16 / 04 / 2024

Uşak'taki kentsel dönüşüm ne durumda?

Uşak'taki kentsel dönüşüm ne durumda?

Silueti günden güne netleşen proje için bir açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "2016 yılının yaz aylarında projemizin olduğu alanda hep birlikte çay içiyor olacağız" diye konuştu.



Silueti günden güne netleşen proje için bir açıklama yapan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "2016 yılının yaz aylarında projemizin olduğu alanda hep birlikte çay içiyor olacağız" diye konuştu. 


Uşak Belediyesi kentin vitrini ve geleceğini değiştirmek adına  TOKİ  ile işbirliğinde yürüttüğü projede hergün bir aşama daha geçiyor. Yaklaşık 450 milyon TL maliyetle bitirilecek proje kapsamında bin 51 konut, 923 işyeri, 750 kişilik cami, 24 derslikli okul ve sağlık ocağı yapılacak. Ayrıca Belediye hizmet binası ve Defterdarlık binaları da alana taşınacak. Projenin bitmesi için müteahhit firmalar yoğun bir çalışma temposuyla yolunda ilerlerken, projeye ayrı bir hava katacak ve yaklaşık 30 milyon TL'ye mal olacak Dokuzsele Deresi Islah Projesi de 2016 yılında bitirilecek. Böylece proje konsept bir hal alacak ve kentin yeni cazibe merkezi oluşacak. Günden güne gelişiyor Uşak'ın kaderini değiştirecek projede her şeyin son sürat ilerlediğini dile getiren Belediye Başkanı Nurullah Cahan, projenin son halini alması adına hızlı bir çalışma sergilendiğini söyledi. 


"Projemiz Türkiye'de örnek alınacak ve sürekli takip edilen bir projedir" şeklinde konuşan Cahan, "İlimizin tıkanan kalbinin açılması ve yeni yaşam alanlarını oluşturulması adına kentimizde örnek bir proje devam ediyor. Yaklaşık 430 bin metrekarede yapımı süren, ticari işyerlerinden konut ve ticariye dönüşmesi bakımından Türkiye'nin ilk projesi olan Kentsel Dönüşüm Projesi ülkemizin bürokrasisi ve bakanları tarafından da takip edilmektedir. Öyle ki ilimizin ufkunu açacak çalışma bundan sonra başka şehirlerde yapılacak dönüşümlere de örnek teşkil edecektir. Hal böyle olunca bizler ve TOKİ yetkilileri de titizlikle her aşamayı takip etmekteyiz. Bugün alana baktığımızda, kısa bir süre olmasına rağmen çok büyük aşamaları geçildi. Projede değişimi hergün hissediyoruz" dedi. 


TOKİ Başkanı M. Ergün Turan'ın da projeye özel bir itina gösterdiğini bildiren Cahan, "Kendisi sık sık ilimize gelerek çalışmaları yerinde görüyor ve tüm aşamalarına müdahil oluyor Bu durum ne projenin ne denli önemsendiğinin göstergesidir" ifadesini kullandı. 2016' da hep birlikte çay içeceğiz 2016 yılı içinde bölgede hep birlikte çay içebilecekleri bir konuma geleceklerini aktaran Cahan sözlerine şöyle son verdi: "Projemizin son bulmasıyla değişimi hep beraber yaşayacağız. Marka bir şehir için atılacak bu önemli adım kentleşmenin de farklılaşmasına ve olumlu yönde seyir etmesine vesile olacak. Projemiz ilimizin kötü imajını da yok edecek. Bu anlamda şimdiden etki sağlayan projede 2016 yılı yaz mevsiminde hep birlikte çay içeceğimizi düşünüyoruz".


Eşme'nin Sesi Gazetesi


Geri Dön