18 / 04 / 2024

Üsküdar’daki Burhan Felek Köşkü restore edildi!

Üsküdar’daki Burhan Felek Köşkü restore edildi!

Üsküdar’daki 200 yıllık tarihi Burhan Felek Köşkü restore edilerek Fikir Sanat Merkezi olarak hizmete açıldı. Genç girişimcilere ortak çalışma alanı olarak kazandırılan merkezde gençler yaptıkları Mega Printer projesini anlattı.



Üsküdar’daki 200 yıllık tarihi Burhan Felek Köşkü restore edilerek Fikir Sanat Merkezi olarak hizmete açıldı. Genç girişimcilere ortak çalışma alanı olarak kazandırılan merkezde gençler yaptıkları Mega Printer projesini anlattı.


Üsküdar Belediyesi tarafından restore edilip ‘Fikir Sanat Merkezi’ olarak hayata geçirilen tarihi Burhan Felek Köşkü, genç fikirleri yatırımcılarla buluşturuyor. Restore edilerek yeniden ilçe halkının hizmetine kazandırılan 200 yıllık tarihi köşk, Fikir Sanat Merkezi olarak kapılarını açtı. Startup Stars Night etkinliği ile kapılarını açan merkezde Radore, Mentornity ve Yıldız Teknik Üniversitesi Tekno Park ile Fikir Sanat Merkezi arasında ortaklık anlaşmaları imzalandı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ortaklık anlaşmasının imzalandığı lansmana katıldı.


Ortaklık anlaşmalarının imzalandığı protokole katılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Biz gençleri köşklere layık görüyoruz” dedi. Öte yandan üniversite öğrencisi olan ve marangoz atölyesinde başlayan çalışmalarını Fikir Sanat Merkezi’nde hayata geçiren Mega Printer’ın kurucularının hikayesi, katılımcıların dikkatini çekti.


“Biz gençleri köşklere layık görüyoruz”

Fikir Sanat Merkezi’nden genç girişimcilerin ücretsiz faydalanabileceğini belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “İçerisinde bulunduğumuz mekan Burhan Felek Köşkü diye bilinen bir yer. Burası 200 yıllık bir eser. Ne yazık ki 4-5 yıl öncesine kadar sahipsiz bir haldeydi burası. Adeta tinerci yatağıydı diyebiliriz. Ama biz dedik ki gençleri köşklere layık buluyoruz. Genç girişimcileri köşklere layık gördüğümüzü sözde değil özde göstermemiz gerekir. Buraya ilk kez gelenler çok beğendiklerini söylediler. Buradan çok güzel fikirler, projeler çıkacağına inanıyorum. Bu merkezimizde sizlerden hiçbir ücret talep edilmeyecek. Burası sizin bir eviniz, iş yeriniz gibi düşünün. Çay, kahve ücretsiz ve burası her kesime açık bir yer. İyi ki gençler ve genç girişimcilerimiz, yatırımcılarımız var. Bu akşamın da sözü olsun; biz gençleri köşklere layık görüyoruz” ifadelerini kullandı.


“İlk 3D yazıcımızı dayımın marangozhanesinde tahtadan yaptık”

İlk çalışmalarına marangoz atölyesinde başladıklarını dile getiren Mega Printer’ın kurucularından Orhan Durukan, “İlk 3D yazıcımızı maliyeti az olsun diye dayımız da marangoz olduğu için tahtadan yaptık. Tahtadan olunca çok profesyonel olmadı tabi. Daha sonra evde yapmaya başladık. Yeterli alanımız yoktu, garaja gittik ve 2 metrekarelik bir alanda çalışmalarımızı yapmaya başladık. Orada da kış şartlarından dolayı fazla dayanamadık. Daha sonra 3D yazıcılar üzerinden daha profesyonel bir proje geliştirdik” şeklinde konuştu.


“Amacımız insanlara ucuz, kaliteli ve hızlı ürün satmak”

Mega Printer’ın bir diğer kurucusu olan Mikail Doğru ise, “Diğer 3 boyutlu yazıcılara göre 6 farklı kafamız var en büyük farkımız bu. Kafalar kolaylıkla değiştirilebilen ve tamamen kendi teknolojimizle ürettiğimiz parçalar. Bu kafalar insanlara kullanım kolaylığı sağlayıp 6 makine yerine 1 makineyle işlem yapma işine yarıyor. İnsanlar çizdikleri, düşündükleri, tasarladıkları ya da internetten buldukları her türlü 3 boyutlu nesneyi 3D yazıcıdan pankek ya da cnc olarak elde edebilirler. Böylelikle onlara çeşitli seçenek sağlamış oluyoruz. En büyük amacımız bu projeyle insanları 6 makinede yapabileceklerini tek bir makinede yapabilme fırsatı sunuyoruz. Ayrıca insanlara ucuz, daha kaliteli ve hızlı bir biçimde ürün satmayı amaçlıyoruz” dedi.


Gecenin sonunda ise kokteyl ve networking için ayrılan zamanda Türk Girişim Ekosistemi’nde kilit rol üstlenen katılımcılar ve girişimciler bir araya geldi.


Milliyet


Geri Dön