19 / 04 / 2024

Uterqüe, Nişantaşı'nda mağaza açtı

Uterqüe, Nişantaşı'nda mağaza açtı

İspanyol Inditex Group'a ait Uterqüe, yeni mağazasını, İstanbul'un en renkli semtlerinden Nişantaşı'nda, Teşvikiye Caddesi'nde açtı



Akdeniz sıcaklığını giyim ve aksesuarlarına yansıtan Uterqüe mağazalarında, ayakkabıdan, çantaya, kadın giyimden, güneş gözlüğü, takı ve şemsiyeye dek son derece şık beş ürün grubu, kadınların beğenisine sunuluyor. 

Uterqüe'nin yeni mağazası, sade ve zarif dekorasyonuyla dikkat çekiyor. Bir İngiliz kütüphanesinden ilham alınarak tasarlanan mağazanın raflarında sergilenen ürünler, kütüphanenin raflarına yerleştirilen kitapları anımsatırken, masalar, her bir koleksiyonun parçalarını bir araya getiriyor. 

Uterqüe Mimarlık Ofisi tarafından tasarlanan 120 metrekarelik mekan, doğal ve samimi atmosferiyle müşterilerini kuşatıyor. Mağazanın, bir tiyatro sahnesini andıran vitrininde, deri bir paravan dikkat çekiyor. Mağazada sezonun "olmazsa olmazı" el çantaları, ayakkabılar ve bileziklerin sergilendiği iki büyük ceviz masa odak yaratıyor. Rafların yanındaki merdivenler ve aynalar, zarif masa lambaları, sandalye ve fildişi rengi puflar detaylara verilen önemi gözler önüne seriyor. Siyah seramik zemin, kimi yerlerde vizon rengi, ipek halılarla vurgulanmış. Takılar saten ve kadife tabanlı cam vitrinlerde sergilenirken, güneş gözlükleri şeffaf raflarda sunuluyor. 

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

İspanyol rüzgârına Uterqüe de katıldı
Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Bershka gibi markaları bünyesinde bulunduran İspanyol Inditex Gruop'a ait aksesuar markası Uterqüe, Türkiye pazarına girdi
"Her ikisi" ya da "biri ve diğeri" anlamına gelen markayı 2.5 yıl önce aksesuarda gördükleri boşluk nedeniyle kurduklarını ifade eden Uterqüe Genel Müdürü Costas Antimissaris, mağazalarında çanta, ayakkabı, bijuteri, giysi ve kemer, güneş gözlükleri, fular gibi aksesuar olmak üzere 5 ürün grubu bulunduğunu söyledi.
Ürünlerinin sınırlı sayıda üretildiğini de hatıraltan Antimissaris mağazalarına haftada iki kez yeni ürün geldiğini belirtti.
Costas Antimissaris Türk pazarının Inditex için stratejik öneme sahip olduğunu, Akmerkez ve Nişantaşı mağazalarıyla resmen Türk pazarına dahil olduklarını anlattı.
Milliyet

İspanyol Inditex Zara'yla Türkiye'ye yerleşti, şimdi lüks markasını da getirdi
İspanyol Inditex Group, lüks aksesuar markası Uterqüe'yi Türkiye'ye getirdi. Uterqüe Genel Müdürü Costas Antimissaris, "Türkiye Inditex markalarının pekiştiği bir ülke oldu" dedi.

ZARA, Zara Home, Massimo Dutti gibi markalarıyla faaliyet gösteren İspanyol Inditex Group, lüks aksesuar markası Uterqüe'yi de Türkiye'ye getirdi. İlk mağazasını Akmerkez'de açan Uterqüe'nin ikinci mağazası da bugün Nişantaşı'nda faaliyete geçiyor. İstanbul'un çok önemli bir pazar olduğunu ve öncelikle İstanbul'a odaklanacaklarını söyleyen Uterqüe Genel Müdürü Costas Antimissaris, "Türkiye'de potansiyel giderek büyüyor. Türk tüketicisi yeni ticari sunumlara çok iyi bakıyor. Türkiye Inditex markalarının pekiştiği bir ülke oldu. Inditex markaları açısından Türkiye stratejik öneme sahip" dedi.

13 ülkede faaliyette
Uterqüe'nin ilk mağazasının 2008 yılında İspanya'da açıldığını belirten Costas Antimissaris, marka hakkında şu bilgileri verdi: "Uterque'nin fikri 2.5 yıl önce doğdu. Piyasada bir boşluk ve önemli bir talep gördük. 2008 yılını 21, 2009 yılını da 58 mağaza ile kapattık. Uterqüe şu anda 13 ülkede faaliyet gösteriyor. Bu yıl Meksika ve Rusya'da yeni mağazalar açtık. 3'ncü ülke olarak da Türkiye'ye geldi. Nişantaşı'nda da 62'nci mağazamızı açmış olduk. "

Hafta 2 kez değişecek  
Uterqüe'nin koleksiyonunun 5 ana grupta toplandığını ifade eden Antimissaris, şunları söyledi: "Koleksiyonumuzda ayakkabı, çanta ve takının yanı sıra tekstil ve deri hazır giyim ürünleri bulunuyor. Güneş gözlükleri, kemerler, fularlar, şapkalar ve şemsiyeler satışa sunulan diğer ürünler arasında yer alıyor. Ürün yelpazemiz çok geniş. Her mağazada ürün grupları, haftada iki defa yenileniyor."
Antimissaris, "Türkiye'de kaç mağaza açacağımızı hesaplamadık. Açılış hızımız emlak fırsatlarına bağlı olacak. En önemli caddelerde ve alışveriş merkezlerinde yer almak istiyoruz. Uygun yeri bulmamız gerekiyor. İstediğimiz özellikteki yeri bulamadığımız zaman mağaza da açmayacağız" dedi.

İstanbul'da kiralar Avrupa'ya paralel
AVRUPA'da önemli caddelerde ve meydanlarda kiraların pahalı ve arzın az olduğunu kaydeden Costas Antimissaris, "Mağaza açabilmek için az seçeneğiniz var. İstanbul'daki mağaza kiraları da normal" diye konuştu.

Aksesuvar ve diğerleri anlamını taşıyor
UTERQÜE'nin Latince bir kelime olduğunu anlatan Costas Antimissaris, "Uterqüe, her ikisi ya da biri ve diğeri anlamına geliyor. Yani `aksesuarlar ve diğerleri' demeye çalışıyoruz" dedi.
Hürriyet

Zara'nın kardeş markası Uterqüe Türkiye pazarına girdi
Zara, Massimo Dutti gibi markaları bünyesinde barındıran İspanyol Inditex Group, aksesuar markası Uterqüe ile Türkiye pazarına girdi

BÜNYESİNDE Zara, Zara Home, Massimo Dutti gibi markaları bulunan İspanyol Inditex Gruop'a ait aksesuar markası Uterqüe, Akmerkez ve Nişantaşı'nda açılan 2 mağaza ile Türkiye pazarına girdi. Uterqüe Genel Müdürü Costas Antimissaris, tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Uterqüe aksesuar zincirini kurma fikrinin 2,5 yıl önce doğduğunu, aksesuar konusunda piyasada önemli eksiklik bulunduğunu, diğer taraftan aksesuara talep olduğunu gördüklerini ifade etti. Temmuz 2008'de İspanya'da aynı gün 5 mağazanın açılmasıyla Uterqüe'nin faaliyete geçtiğini vurgulayan Antimissaris, 2009'u 58 mağazayla kapattıklarını ve Nişantaşı mağazasının 62'nci mağazaları olacağını belirtti. Antimissaris, Türkiye'nin Inditex Group için stratejik öneme sahip olduğunu ifade ederek, 'Türkiye bizim öncelikli pazarlarımızdan biri çünkü Türkiye piyasası yeni ticari sunuşlara iyi bakıyor' dedi. Mağazalarında çanta, ayakkabı, bijuteri, giysi ve kemer, güneş gözlükleri, fular gibi aksesuar olmak üzere 5 ürün grubu bulunduğunu kaydeden Antimissaris, ürünlerinin sınırlı sayıda üretildiğini ve mağazalarına haftada  2 kez yeni ürün geldiğini belirtti.
Türkiye'de önemli büyüme elde etmeyi istediklerini vurgulayan Antimissaris, mağaza açılış hızlarının ise emlak fırsatlarına bağlı olarak değişeceğini, Bağdat Caddesi ve İstinyepark'ta birer mağaza açmak istediklerini sözlerine ekledi.

Türkiye'den deri alıyoruz
COSTAS Antimissaris, tekstil ürünlerinin İspanya ve Portekiz'de üretildiğini belirterek, İspanya, İtalya ve Türkiye'den ise deri ve tekstil meteryalleri temin ettiklerini, Asya'dan bijuteri, takı sağladıklarını ifade etti. Antimissaris, Uterqüe'nin Türkiye'de Zara ve Massimo Dutti müşterisine hitap edeceğini ekledi.
Akşam


Geri Dön