28 / 03 / 2024

Üsküdar Belediyesi Cami ve İnsan konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı!

Üsküdar Belediyesi Cami ve İnsan konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı!

Üsküdar’da düzenlenen ‘Cami ve İnsan’ konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı. Jüri, Türkiye’nin değişik illerinden binlerce başarılı eser arasında dereceye girenleri belirlemekte zorlandı. Peki Cami ve İnsan fotoğraf yarışması sonuçları ve ödül töreni ne za



Üsküdar Belediyesi ‘nin, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Camiler Haftası’ nedeniyle düzenlenen ‘Cami ve İnsan’ konulu fotoğraf yarışması oldukça yoğun ilgi gördü. Yarışmaya, Türkiye’nin değişik illerinden 615 kişi, 3006 eser gönderdi.


Türkiye’de ve dünyada, özel mimarisiyle insanı cezbeden camilerimizi ölümsüzleştirmek amacıyla gerçekleştirilen yarışma, 1 Ekim 2014 itibariyle sona erdi. Fotoğraflar, aynı gün toplanan, Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğraf Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nihal Kafalı başkanlığındaki, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kamil Fırat, Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mustafa Bilge, İhlas Medya Grubu Fotoğraf Editörü Ali Çelik, Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Milliyet Gazetesi Fotoğraf Editörü Ercan Aslan tarafından değerlendirildi.


Jüri üyeleri, dereceye girenleri belirlemek için gece geç saatlere kadar çalıştı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, jüri üyelerini ziyaret ederek başarılar diledi.


Yapılan değerlendirme sonunda ilk önce sergiye değer 50 eser, sonrasında ise 10 mansiyon belirlendi. Jüri üyeleri, mansiyon ve ilk üçe değer eserleri belirlerken oldukça zorlandı.


Yarışma sonuçları, 13 Ekim 2014 Salı günü Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan muhteşem bir etkinlikle duyurulacak. Sergi ve ödül töreniyle birlikte Üsküdar Belediyesi’nin kültür sezonunun da startı verilmiş olacak.


Üsküdar Belediyesi


Geri Dön