29 / 03 / 2024

Uşak'a bin konutluk TOKİ projesi müjdesi!

Uşak'a bin konutluk TOKİ projesi müjdesi!

Sanayi bölgesinden konut ve ticari alana dönüşümü içeren bir projeyi yaşama geçirerek yine bir ilke imza attıklarını belirten Başkan Cahan, “Dar gelirli ve emeklilere yönelik bin konutluk bir TOKİ projesi de yapacağız” dedi



TOKİ Başkanı Ergün Turan’ın yaklaşık 450 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirilen ve sanayiden konutsal ve ticari alana dönüşüm özelliğiyle bir ilk olan ‘Uşak Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Türkiye’nin örnek projesi olduğunu açıkladığı organizasyonda bir müjde de Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan’dan geldi. Başkan Cahan, konutu olmayan, dar gelirli ve emeklilere yönelik bin konutluk bir  TOKİ  projesinin yapılacağının müjdesini verdi. Cahan, şunları söyledi: 


Yeni kent merkezi

“İki yıl önce başlanan serüvenin sonuna geldik. İlkler şehri Uşak’ta yine bir ilki gerçekleştirerek sanayi bölgesinden konut ve ticari alana dönüşümü içeren bir projeyi ürettik. Yaptığımız incelemelerde merkezimizin hazır hale geldiğini gördük. Yıl sonuna kalmadan burada hem sosyal hayat hem de ticari hayatın başlamasını planlıyoruz. Bunun yanında, biz belediye binamızı da buraya taşıyacağız. Bu konuda hükümet yetkililerimize, Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na da desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Dokuzsele Deresi de alanımıza ayrı bir güzellik kattı. 1051 konut, 923 işyeri ve birçok sosyal donatıların bulunduğu, Uşak’ın yeni merkezini inşa etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”


Milliyet 


Geri Dön