23 / 04 / 2024

Üsküdar'da yapılacak VakıfBank Spor Sarayı'nın protokolü imzalandı!

Üsküdar'da yapılacak VakıfBank Spor Sarayı'nın protokolü imzalandı!

Vakıf Bank tarafından Üsküdar Belediyesi' nin katkılarıyla Bağlarbaşı' nda inşa edilecek VakıfBank Spor Sarayı' nın protokolü, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç' ın da katıldığı törende imzalandı.




VakıfBank tarafından Üsküdar Belediyesi'nin katkılarıyla Bağlarbaşı'nda inşa edilecek VakıfBank Spor Sarayı'nın protokolü, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın da katıldığı törende imzalandı.   


Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen protokol imza töreninde, Vakıflar Genel Müdürü Dr. Adnan Ertem, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren de hazır bulundu. 


VakıfBank Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Giovanni Guidetti ile sporcular Bahar Guidetti ve Güldeniz Paşaoğlu'nun da katıldığı törende salonu genç sporcular doldurdu. 


- Arınç: "İnşallah en kısa zamanda inşa edeceğiz"


Bülent Arınç, törende yaptığı konuşmada, gençlik için çok önemli bir çalışmanın imzasının gerçekleştirildiğini ifade ederek, "VakıfBank Spor Sarayı'nı inşallah en kısa zamanda inşa edeceğiz. Böylece sadece Üsküdar'a, İstanbul'a değil, belki bütün Türkiye'ye örnek olacak, örnek sporcular yetiştirecek bir büyük kompleksi, projeyi hizmete açacağız" dedi. 


Vakıflar Genel Müdürlüğü, VakıfBank ve Üsküdar Belediyesi'nin el ele verip bu muhteşem eseri ortaya koyduğunu anlatan Arınç, çok amaçlı spor salonlarıyla gençlerin bu komplekste sporun her türüyle baş başa kalacağını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:


"Sporla ilgilenecekler, zeki olacaklar, ahlaklı olacaklar, çevik olacaklar, Türkiye'ye büyük başarılar kazandıracaklar. VakıfBank da bunlarla gurur duyacak. Çünkü VakıfBank'ın özellikle bayan voleybol takımı her sene üst üste kazandığı başarılı sonuçlarla Türkiye'nin yüzünü ağarttı ve alanında adeta rakipsiz olduğunu ortaya koydu."  


Projeyi VakıfBank'ın gerçekleştireceğini belirten Arınç, şunları kaydetti:


"Takriben 40 milyona mal olacak dev bir spor tesisiyle karşı karşıyayız. Belediyemiz bu araziyi Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden uzun süreli kiraladı ve onun üzerinde bu tesisi yapmak için de VakıfBank ile anlaştı. Yer Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün. Biz bu yeri Üsküdar Belediyemize tahsis ettik, Üsküdar Belediyesi de VakıfBank Spor Sarayı'nın yapılması için VakıfBank ile bir protokol imzaladı. Bu güzel işbirliğinin, bu beraberliğin örnek olmasını diliyorum." 


Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Türkiye'de en eski tarih ve kültür eserlerinin bağlı olduğu bir genel müdürlük olduğunu anlatan Arınç, konuşmasına şöyle devam etti:


"Üsküdar'da bizim onlarca, yüzlerce camimiz var, külliye var, medrese var, imaret var, kervansaray var. Bunlardan bir tanesi de sahildeki çok güzel bir camimiz, Mihrimah Sultan Camisi'dir. 1540'larda yapılmıştır. Onun gibi hemen yanı başındaki Yeni Valide Camisi, Atik Valide ve diğerleri... Gençler, bunları zaman zaman ziyaret ederseniz, buralarda ecdadımızın bize emanet olarak bıraktığı bu güzel eserleri görürseniz umarım çok yararlanacaksınız."  


- "Spor sadece futbol değil"


VakıfBank gibi başka kurumların da başka spor dallarına yatırım yaptıklarını anlatan Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye'nin, Avrupa ülkelerinin pek çoğunun nüfusundan daha kalabalık, genç bir nüfusa sahip olduğunu kaydederek, şu ifadeleri kullandı:


"Bu gençlerimizin sporla ilgilenmesi çok güzel bir şey. Kötü alışkanlıklardan uzaklaşacaklar, kabiliyetli, başarılı olacaklar, dünyaya örnek olacaklar, sağlam bir vücuda sahip olacaklar. İyi  düşünceler, güzel fikirlerle örnek gençler, delikanlılar olacaklar. Onun için biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak yatırımlar yapıyoruz ama yetmiyor. Dolayısıyla VakıfBank gibi sponsorlarımızın, yani bir bankanın bile spor dallarına yatırım yapması lazım. Kimi futbola, kimi voleybola, kimi basketbola, kimi belki güreşe kendi alanında en büyük desteği verirse, geçmişte olduğu gibi Türkiye bugün de çok büyük başarılara imza atacaktır. Klasik olarak eskiden sadece belki güreşle ismimiz duyulurken, biz bugün voleyboldan judoya kadar, karateden bir başka spor dalına kadar, bütün olimpiyatlarda ismini duyuran sporcular var. Spor sadece futbol değil. Onda da çok ileri olmalıyız ama herkesin başarıyla yapabileceği bütün spor dallarında da gençlerimizi yetiştirmeliyiz. VakıfBank'ın böyle bir teşebbüsünü çok önemli görüyorum, onları tebrik ediyorum. Gerçekten külliyetli bir rakam, az değil. Ama içerisinde her şeyin bulunacağı ve giren bir insanın akşama kadar çalışmalar yapabileceği bir merkeze ihtiyaç vardı. VakıfBank Spor Sarayı bunun için yapılıyor."


- Protokol imzalandı


Konuşmaların ardından projenin protokolü imzalandı.


Daha sonra sahneye VakıfBank Bayan Voleybol Takımı Antrenörü Guidetti ile oyuncular Bahar Guidetti ile Güldeniz Önal Paşaoğlu çıkarak, Bülent Arınç, Üsküdar Belediye Başkanı Kara ve Vakıflar Genel Müdürü Ertem'e takımın imzaladığı formaları hediye etti. Başbakan Yardımcısı Arınç, oyunculara başarılarının devamını dilerken, antrenör Guidetti'ye "İmparatore" dedi.  


VakıfBank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren, VakıfBank Genel Müdürü Halil Aydoğan'ın acil bir toplantısı nedeniyle törene katılamadığını bildirdi. Demren, 28 yıldır Türk voleyboluna hizmet verdiklerini belirterek, "Büyük bir aile olmanın, beraberliğin, birbirine güvenmenin bizi gerçek bir takım yaptığını tüm dünyaya gösterdik. Bu vesileyle teknik heyet ve sporcularımıza  teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu. 


- VakıfBank Spor Sarayı


Toplam 7 bin 262 metrekare arsa üzerine inşa edilecek yaklaşık 33 bin 300 metrekare kapalı alanlı VakıfBank Spor Sarayı projesinde, çok amaçlı spor salonunun yanı sıra 6 kulvarlı yarı olimpik yüzme havuzu, cimnastik salonu, 2 voleybol salonu, çok amaçlı salon, kamp merkezi, serbest spor alanları, SPA merkezi, idari birimler ve 250 araçlık otopark bulunacak. 


Proje için imzalanan 25 yıllık anlaşmanın, yapım karşılığı kiralama olarak gerçekleşeceği, tesis inşaatının 2016 yılında tamamlanmasının planlandığı bildirildi.   


AA


Geri Dön