19 / 04 / 2024

Uptwins Deluxe Residence'ta 103 bin 700 TL'ye!

Uptwins Deluxe Residence'ta 103 bin 700 TL'ye!

Teknik Yapı'nın yeni projesi Uptwins Deluxe Residence'ta fiyatlar 103 bin 700 TL'den başlıyor!



Teknik Yapı `UP' serisinin altıncı projesi Uptwins Deluxe Residence'ı görücüye çıkardı. Kartal'da eski Baymak Fabrikası arazisi üzerine inşa edilecek olan proje 15 Ağustos'ta satışa çıkıyor.

Kartal'da 13 bin metrekare alan üzerine kurulan Uptwins Deluxe Residence, 2 blokta 312 konuttan oluşuyor. Projede 35-38 metrekarelik stüdyolar, 55-56 metrekarelik 1+1'ler ve 110 metrekarelik teraslı 2+1'ler bulunuyor. Projede biri büyük olmak üzere toplam 19 ticari birim yer alacak. Hizmet ve alışveriş mağazası olarak faaliyet göstermesi beklenen 18 adet ticari birimlerin alanları 38 metrekare ile 94 metrekare arasında değişirken, büyük ticari birim 427 metrekare olarak kiraya verilecek. 2 bodrum, zemin ve 17 normal kattan oluşan ve yaklaşık 60 metre yüksekliğindeki iki blokta bulunan konutların 240 tanesi 1+1, 60 tanesi stüdyo ve 12 tanesi ise 2+1 tipinde olacak.


Stüdyolar 103 bin 700 TL ila 138 bin 300 TL'ye satılıyor. 1+1'lerin fiyatları 146 bin 600 ile 189 bin 900 TL arasında değişiyor. Metrekare ortalama satış fiyatı 2 bin 590 TL olarak belirlendi. Konutlar yüzde 5 peşinatla, yüzde 5'lik 3 ara ödemeyle satılacak. Ara ödemeler 6., 12. ve 18. aylarda ödenecek. 12 ay sıfır faizle, 60 ay yüzde 0.97, 120 ay yüzde 1.07 faiz oranlarıyla konut kredisi kullanılabilecek. Ara ödemesiz satış seçeneğini tercih eden müşteriler ise yüzde 20 peşinat ödeyecek. Konut bedelinin geriye kalan kısmı için banka kredisi kullanmak isteyen müşterilere 12 ve 120 ay vade seçenekleri ile yüzde sıfır ile yüzde 1.02 arasında değişen faiz olanakları sunuluyor. Minimum peşinat miktarı 5 bin 150 TL olarak belirlendi. 2+1 konutların satışları daha sonra yapılacak.


`Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamına alınan Kartal'da ilk değişim hamlesine UpLife Park ile atıldığını ifade eden Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, bu sürecin Uptwins Deluxe Residence ile devam ettiğini belirtti. Projenin yatırım büyüklüğünün 70 milyon TL civarında olduğunu belirten Başkan Durbakayım, her zaman olduğu gibi yeşil olgusunun ön planda olduğunu ve projenin yüzde 80'inin yeşil alana ayrılacağını belirtti. Fiyat konusunda iddialı olduğunu dile getiren Başkan Durbakayım "projenin arsası bize ait olduğu için diğer projelerde arsa sahibine sunulan marjlar, müşteriye yansıtılacak ve bu da prim olarak müşterinin cebine girecektir" yorumunda bulundu.


Uptwins Deluxe Residence'ta spor olanaklar, business lounge ve toplantı hizmetleri, 24 saat güvenlik ve resepsiyon hizmetleri, kapalı otopark, yeşil alan, kolay ulaşım, alışveriş merkezine yakınlık gibi tüm olanakların bir arada bulunuyor. Sosyal aktiviteler arasında Teknik Yapı'nın standartlaşan açık havuz yer alıyor. Ayrıca blokların altında kapalı havuz, sauna, buhar odası, Türk hamamı, çocuk oyun alanları, yarım basketbol sahası site sakinlerinin kullanımına açık olacak. Yine Teknik Yapı standardı olan kapalı otoparklarda tüm stüdyo, 1+1 tipi v e 2+1 tipi dairelere özel araç park yeri tahsis edilecek. İnşaatına önümüzdeki ay başlanacak olan Uptwins Deluxe Residence'ın Eylül 2011'de tamamlanması planlanıyor.


Üst düzey beyaz yakalılara yönelik planlanan Uptwins Deluxe Residence konut olmanın ötesinde ticari kullanıma uygun bir proje olacak. Umut Durbakayım adliye sarayının yakınında olması nedeniyle avukatlardan ve şehir dışından veya yurtdışından gelen konuklarını ağırlamak için misafir evi yapmak isteyen büyük firmalardan birden fazla daire için talep geldiğini belirtti. Bu nedenle projede stüdyo tipi konuta yer verildiğinin altını çizen Umut Durbakayım, tüm konutların gerektiğinde Business Center, gerektiğinde homeoffice şeklinde kullanılabilecek teknik alt yapıya sahip olduğunu ifade etti.

Uptwins Deluxe Residence projesinde residence hizmetlerinin mutlaka yer alacağını da vurgulayan Umut Durbakayım, "Her bloğun tepesinde toplantı odaları olacak. İsteyen konut sahipleri randevu alarak toplantılarını buralarda gerçekleştirebilecek. Ayrıca blokların altında residence hizmetlerini destekleyici mağazalar olacak. Kuru temizleme, kuaför, snack bar, vale parking ve butik restoran gibi mağazalar, kat maliklerine hizmet verecek" açıklamasında bulundu.

www.teknikyapi.com
0216 386 15 55

Uptwins Deluxe Residence satışa çıkıyor!

Basın toplantısından notlar

- Projelerde arsaya sahip olmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Nazmi Durbakayım, diğer projelerinde 1+1, 2+1 konutların tükenmesi nedeniyle Uptwins Deluxe Residence projesini yapma ihtiyacını duyduklarını belirtti.

- Nazmi Durbakayım, kendisine sorulan 1+1 ve 2+1 konutlara ihtiyaç olduğunu nasıl belirlediniz? sorusuna şu cevabı verdi: "Showroomlara gelen müşterilerimiz 1+1 ve 2+1 konutlardan almak istediler. Bu talebe cevap veremedik. Çünkü diğer projelerimizde 1+1 ve 2+1 konutların satışları tamamlanmıştı. 700 müşterimizin talebini ve beklentilerini ölçtük. Beklentilere yakın arz oluşturabiliyoruz. Yüzde 30-35'lik kısım ilk etapta satışa sunacağız. Bilen müşterilerimizin 15-20 günde yüzde 35'lik kısmı bitirirse 1,5 ayda konutların yüzde 70'ini satarız."

-Nazmi Durbakayım, 1974'ten beri konut sektöründe olduklarını ve konutta başarının modayı takip etmek olduğunu söyledi. Müşteriyi ve gelişimi iyi tespit etmek gerektiğini söyleyen Durbakayım,  ailelerin artık küçük konutları talep ettiğini belirtti. Durbakayım, "Boğaz bir ara popülerdi. Kemer County'de öyle. Konutlarla birlikte ailelerinde yaşam şeklinin değişmeye başladı. Küçük ailelerin oluşmasıyla 1+1 konut ihtiyacı çoğaldı. Kartal bölgesindeki bu ihtiyaca cevap veriyoruz." dedi.

- Neden yatırımlarınızda Kartal bölgesini tercih ediyorsunuz? şeklindeki soruya Nazmi Durbakayım, "Kartal Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında bu bölgedeki dönüşümü biz gerçekleştirdik. Eski fabrika binalarını satın alarak konut projeleri yaptık. Kartal'da arazi sıkıntısı bulunmuyor. Çok fazla arazi var ama araziyi satın almak lazım. Kartal bölgesinin en büyük özelliği Kartal Sanayi Bölgesi. Kartal'da fabrikalar kalkıyor ve yepyeni bir şehirleşme oluyor. Kartal'ı tekrar yıkıp yapabiliyorsunuz." şeklinde konuştu.

- Faizlerin düşmesi konut sektörünü nasıl etkiler? sorusuna Nazmı Durbakayım, "Mevduattaki faiz dünyada neyse bizde de o. Dünyada hacim var. Para yok olmuyor, güvendiği yerlere gidiyor. Bunlar kısa dönemli şeyler. Türk insanı gayrimenkule meraklı ve tapuyu seviyor. Gayrimenkul Türk insanı için en garantili yatırım. Ben önümüzdeki günlerde faizlerin inmesini beklemiyorum. Doğru proje, doğru lokasyon, doğru firma her zaman satar. İnsanlar ev alırken kâr etmesi bizim için de önemli. Müşterilerimiz Uphill Court projesinde yüzde 100, Uplife projesinde yüzde 70 kazanç sağladı." dedi.

- Nazmi Durbakayım, Bahçeşehir'deki Uphil Court projesinde 300 konut kalmıştı. Bu konutları  TOKİ  mi satıyor? sorusuna şöyle cevap verdi: " Güçlü kurumların aldığı kararlarla her şey allak bullak olabiliyor. Biz bu projeyi TOKİ'yle oluşturduk. 680'un konutun 380'i biz sattık. Geriye kalan 300 konut TOKİ'yle yaptığımız sözleşme gereğince TOKİ tarafından satılıyor. Ama TOKİ aynı zamanda Ispartakule projesini arsa değerinden satması bu projeyi etkiledi. İki proje birbirini kilitledi. Güçlü projeler müdahale etmese her proje kazanır. Ama Bahçeşehir'de kazanan müşteriler oldu."

İlgili haber

Teknik Yapı, Seyrantepe'ye talip


Teknik Yapı'nın Kartal'daki 4. projesi Uptwins Deluxe Residence, 15 Ağustos 2009 tarihinde satışa çıkacak

UP serisinin 6. halkası olan ve 70 milyon lira civarında yatırım büyüklüğüne sahip Uptwins projesinin Eylül 2011'te tamamlanması hedefleniyor. Yaklaşık 13 dönümlük bir arsa içinde planlanan Uptwins Deluxe Residence, 20 katlı iki yüksek blok ve tek katlı ticaret merkezinden oluşacak. Yaklaşık 60 metre yüksekliğindeki iki blokta bulunan toplam 312 dairenin 240'ı 1 1, 60'ı stüdyo ve 12'si de 2 1 tipinde olacak. 38,71-55,47 metrekare stüdyo dairelerin fiyatı 103 bin 700-138 bin 300 lira, 55,47-56,59 metrekare arasındaki 1 1 dairelerin fiyatı 146 bin 600-189 bin 900 lira olurken, 112,33-128,92 metrekare olan 2 1 dairelerin satışı ise daha sonra yapılacak.

İki farklı ödeme seçeneği ile satışa sunulacak projede, yüzde 5 peşin ödemeli seçenekte 6, 12 ve 18. aylarda yüzde 5 ara ödeme yapılacak. Burada faiz oranları ise 12 ve 120 aylık vade seçeneklerine göre yüzde 0,20 ile yüzde 1,07 arasında değişecek. Yüzde 20 peşin ödemeli seçenekte ise banka kredisi kullanmak isteyen müşterilere 12 ve 120 ay vade seçenekleri ile yüzde sıfır ile yüzde 1,02 arasında değişen faiz oranları sunulacak. Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, yeni projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, diğer üç projelerinde 1+1 dairelerin tükenmesi sonucu Uptwins konseptini yaratma imkanı doğduğunu, bu projeyi 1 1, stüdyo ve homeoffice olarak kullanacak şekilde oluşturduklarını,
burada residence hizmeti verileceğini belirtti.

Daha önceki 3 projelerinde yüzde 65 satış gerçekleştirdiklerini ve bunların toplamının 2 bin konutu bulduğunu ifade eden Durbakayım, Uptwins projesine de şimdiden iki misli talep geldiğini söyledi. Durbakayım, "Kartal yöresinde üç projemiz ve showroomlarımız var. Bu showroomlarımıza gelen insanların talepleri var. 1 1'leri karşılayamıyoruz. Kartal bölgesinin oluşturduğu talep 700'ün üzerinde. Tahminimiz 15-20 gün içinde yüzde 35'lik kısmın satışı biter. Ondan sonraki 1,5 ayda ise yüzde 70'leri bulur" dedi. Projenin yüzde 80'inin yeşil alana ayrılacağını dile getiren Durbakayım, metrekare fiyatlarının da ortalama 3 bin liradan başladığını kaydetti.

"İNŞAAT ÖNÜMÜZDEKİ AY BAŞLAYACAK"
Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Durbakayım, inşaatın önümüzdeki ay başlayacağını bildirdi. Durbakayım, insanların yaşam şekillerinin değişmeye başladığını, ayrı ayrı oturan kişilerin olması, çocukların belli bir yaşa gelince evden ayrılmasıyla 1 1 ihtiyacının çoğaldığını belirterek, "Kartal'daki üç projemizde öngördüğümüz 1 1'lerin yetmediğini gördük. Bu proje ile dört projemizin 1+1 kısmını takviye ediyoruz" dedi. Durbakayım, küçük mekanların homeoffice olarak kullanılabildiğini, yabancıları ağırlayacak yer bulamayan şirketlerin buraları kiralamak veya satın almak suretiyle kullanabildiğini anlattı.

UPTWINS, ESKİ BAYMAK FABRİKASININ YERİNE YAPILACAK
Kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan Kartal'da dönüşümü ilk kendilerinin gerçekleştirdiğini söyleyen Durbakayım, "Kartal'daki projelerimizi fabrikadan konuta dönüştürdük. Uptwins'i de eski Baymak Fabrikası'nın yerine yapıyoruz. Baymak birine satmış, biz ondan satın aldık" dedi. Nazmi Durbakayım, "Şu anda ABD'de olan bir grup Türk, fiyatı bilmeden 25 tane daire rezerve etti" dedi. Türk halkının tapu merakı olduğunu, vatandaşın gitmese bile yazlık aldığını ifade eden Durbakayım, konut kredisi kullanıp da geri ödemeyenlerin oranının da sadece yüzde 1 seviyelerinde olduğunu belirtti. Türkiye'de istihdamı düşüren şeyin herkesin rantiyeci olması olduğunu, herkesin mevduatın peşinden koşması durumunda istihdamın biteceğini ifade eden Durbakayım, ancak Türkiye'de gayrimenkulden medet uman çok büyük bir kesim bulunduğunu kaydetti.

Bahçeşehirdeki projeleriyle ilgili olarak da Durbakayım, "TOKİ'den hasılat paylaşımı olarak aldığımız projeyi biz satışa sunacağımız noktada TOKİ 8 bin konutu arsa fiyatı üzerinden satışa çıkardı. 680 dairenin 380'ini biz sattık, geri kalanı da idarenin payı olarak geri verdik. Burada yine alan kazandı. TOKİ ile helalleştik, alacak-vereceğimiz yok" şeklinde konuştu.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Teknik Yapı, Uptwins'in satışlarına başlıyor

Teknik Yapı, inşaatına önümüzdeki ay başlayacağı Uplife Park (UP) evleri serisinin 6. halkası 'Uptwins'i, 15 Ağustos'ta satışa çıkarıyor. Uptwins'i tanıtmak amacıyla dün Kızkulesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan Kartal'da ilk değişim hamlesine Uplife Park ile atıldıklarını, bu sürece Uptwins ile devam ettiklerini söyledi. Uptwins projesinin 70 milyon TL'lik yatırımla hayata geçeceğini belirten Durbakayım, "Yaklaşık 13 dönümlük bir arsa içinde yükselecek olan Uptwins, iki yüksek blok ve tek katlı ticaret merkezinden oluşacak. 3 ayrı daire tipinden oluşan projenin bloklarında büyüklüğü 38 metrekare ile 128 metrekare arasında değişen toplam 312 daire bulunacak. İki blokta bulunan dairelerin 240 tanesi 1+1, 60 tanesi stüdyo ve 12 tanesi ise 2+1 tipinde olacak. Ayrıca biri büyük olmak üzere toplam 19 ticari birim yer alacak" dedi.
Durbakayım, Kartal'da inşa ettikleri 3 ayrı projede de 1+1 dairelere yoğun talep gördüklerini ve dairelerinin kısa sürede satıldığını kaydetti. Bu nedenle Uptwins'te de dairelerin büyük çoğunluğunu 1+1 olarak inşa edeceklerini kaydeden Durbakayım, projeye daire sayısının 2 katı kadar olan 700 adet talep aldıklarını açıkladı. Durbakayım, "Kartal'da mevcut showroomlarımız var. Buralara gelen insanlar çeşitli taleplerini bildiriyor. Bu bildirimler sonucunda da taleplerin yoğunluğunu ölçebiliyoruz" diye konuştu.
 
2+1'lerin tasarımı kişiye özel olacak
Yüzde 5 peşinat ve 10 yıla yayılan ödeme imkanlarıyla satışa sunulacak olan Uptwins'te daire fiyat skalası 103 bin TL ile 189 bin TL arasında olacak. Stüdyo dairelerde fiyat 103 bin TL, 1+1'lerde ise 146 bin TL'den başlıyor. 2+1 dairelerin tasarımı kişiye özel olarak yapılmakla beraber satışları da daha sonra yapılacak.
Projede anlaşmalı bankalarla yapılan ödeme koşulları kapsamında iki farklı ödeme seçeneği sunulacağını belirten Nazmi Durbakayım, "Ara ödemeli seçeneklerimizi tercih edenler yüzde 5 peşinat verecek. Her biri yüzde 5 olacak ara ödemeler ise 6., 12. ve 18. aylarda yapılacak. Projedeki ara ödemeli kampanyadaki faiz oranları ise 12 ve 120 aylık vade seçeneklerine göre yüzde 0,20 ile yüzde 1,07 arasında değişecek" dedi.
Referans

200 daire TOKİ'ye iade

Durbakayım, Bahçeşehir'de TOKİ'ye hasılat paylaşımı yöntemiyle yaptıkları Uphill Bahçeşehir projesinde 680 konutun 400'e yakınını sattıklarını kalanını ise ortakları ve idare payı olarak TOKİ'ye devrettiklerini söyledi. Durbakayım,, bizim projemiz satıştayken TOKİ Ispartakule'de bizim arazi metrekare fiyatımıza daire sattı. Her proje başarıya ulaşmak zorunda değil. Biz projeyi başarıyla sonuçlandırdığımıza yönelik gazete ilanlarımızı bile hazırlamıştık.Ancak olmadı. 200'e yakın daireyi TOKİ'ye devrettik. EKONOMİ

'KONUT EĞİLİMLERİ MODA GİBİ YAZDAN KIŞA DEĞİŞİYOR'
Kartal'daki projeleri konusunda bilgi veren Durbakayım, UpTwins projesinin Kartal'da fabrikadan konuta dönüştürdükleri 4'üncü proje olacağını da açıkladı. Durbakayım "1980'li yıllarda ŞaşBaş Sanayi Döküm Fabrikasını dönüştürmüştük. Uplife projemiz Aktarık, Upcity projemiz İsakhol fabrikasının yerine yapıldı. UpTwins ise Baymak fabrikasının yerine yapılıyor" dedi. Konut projelerinde trendin çok hızlı değiştiğini söyleyen Durbakayım, hanımların modasının kıştan yaza değişmesi gibi konuta olan eğilimler de değişiyor" dedi. Durbakayım bir dönem şehir dışına çıkanların şehir içlerine geri dönmeye başladığını iletti. Durbakayım "Borsa ve döviz yarı yolda bırakıyor gayrimenkul ise bırakmıyor" diye konuştu.

'MİNİ'LERE TALEP UPTWİNS'İ YAPTIRDI
Durbakayım, UpTwins adıyla Kartal'da eski Baymak fabrikasının olduğu yerde yeni bir projeye de başlayacaklarını aaıkladı. Eylül'de inşaatına başlanacak proje stüdyo, 1+1 ve 2+1'ler olmak üzere toplam 385 daireden oluşacak. 15 Ağustos'tan itibaren satışa çıkacak projede stüdyo daireler 103 bin TL, 1+1 daireler ise 146 bin TL'den satılacak. Projedeki 2+1 daireler ise daha sonraki etapta satışa çıkacak. UpTwins projesi 12 adet 2+1, 249 adet 1+1 ve 60 adet stüdyo daireden oluşuyor. Durbakayım projeye Kartal'daki Upcity ve UpLife projelerindeki stüdyo ve 1+1 dairelerin bitmesi nedeniyle başladıklarını açıkladı.
Sabah

Küçük daire almak için 700 kişi sıraya girdi

Teknik Yapı, elinde küçük daire kalmayınca yeni inşa edeceği 312 dairelik sitenin tamamını stüdyo ve 1+1'lere ayırdı. Küçük daireler için 700 kişi isim yazdırdı

Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, Kartal'da inşa ettikleri sitelerde küçük daire talebine yetişemediklerini belirterek, "Küçük daire almak için elimizde 700 kişilik talep oluşunca, tamamı küçük dairelerden oluşan bir site yapmaya karar verdik" dedi.
Eski Baymak fabrikasının yerine yapılacak Uptwins Deluxe Residence adlı projenin 70 milyon liraya mal olacağını ve dairelerin Eylül 2011'te teslim edileceğini belirten Durbakayım, şu bilgileri verdi:
"13 dönümlük arsada, 20 katlı iki blok ve tek katlı ticaret merkezi olacak. Toplam 312 dairenin 240'ı 1+1, 60'ı stüdyo ve 12'si de 2+1 tipinde olacak. 38 ile 55 metrekare arasındaki stüdyo dairelerin fiyatı 103 bin ile 138 bin, 55-56 metrekarelik 1+1 dairelerin fiyatı 146 bin ile 189 bin lira arasında olacak. 112 ile 128 metrekare arasındaki 2+1 tipindeki teraslı daireler daha sonra satılacak."
Metrekaresi 3 bin lira civarında olan dairelerin yüzde 5 peşinle satılacağını kaydeden Durbakayım, 6, 12 ve 18'inci aylarda yüzde 5'er ara ödeme alınacağını, 12 ay vadeye sıfır, 60 aya yüzde 0.97 ve 120 ay vadeye de yüzde 1.07 faiz uygulanacağını söyledi.

`Petrol bulunursa faiz düşer'
Faizlerinin daha fazla düşmeyeceğini kaydeden Durbakayım, "Dünyada gidişat belli. Türkiye'nin farklı bir şey yapması, mesela petrol bulması lazım ki faizleri düşürebilsin" dedi. Türk halkının tapu merakı olduğunu belirten Durbakayım, şöyle konuştu:
"Banka banka dolaşarak faiz pazarlığı yapan kişilerin gayrimenkulle ilgisi yok. ABD'de işsizlik verileri açıklanınca yer yerinden oynuyor. Türkiye'de 10 kat fazla işsizlik var. Türkiye'de istihdamı düşüren şey, işte bu rantiyecilik. Asıl talep, başını sokacak bir ev arayanlarda. İnsanlar niye bu kadar yazlık aldı? Kendilerine ait tapulu bir yerleri olsun diye. Türk halkında tapu merakı var. Türkiye'de gayrimenkulden medet uman çok büyük bir kesim var. Borsa ve döviz yarı yolda bırakabilir ama gayrimenkul kimsenin yüzünü astırmıyor."

`TOKİ'yle helalleştik'
Uphill Court Bahçeşehir projesinin satışının istendiği gibi olmadığını kaydeden Durbakayım, "Biz satışa çıkacağımız sırada TOKİ Ispartakule'de 8 bin konutu satışa sundu. Bizim projemizde arsa payı daire başına 1000 lirayken, TOKİ 1000 liradan daire satmaya başladı. Sonuçta TOKİ ile helalleştik, alacak-vereceğimiz yok" dedi.
Milliyet

Herkes 1+1 ev satın alınca Teknik Yapı sadece 'küçük ev' yapmak için kolları sıvadı

Teknik Yapı Kartal'daki üç projesinde 1+1 evler tükenince 700 kişinin talebini karşılamak için Uptwins Deluxe Residence için düğmeye bastı

Teknik Yapı Kartal'da dördüncü projesi olan Uptwins Deluxe Residence'yi hayata geçiriyor. Daha önce UpLife Park, Uprise Elite ve UpCity projelerini hayata geçirdiklerini hatırlatan Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, "Bu projelerdeki stüdyo ve 1+1 daireler hemen tükendi. Bu yüzden sadece küçük dairelerden oluşan bu projeyi başlattık" dedi. Projenin satışına 15 Ağustos'ta başlayacak olan Teknik Yapı teslimatı Eylül 2011'de yapacak.
Kartal'daki yeni projenin tanıtım toplantısında konuşan Nazmi Durbakayım, proje hakkında şu bilgiyi verdi; "Bu projede stüdyo daireler, 1+1 ve 2+1 daireler olacak. Burada hedef kitle üniversitelere yakın olduğu için öğrenciler, Adalet Sarayı ve çok sayıda işletme yer aldığı için tek başına yaşayanlar, küçük aileler ve home ofis olarak kullanmak isteyenler hedeflendi. Son yıllarda küçük birikimleriyle ev almak isteyenler bu küçük konutlara ragbet ediyor" dedi.
Toplam yatırımı 70 milyon TL olan projede yüzde 5 peşinat ve ara ödemelerle peşinatın yüzde 20'ye çıkartılması ve yüzde 20 peşin ödemeli seçenekler bulunuyor. Teknik Yapı 12 ve 120 ay vade seçenekleri ile yüzde sıfır ile yüzde 1,02 arasında değişen faiz oranları sunulacak.
20 katlı iki yüksek blok ve tek katlı ticaret merkezinden oluşacak projede 60  metre yüksekliğindeki iki blokta bulunan toplam 312 dairenin 240'ı 1+1, 60'ı stüdyo ve 12'si de 2+1 tipinde olacak.
38,71-55,47 metrekare stüdyo dairelerin fiyatı 103 bin 700-138 bin 300 lira, 55,47-56,59 metrekare arasındaki 1+1 dairelerin fiyatı 146 bin 600-189 bin 900 lira olurken, 112,33-128,92 metrekare olan 2+1 dairelerin satışı ise daha sonra yapılacak.
Daha önceki 3 projelerinde yüzde 65 satış gerçekleştirdiklerini ve bunların toplamının 2 bin konutu bulduğunu ifade eden Durbakayım, Uptwins projesine de şimdiden iki misli talep geldiğini söyleyip, "Kartal yöresindeki üç projemize gelen 1+1 taleplerini karşılayamadık. Kartal bölgesinin oluşturduğu talep 700'ün üzerinde. Tahminimiz 15-20 gün içinde yüzde 35'lik kısmın satışı biter. Ondan sonraki 1,5 ayda ise yüzde 70'leri bulur" dedi.

Baymak fabrikasına konut
Kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınan Kartal'da dönüşümü ilk kendilerinin gerçekleştirdiğini söyleyen Durbakayım, "Kartal'daki projelerimizi fabrikadan konuta dönüştürdük. Uptwins'i de eski Baymak Fabrikası'nın yerine yapıyoruz. Baymak birine satmış, biz ondan satın aldık" dedi. Bahçeşehir'deki projeleriyle ilgili olarak da Durbakayım, "TOKİ'den hasılat paylaşımı olarak aldığımız projeyi biz satışa sunacağımız noktada TOKİ Ispartakule projesinde 8 bin konutu arsa fiyatı üzerinden satışa çıkardı. 680 dairenin 380'ini biz sattık, geri kalanı da idarenin payı olarak geri verdik. Burada yine alan kazandı. TOKİ ile helalleştik, alacak-vereceğimiz yok" şeklinde konuştu.
Radikal

Yeni UP serisi satışa çıkarılıyor 

Teknik Yapı'nın Kartal'daki 4'üncü projesi Uptwins Deluxe Residence, 15 Ağustos 2009 tarihinde satışa çıkacak.

UP serisinin 6. halkası olan ve 70 milyon lira civarında yatırım büyüklüğüne sahip Uptwins projesinin Eylül 2011'te tamamlanması hedefleniyor. Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım'ın verdiği bilgiye göre yaklaşık 13 dönümlük bir arsa içinde planlanan Uptwins Deluxe, 20 katlı iki yüksek blok ve tek katlı ticaret merkezinden oluşacak. 38.71-55.47 metrekare stüdyo dairelerin fiyatı 103 bin 700-138 bin 300 lira, 55.47-56.59 metrekare arasındaki 1+1 dairelerin fiyatı 146 bin 600-189 bin 900 lira olurken, 112.33-128.92 metrekare olan 2+1 dairelerin satışı ise daha sonra yapılacak.
Star

Küçük daire talebi bitmedi UpTwins Kartal'da start aldı

Teknik Yapı, küçük dairelere talep artınca Kartal'da UpTwins projesini hayata geçirme kararı aldı.

Kartal'da yaptığı UpLife, UpCity projelerinde satışa sunulan küçük dairelere beklenenin üzerinde talep alan ve talepleri not alarak müşterilerine geri dönme sözü veren Teknik Yapı, Kartal'da eskiden Baymak fabrikasının bulunduğu arazide UpTwins projesini hayata geçirme kararı aldı. Eylül ayında inşaatına başlanacak olan UpTwins projesi stüdyo, 1+1 ve 2+1'ler olmak üzere toplam 385 daireden oluşacak. 15 Ağustos'tan itibaren satışa çıkacak projede stüdyo daireler 103 bin TL, 1+1 daireler ise 146 bin TL'den satışa çıkacak. Projedeki 2+1 daireler ise daha sonraki etapta satışa çıkacak.

Fabrikayı konuta dönüştürüyor
UpTwins projesi 12 adet 2+1, 249 adet 1+1 ve 60 adet stüdyo daireden oluşuyor. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım projeye başlamalarının nedenini yine Kartal'da inşa ettikleri Upcity ve UpLife projelerindeki stüdyo ve 1+1 dairelere olan talebe karşın bu projelerdeki dairelerin bitmesi olarak açıkladı. Durbakayım, "Kartal'da yaptığımız projelerdeki 2 bin konutun yüzde 65'ini sattık. Bunların yüzde 30'unu stüdyo, 1+1 ve 2+1 daireler oluşturdu. Dairelerimiz tükenmesine rağmen 700'ün üzerinde talep aldık. Yeni proje için talep toplamadık ama gelen talepleri not aldık Bu da bize yeni bir projeye başlamayı gerektirdi" diye konuştu. Projenin en önemli özelliklerinden biri ise 2+1 daireler için daire başına 2 otopark alanına imkan verecek olması. Durbakayım, UpTwins projesinin Kartalda fabrikadan konuta dönüştürdükleri dördöncü proje olacağını da açıklarken "1980'li yıllarda ŞaşBay Sanayi Döküm Fabrikasını dönüştürmüştük. Uplife projemiz, Aktarık, Upcity projemiz İzakhol fabrikasının yerine yapıldı. UpTwins ise Baymak fabrikasını yerine yapılıyor" dedi. Konut projelerinde trendin çok hızlı bir şekilde değiştiğini söyleyen Durbakayım, hanımların modasının kıştan yaza değişmesi gibi konuta olan eğilimler de değişiyor" dedi. Durbakayım bir dönem şehir dışına çıkanların şehir içlerine geri dönmeye başladığını iletti. Durbakayım "Borsa ve döviz yarı yolda bırakıyor gayrimenkul ise bırakmıyor" diye konuştu.

Bahçeşehir'de 200 daire TOKİ'ye iade

Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, Bahçeşehir'de TOKİ'ye hasılat paylaşımı yöntemiyle yaptıkları Uphill Bahçeşehir projesinde 680 konutun 400'e yakının sattıklarını kalanını ortakları ve idare payı olarak TOKİ'ye devrettiklerini söyledi.

Durbakayım, "Bizim projemiz satıştayken TOKİ Ispartakule'de arazi metrekare fiyatımıza daire sattı. Her proje başarıya ulaşmak zorunda değil. Projeyi başarıyla sonuçlandırdığımıza yönelik gazete ilanlarımızı bile hazırlamıştık. Ancak olmadı. 200'e yakın daireyi TOKİ'ye devrettik" dedi.
Ödeme koşulları
12 ay 0 faiz
60 ay 0.97
120 ay 1.07
Sabah Emlak&Mortgage


Geri Dön