26 / 04 / 2024

Uşak Üniversitesi'nin bölgeye katkısı her geçen gün artıyor!

Uşak Üniversitesi'nin bölgeye katkısı her geçen gün artıyor!

Kurulduğu günden bu yana gerek Uşak'ta gerekse bölgede en önemli eğitim merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Uşak Üniversitesi’nin kente ve bölgeye olan katkısı her geçen gün artarak devam ediyor...




Kurulduğu günden bu yana gerek Uşak'ta gerekse bölgede en önemli eğitim merkezlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Uşak Üniversitesi’nin kente ve bölgeye olan katkısı her geçen gün artarak devam ediyor.


Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik yaptığı açıklamada Uşak Üniversitesi olarak amaçlarının araştıran, sorgulayan, üreten ve paylaşan bir bilim üssü oluşturmak olduğunu belirterek “Bu anlamda yaptığımız çalışmalar bu amaç doğrultusunda ilerlediğimizi göstermektedir” dedi.


Rektör Çelik, Uşak Üniversitesi olarak bölgeye olan katkılarının her geçen gün arttığını dile getirerek akademik anlamda yaptıkları çalışmalar, kurdukları araştırma ve uygulama merkezleriyle bölgesel değerleri yeniden canlandırmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca Uşak Üniversitesi’nin alanlarında uzman akademik personelinin bugüne kadar pek çok konuda birçok farklı kurum ve kuruluşa eğitim desteği verdiğini ifade eden Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik "İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gibi çok önemli bakanlıklara çeşitli program ve organizasyonlarda destek veriyoruz. Bunun yanı sıra Çanakkale Belediyesi, Kütahya İl Özel İdaresi, Kütahya İşkur İl Müdürlüğü, Düzce Valiliği, Uşak Valiliği, Uşak Belediyesi, Zafer Kalkınma Ajansı, Banaz Belediyesi, Uşak Kamu Hastaneleri, Uşak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü gibi daha birçok önemli kuruma çeşitli konularda seminer ve eğitim desteği veriyoruz ve bundan dolayı da mutluluk duyuyoruz” dedi.


Kentin gelişimi için şehirdeki bütün kurum ve kuruluşlarla iyi bir ilişki ve paylaşım içerisinde olduklarını ifade eden Uşak Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sait Çelik "Her geçen gün önemi giderek artan bilgi, çağımızın en önemli sermayesi en önemli hammaddesi haline gelmiştir. Bilgiye ulaşan doğru kaynaklarla kullanan kurumlar günümüz rekabet dünyasında bir adım öne çıkmakta ve farklılığını hissettirmektedir. Biz de Uşak Üniversitesi olarak gerek üniversitemizin gerekse kentimizin bu önemli sermayeyi doğru kaynaklarla kullanarak farklılaşmasına bir adım öne çıkmasına büyük önem vermekteyiz" diye konuştu.


Rektör Prof. Dr. Sait Çelik Uşak Üniversitesi’nin bilim üssü olması içinde fiziksel ve akademik çalışmalara hız kesmeden devam ettiklerini belirterek “Bir Eylül Yerleşkesinde fiziksel yapılanmalar hızla devam edip yeni eğitim binalarının yanı sıra öğrenci ve personelin ihtiyaçlarına cevap veren yeni alanlar oluşturuyoruz. Uşak Üniversitesi her geçen gün büyümektedir. Akademik personelimizin de gelişimleri içinde sürekli yurt dışı programları düzenleyerek personelimizi daha donanımlı hale getirmek için yurt dışı üniversitelerle yeni anlaşmalar yapıyoruz. Her yönüyle donanımlı bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.” İfadelerine yer verdi.



Milliyet


Geri Dön