20 / 04 / 2024

Üsküdar'a 2 dev proje!

Üsküdar'a 2 dev proje!

Üsküdar Belediyesi 2017 yılı bütçesi, belediye meclisinde görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. Metro hattının 2020’ye yetiştirilmesi hedefleniyor. Diğer projede ise, biri metro diğeri lastik tekerlekli araçlar için tünel olacak.



Üsküdar Belediyesi 2017 yılı bütçesi, belediye meclisinde görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. İlçede planlanan yatırım ve projeler ile müdürlük harcama kalemlerini içeren 410 milyonluk bütçe meclisten geçti. Başkan Hilmi Türkmen toplantıda, Üsküdar'da hayata geçirilecek 2 büyük projeyi de ilk kez açıklayarak, Üsküdar-Beykoz arasına metro hattı ve Harem-Beylerbeyi-Küçüksu Tüneli'nin yapılacağı müjdesini verdi. Başkan Türkmen, "Raylı sistem Üsküdar'dan Beykoz'a kadar uzanacak. Marmaray'ın hemen çıkışından başlayarak yer altından Beykoz'a yeni bir metro hattı inşa edilecek. Proje 2019'a yetişmese de 2020-2021'e yetiştirilmesi amaçlanıyor. Şimdiden halkımıza hayırlı olsun" diye konuştu.


Başkan Hilmi Türkmen, Üsküdar'a yapılacak bir diğer büyük projenin de Harem'den başlayarak yine Beykoz'a kadar uzanan bir tünel olduğunu söyledi. Türkmen, "Bu proje de yine Harem'den başlayacak. Beylerbeyi Stadı'nın olduğu yerin hemen oradan çıkacak ve yer altından devam ederek Küçüksu'ya kadar uzanacak. Ayrıca lastik tekerlekli araçların geçiş yapacağı Tünel projesi de hayata geçirilecek. Bu iki proje eş zamanlı yürütülecek. Birisi metro diğeri de lastik tekerlekli araçlar için tünel olacak" diyerek Üsküdarlılara müjdeyi verdi.


İBB'nin planlanmasını tamamladığı ve ihalesini yaptığı projeler olduğunu vurgulayan Başkan Hilmi Türkmen Harem Otogarı'nın taşınacağını söyledi. Başkan Türkmen, "Ataşehir'de yeni bir otogar ihalesi yapıldı. Yeni otogar tamamlandığında otogar oraya taşınacak. Ve sonrasında Harem muazzam bir rekreasyon alanı olacak. Gökdelenler oteller yapılacak deniliyor. Öyle bir şey kesinlikle olmayacak. Dinlenme alanları, çocuk oyun alanları, parklar ile Harem özel bir yere dönüşecek" dedi.


1-) Üsküdar-Beykoz arasına metro hattı

2-) Harem-Beylerbeyi-Küçüksu Tüneli


Yeni Akit




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Üsküdar'dan Beykoz'a ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla iki proje geliyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Raylı sistem Üsküdar'dan Beykoz'a kadar uzanacak. Marmaray'ın hemen çıkışından başlayarak Beykoz'a yeni bir metro hattı inşa edilecek. Diğer proje Harem'den başlayacak. Beylerbeyi Stadı'nın olduğu yerden çıkacak oradan tekrar yer altından devam ederek Küçüksu'ya kadar uzanacak. Bu iki proje eş zamanlı yürütülecek" dedi.



Sabah




Haber Hürriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ilçeyle ilgili projeleri anlattı. Beykoz’a kadar uzanacak metro hattı da bunlardan biri.


Üsküdar Belediyesi’nin 410 milyon lira olarak belirlenen 2017 Mali Yılı Bütçesi, ilçe mecilisinde oy çokluğuyla kabul edildi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bütçe konuşmasında, Üsküdar’da 2 büyük projenin hayata geçirileceğini söyleyip, “Marmaray’ın çıkışından başlayarak Beykoz’a yeni bir metro hattı inşa edilecek. 2019’a yetişmese de 2020-2021’e yetiştirilmesi amaçlanıyor” dedi.


Başkan Türkmen, Üsküdar’a yapılacak diğer projeyi de şöyle anlattı: “Harem’den başlayıp, Beylerbeyi Stadı’na çıkacak metro hattı, tekrar yer altından devam ederek Küçüksu’ya kadar uzanacak. Lastik tekerlekli araçların geçiş yapacağı Tünel projesi de hayata geçirilecek. Bu iki proje eş zamanlı yürütülecek.”


HAREM TAŞINIYOR

Üsküdar’da iki önemli hedefleri olduğunu söyleyen Başkan Hilmi Türkmen, “Biri Kentsel Dönüşüm diğeri de Üsküdar Meydan Projesi. Kentsel dönüşümde önemli mesafe kaydettik. Meydanda 2004’te Marmaray’ın temelinin atıldığı günden bu yana bir şantiye görünümü mevcut. Üsküdar Meydanı’nı 2018 yılının Ağustos ayına bitirmiş olmayı hedefliyoruz” diye konuştu. Başkan Türkmen, hükümet konağı ile yeni belediye binası arasındaki 2 bin 600 metrekarelik özel mülk olan alanın da kamulaştırılarak meydana dahil olacağını belirtti.


Türkmen ayrıca taşıhacak Harem Otogarı’nın bulunduğu alanla ilgili projeyi de anlattı: “Ataşehir’de yeni otogar tamamlandığında Harem oraya taşınacak. Ve sonrasında Harem muazzam bir rekreasyon alanı olacak. Dinlenme, çocuk oyun alanlarıyla Harem özel bir yere dönüşecek.”




Hürriyeti


Haber Habertürk'te şöyle yer aldı



Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar-Beykoz arasına metro hattı ve Harem, Beylerbeyi, Küçüksu Tüneli'nin yapılacağı müjdesini verdi. Türkmen, 2019'a kadar projeleri yetiştirmek istediklerini de belirtti


Üsküdar Belediyesi 2017 yılı bütçesi, Belediye Meclisi’nde görüşülerek oyçokluğuyla kabul edildi. İlçede planlanan yatırım ve projeler ile müdürlük harcama kalemlerini içeren bütçe 410 milyon TL olarak Meclis’ten geçti.


Başkan Hilmi Türkmen, Üsküdar’da hayata geçirilecek 2 büyük projeyi de ilk kez açıklayarak, Üsküdar-Beykoz arasına metro hattı ve Harem-Beylerbeyi- Küçüksu Tüneli’nin yapılacağı müjdesini verdi. Üsküdar Belediye Meclisi, 2017 Mali Yılı Bütçesi ve Stratejik Plan ile Performans Programı’nı görüşmek üzere ekim ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. 


Toplantıda Stratejik Plan ile yine Stratejik Plan’da yer alan amaç ve hedeflere bağlı olarak hazırlanan Performans Programı da oyçokluğuyla kabul edildi.


Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen bütçe görüşmelerine, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Başkan Yardımcıları, AK Parti ve CHP Meclis Üyeleri’nin yanı sıra Üsküdar Belediyesi birim müdürleri de katıldı. İlçede planlanan yatırım ve projeler ile müdürlük harcama kalemlerini içeren 410 milyon liralık 2017 yılı bütçesi Meclis’e sunuldu.


2019’A YETİŞMESİ HEDEFLENİYOR

Yapılan oylamada bütçenin oyçokluğuyla kabul edildiği Meclis toplantısında konuşan Başkan Hilmi Türkmen, bu dönem yapılacak ‘kentsel dönüşüm’ çalışmalarının yanı sıra ‘Üsküdar Meydan Düzenlemesi’, temizlik, eğitim, sağlık, spor, kültür-sanat, sosyal yardım alanlarında yapılan ve yapılacak olan projeler hakkında da bilgi verdi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüştüğüne değinen Başkan Türkmen, Üsküdar’da başlanacak 2 büyük projenin de müjdesini verdi. Başkan Türkmen’in yaptığı açıklamaya göre, raylı sistem Üsküdar’dan Beykoz’a kadar uzanacak. Marmaray’ın hemen çıkışından başlayarak yer altından Beykoz’a yeni bir metro hattı inşa edilecek. Türkmen, “Projeleri yapılıyor. 2019’a yetişmese de 2020-2021’e yetiştirilmesi amaçlanıyor” diye konuştu.

MEYDAN 2018’DE BİTECEK

Üsküdar’da 2 tane önemli hedefleri olduğunu söyleyen Başkan Hilmi Türkmen, bunlardan birisinin ‘kentsel dönüşüm’ diğerinin de ‘Üsküdar Meydan Projesi’ olduğunu belirtti.

Başkan Türkmen, 2004’ün mayıs ayında Marmaray’ın temelinin atıldığı günden bu yana sürekli bir şantiye görünümünde olan meydanı, 2018 yılının ağustos ayına kadar bitirmeyi hedeflediklerini ifade etti. Başkan Türkmen, Çamlıca Tepesi’ndeki anten kirliliğine de son verileceğini belirtip vericiler kaldırılıp Küçük Çamlıca Tepesi’ndeki inşası süren tek bir kuleye taşınacağını söyledi. 53 kattan oluşan kulenin yüksekliği 220 metre olacak.


Habertürk


Geri Dön