29 / 03 / 2024

Üsküdar-çekmeköy ulaşımı 28 dakikaya iniyor!

Üsküdar-çekmeköy ulaşımı 28 dakikaya iniyor!

Anadolu Yakası'nda yürütülen raylı sistem çalışmaları kapsamında yapılacak metro 16 istasyondan oluşacak ve Marmaray ile entegre olarak hizmet verecek...



 İstanbul'un trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında yapılacak Üsküdar -çekmeköy metrosu sayesinde ulaşım 28 dakikaya düşecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında yapımı düşünülen Üsküdar-çekmeköy hattı toplam 16 istasyondan oluşuyor.  Marmaray  geçişi ile entegre olarak hizmet verecek ulaşım ağı, Alemdağ Caddesi ile şžile yolu yakınlarında son buluyor. Tamamen yeraltından gidecek şekilde tasarlanan metro hattının günlük yolcu taşıma kapasitesi 688 bin kişi olarak öngörülüyor.

İHALEYE çIKARILACAK
Üsküdar meydandan başlamak üzere Fıstıkağacı, Altunizade, Libadiye, Ümraniye üzerinden geçerek Ihlamurkuyu, Dudullu istikametinde devam edecek olan metro hattı, Toplu Konutlar ve çekmeköy durağında son bulacak. İlk etapta çekmeköy'e kadar yapılacak metro hattının çekmeköy- Taşdelen arası için etüd ve fizibilite çalışmalarına başlandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Avrupa Yatırım Bankası ve yurtdışındaki yabancı bankalarla yaptığı kredi anlaşmaları kapsamında bedeli ödenecek metro çalışmasının ihalesine Kurban Bayramı'ndan sonra çıkılacak. Ödeme garantili inşaat işi için ihale AB standartlarına uygun, yabancı firmaların da katılabileceği şeklinde gerçekleştirilecek.
Sabah/Zeynel Yaman Sabah


Geri Dön