26 / 04 / 2024

Uşak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Uşak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Dokuzsele Deresi’nin ve 6 eserin daha açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe Külliyesi’nden sağladığı canlı bağlantı ile gerçekleştirildi. 



Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; 9 kilometrelik Dokuzsele Deresi’nin ıslah çalışmalarının sona ermesiyle yepyeni bir görünüme kavuştu. 

 

Uşak’ın yeni merkezi Kentsel Dönüşüm alanı içerisinde düzenlenen açılışa, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü  2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Uşak Valisi Salim Demir, Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, protokol üyeleri ve vatandaşlar katılım gösterdiler. 

 

“375 Dev Eserin Toplu Açılış Merasimi”nde canlı bağlantıyla Uşak’a bağlanan Erdoğan, Uşak’taki değişime değindi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayın esnasında Dokuzsele Deresi ve Uşak’a yönelik “Veysel Bey baya güzel olmuş. Uşaklılar buna Uşak’ın gerdanlığı diyorlarmış. Eski halini bilmeyenler için buralar bataklık gibiydi. Yeni hali hayırlı olsun. Uşak gerçekten baya güzelleşiyor Maşallah” yorumunda bulundu. Ankara’dan Uşak’a selam ve sevgilerini ileten Erdoğan’ın verdiği startla Uşak’ta butona basılarak açılış yapıldı.

 

Açılışın ardından açıklamada bulunan ve Uşak için tarihi bir günün yaşandığını vurgulayan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan şunları söyledi;

 

“Sorkun Köyümüzün ortada yapılacak olan baraj göletiyle de buraya kontrollü olarak su verme imkanımız olacak. Bu projede kamulaştırma işlemlerini belediyemiz, imarlaştırma kısmınıysa Devlet Su İşlerimiz yaptı. Şehrimizin neredeyse tamamından ve kentsel dönüşüm alanımızın orta kısmından geçmesi buralara da değer katacak” dedi. 


Geri Dön