26 / 04 / 2024

Urla Meydan Projesi'nin temeli atıldı!

Urla Meydan Projesi'nin temeli atıldı!

Temel atma törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu katıldı



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dava konusu olan Urla Meydan Projesi'nin temel atma töreninde, "Doğrunun, adaletin ve sadece inanan insanların arkasında inanan insanların durmasıyla Urla'da bir zafer kazandık" dedi. Temel atma törenine, Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Gönen Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Gönen, yüklenici şirketlerin yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Kocaoğlu, 29 Mart seçimlerinde Urla'yı yeniden Selçuk Karaosmanoğlu'na emanet eden ilçe halkına teşekkür ederek, Urla Meydan Projesi nedeniyle Karaosmanoğlu'nun da aralarında yer aldığı bazı kişilerin tutuklanmasına neden olan süreçle ilgili konuşmak istemediğini söyledi.

Yaşanan olayları anımsamak dahi istemediğini kaydeden Kocaoğlu, şöyle konuştu:
"Doğrunun, adaletin ve sadece inanan insanların arkasında inanan insanların durmasıyla Urla'da bir zafer kazandık. Bunun bu kadar bilinmesi yeterlidir, kafidir diye düşünüyorum. En zor günlerimizde, en sıkıntılı
günlerimizde bizi Urlalı hemşehrilerimiz taçlandırdı, tekrar sonsuz teşekkürler.

Bu desteğinizi hayatım boyunca unutmayacağım. Urla'da ve İzmir'de doğru şeyler oluyor, güzel projeler hayata geçiyor ve hep birlikte doğruyu yapmak üzere çalışıyoruz. 5 yıl sonra bambaşka bir  İzmir  ve Urla ile karşınıza geleceğiz. Kentler meydanlarıyla ünlüdür. Meydanlarda törenler, kurtuluşlar, başkaldırılar yaşanır. Sayın Karaosmanoğlu'nu böyle bir projeyi hayata geçirdiği için tebrik ediyorum."

Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ise ilçede tarihi geçmişle modern yaşamı birleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Güncel gelişmeleri izlediklerini kaydeden Karaosmanoğlu, "Biz modern yaşamın içinde tarihi de yaşatmayı kendimize görev edindik" dedi.

Urla Belediyesinin 2007 yılında açtığı proje ihalesini kazanan Gönen-HT-Etaş İnşaat Ortak Girişimi adına konuşan Gönen Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Gönen de projede 2 katlı 308 araçlık otopark bulunduğunu belirten Gönen, 6 bin metrekarelik meydan düzenlemesi, 3 bin metrekarelik tören alanı olduğunu, büyüklüğü 17 metrekareyle 750 metrekare arasında değişen 58 dükkanın da projede yer aldığını söyledi.

Urla Meydan Projesi'nin 5 katlı olacağını ve 22 bin metrekare inşaat alanına sahip olacağını ifade eden Gönen, 6 ayda kaba inşaatın tamamlanacağını, bunun için canla başla çalışacaklarını ifade etti. Konuşmaların ardından Kocaoğlu, Karaosmanoğlu ve yüklenici firmaların temsilcileri tarafından meydan projesinin temelini attı.
AA


Geri Dön