25 / 04 / 2024

Uşak'ın çehresi kentsel dönüşümle değişti!

Uşak'ın çehresi kentsel dönüşümle değişti!

Belediye Başkanı Nurullah Cahan, dört yılda hayata geçirdiği yatırımlarla, kentsel dönüşüm ve sosyal belediyecilik uygulamalarıyla tarihi kentin kabuğunu kırdığını açıkladı.



Ege’nin incisi Uşak’ta bir taraftan modern projeler üretiliyor, diğer taraftan da sahip olunan kültürel değerler gün yüzüne çıkarılıyor. Sosyal, kültürel ve ekonomik olarak her alanda yatırım yapmaya özen gösteren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, şehri geliştirmek ve büyütmek adına çalışmalarına devam ediyor. 

Milliyet Gazetesi'nden Engin Uğur Ağır'ın haberine göre; Uşak Belediyesi, sosyal, kültürel ve sanatsal çalışmalarıyla da marka imajını sağlam temellere oturtuyor. Başkan Cahan,  TOKİ  ortaklığında 450 milyonluk projeyi hayata geçirerek sanayiden konut ve ticari alana dönüşümün sağlandığı ilk kentsel yenileme örneğini uyguladı.

Merkezdeki sıkışıklığı ortadan kaldıran bu dev yatırım; 1051 konut, 953 işyeri ve sosyal alanlarıyla 430 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edildi. 450 milyon liralık yatırımla hizmete sunulan, yatay mimarisiyle Türkiye’ye örnek olan sosyal ve kültürel yaşamı bir arada buluşturuyor. 

Uşak ın çehresi kentsel dönüşümle değişti!

Uşak tarihindeki en önemli projeler arasında yer alan “Kentpark” ile şehrin merkezinde ömrünü tamamlamış binalar farklı bölgelere taşındı. Bu taşınmayla ortaya çıkan 110 bin metrekarelik alan, dev bir yeşil cennete dönüşütürülecek.
 


Geri Dön