26 / 04 / 2024

Üsküdar'daki asansörlerin denetimini TSE yapacak!

Üsküdar'daki asansörlerin denetimini TSE yapacak!

Üsküdar Belediyesi, ilçedeki ruhsatlı asansörleri denetleyen Türk Standartları Enstitüsü (TSE) ile 2 yıllık daha protokol imzaladı. İmza törenine TSE adına Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev katıldı...



Üsküdar Belediyesi ile 2012 yılından bu yana ilçedeki ruhsatlı 4 bin 346 asansörü denetleyen TSE arasında 2 yıllık daha protokol imzaladı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in makam odasında gerçekleşen imza törenine TSE adına Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev katıldı.

Protokol imza töreninde konuşan Başkan Türkmen, son zamanlarda ülkemizde yaşanan asansör kazalarına dikkat çekerek, "Biz belediye olarak zaten TSE ile Üsküdar’daki asansörlerin kontrolü noktasında 2 senedir çalışma içerisindeydik. Yine 2015 yılında da bu sözleşmemizin devam etmesi ve yeniden böyle bir revizyon için TSE ile bir protokol imzalayacağız. Amacımız Üsküdar’da bakımsız, kontrolsüz asansör kalmasın. Çünkü özellikle son zamanlarda ne yazık ki ülkemizde, İstanbul’da bu asansörlerle ilgili bazı sıkıntılar yaşandı. Hamdolsun Üsküdar’da böyle bir sıkıntı yaşanmadı. İnşallah bundan sonra da yaşanmaz. Biz toplum olarak başımıza bir musibet gelince önlemini alıyoruz. Önemli olan başımıza bir sıkıntı gelmeden olayı çözmektir. Günlük hayatta asansör kullanmak yaşamın olmazsa olmazı noktasındadır. Üsküdar’da 5 bin civarında asansör tesisi kurulu olduğunu tespit ettik. Hedefimiz kontrolsüz, bakımsız, denetimsiz bir tane asansör kalmasın istiyoruz. Biz de belediye olarak bu işin içerisinde olacağız. İhmali olanlar için gerekli müeyyideleri uygulayacağız" diye konuştu.

Başkan Türkmen ürün alımları sırasında TSE damgası olup olmadığına dikkat ettiklerini belirterek, "TSE’nin doğru ortak olduğundan hiç şüphemiz yok. Zaten geçen 2 senede bunun faydalarını Üsküdarlılar olarak gördük. İnşallah bu yıl yine denetim noktasında, TSE’nin kaliteli, kalifiye ve uzman ekipleriyle birlikte çalışmaları sürdürmüş olacağız"dedi.



"VATANDAŞLARIN CAN VE MAL GÜVENLİĞİ NOKTASINDA ANLAŞMAYA VARDIK"



TSE Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev de imzalar öncesi yaptığı konuşmasında, satan ve alanın yanında artık gözetleyen üçüncü kişinin de vazgeçilmez bir unsur olduğuna vurgu yaparak, "Düne kadar evrensel bir değer olan hizmet veren ve alanın olduğu ticari ilişkilerde artık üçüncü bir taraf oluştu. Bunların yanında gözetleyen, kontrol eden, muayene eden bir nokta oluştu. Bu, günümüz dünyasının vazgeçilmez bir değeri durumundadır. Bu bağlamda Üsküdar’da vatandaşlara verilen asansör gözetim hizmetini devam ettirmek üzere bir aradayız. Yaklaşık 2 yıldır verdiğimiz bu hizmette kayda değer bir iyileşme olmuştur. İnsan odaklı, mal güvenliği, can güvenliği yaklaşımıyla yapılmakta olan bu hizmet konusunda iki kurum olarak işbirliği noktasında anlaşmaya vardık. İmzalanan protokolün hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Başkan Hilmi Türkmen, "Protokolün Üsküdar’ımız için, İstanbul’umuz için kazasız belasız günlere vesile olmasını diliyorum" diyerek besmele ile protokolü imzaladı.


Milliyet


Geri Dön