27 / 04 / 2024

Uzmanlardan kritik kripto para uyarısı!

Uzmanlardan kritik kripto para uyarısı!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos,  kripto para piyasasındaki yüksek büyüme oranına dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi. 



Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, kripto para piyasasındaki dalgalanmanın şu ana kadar finansal istikrarı etkilemediğini fakat kripto para piyasasındaki yüksek büyümeye dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Milliyet'te yer alan habere göre; Guindos, "Kripto varlık dünyasında daha sert şekilde düzenleme zamanı geldi mi?" şeklindeki soruya "Kişisel görüşüm bu piyasanın hızlı şekilde büyümeye devam edeceği yönünde. Şu ana kadar bu piyasadaki oynaklığın finansal istikrara bir etkisi görülmedi. Ancak bu büyüme oranı dikkat göstermemiz gereken bir konu. Özellikle terörizmin finansmanı ve vergi kaçakçılığı açısından" cevabını verdi.

Uzmanlardan kritik kripto para uyarısı!

Guindos bununla beraber kripto para piyasası ile ilişkili 2 riske yeterli dikkatin gösterilmediğini de dile getirdi. Bu risklerden ilkinin kaldıraç kullanarak, borçlanılarak kripto varlık satın alınması olduğunu belirten Guindos, "Bu kadar hızlı büyüyen bir piyasanın kaldıraç kullanımı ile bir araya gelmesi finansal sistemin geri kalanı ile daha yoğun ve sistemsel bağlantılar oluşturur" dedi.

ECB Başkan Yardımcısı, kredi kullandıran büyük teknoloji şirketlerinin bankalar gibi düzenlenmesi gerektiğinin temel prensipleri olduğunu da söylerken bu şirketlerin kendisini kripto dünyasına göre daha az endişelendirdiklerini de vurguladı.

Türkiye'de kripto paralara ilgi hızla artıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön