çorlu da Trakya'nın başkenti gibi. Nüfus gün içinde 300 binden 1 milyona çıkıyor' diye konuştu. 75 mağazayla hizmet verecek olan Outlet 12'de markaların, mağazalarını anahtar teslimi alacağını ifade eden Nasiri, 'Mağazalara getirdiğimiz standart dekorasyon ile hem dekorasyon hem de yakıt tüketimini minimuma indirdik. Mağaza logoları hariç dışarıdan bakıldığında her mağaza aynı konsepti taşıyacak. Konsept, yatırımcı firma Avrupa Alışveriş Merkezleri Pazarlama Tekstil ve İnşaat A.Ş. tarafından oluşturuldu. Dolayısıyla markaların, mağaza yatırımıyla ilgili bir harcama yapmaları gerekmeyecek'' diye konuştu.

SURİYE VE İRAN KONUŞULUYOR
YIL sonuna kadar Outlet 12'ye hafta içi 6 bin, hafta sonu ise 10 bin ziyaretçi beklediklerini kaydeden Nasiri, 2009 sonuna kadar aylık 5 milyon lira ciroplanladıklarını söyledi. Nasiri, hem yurt içinde hem de dışında zincir oluşturma hedefleri olduğunun altını çizerek, 'Suriye ve İran'da 2 proje için konuşuluyor. Yurt içinde de Anadolu'da 2 proje düşünüyoruz'' dedİ.

11'DE AÇILIP, 9'DA KAPANACAK
Cenk Nasiri, Outlet 12'nin 'ilk'lerinden birisinin açılış ve kapanış saatleri ile ilgili olduğunu, AVM'nin sabah saat 11.00'de açılacağını, akşam 21.00'de kapanacağını ifade ederek, 'Bir saat geç açılış ve bir saat erken kapanış ile günde ortalama 4-5 saatlik verim sağlıyoruz. Bu da çalışanların tek şiftle çalışması ve enerji tasarrufu demek'' şeklinde konuştu. Nasiri Outlet 12'nin ısıtma, soğutma ve aydınlatmasını da kendilerinin yaptığını belirterek, 'Kiracılardan aydınlatma parası almıyoruz. Çekilişlerle müşterilere araba vereceğiz. Müşteri servislerimiz geniş bir ağda olacak. Keşan, Lüleburgaz, Çerkezköy, Tekirdağ ve Beylikdüzü'nden servisler olacak'' diye konuştu.
Akşam/Şenay Köşdere


Geri Dön