25 / 04 / 2024

Üsküdar Paşalimanı Caddesi'nde hafriyat çalışmaları başladı!

Üsküdar Paşalimanı Caddesi'nde hafriyat çalışmaları başladı!

Milliyet Gazetesi yazarlarından Melih Aşık bugünkü yazısında Paşalimanı Caddesi'ndeki hafriyat çalışmalarının başlamasını kaleme aldı. İşte Melih Aşık'ın o yazısı...



Üsküdar’daki tarihi Fethi Paşa Korusu, TMSF tarafından 2013 yılında işadamı Mehmet Cengiz’e satılmıştı. Tapu kayıtlarında korunun ve içerisinde bulunan tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün satış bedeli “0” lira olarak yer aldı. Tarihi köşkün restorasyon başvurusu karara bağlanacakken köşk bir gece yarısı yanarak kül oldu.

Son haber... Bayram tatilinde tarihi korunun Paşa Limanı Caddesi kenarındaki bölümde hafriyat çalışması başlatıldı. İş makinelerinin kazdığı alandaki onlarca ağaç kesildi, onlarcası da kökleri topraksız kaldığı için diğer ağaçlara halatla bağlandı.

Hüseyin Avni Paşa Köşkü nasıl oldu da “0” liraya satıldı? Nasıl oldu da tam Koruma Kurulu karar vereceği zaman 100 yıllık köşkte yangın çıkıverdi? Bunlar sır! Yargının bunları araştıracak gücü yok. Çünkü Mehmet Cengiz yargıdan daha güçlü çevrelerce korunuyor. Şimdi de koruya iş makinesi sokuyor. Mehmet Cengiz açıkça İstanbul suçu işliyor. Fethi Paşa Korusu İstanbul’un en görünür yerinde hem kenti hem bölgedeki insanları nefeslendiren bir güzelliktir. Cengiz bu alanda ne yapmak istiyor? Gerekli izinleri aldı mı? Burası bir dünya metropolü. Bir kişinin kesip biçeceği, keyfine göre yakıp yıkacağı alan değil.  Mehmet Cengiz ne yapmak istiyor? Açıklamalı. İstanbul halkı korunun akıbetini bilmeli. Nihayetinde bu kent birkaç kişinin değil, hepimizin.



Milliyet/ Melih Aşık


Geri Dön