18 / 04 / 2024

Uzundere kentsel dönüşümünde sona yaklaşılıyor!

Uzundere kentsel dönüşümünde sona yaklaşılıyor!

İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklılı muhtarların kentsel dönüşümle ilgili sorularını yanıtladı, Uzundere’yi örnek gösterdi.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bayraklı’nın 9 mahalle muhtarını makamında ağırladı, kentsel dönüşüme yönelik sorulara cevap verdi. İzmir’in farklı bölgelerinde kentsel dönüşüm hazırlıkları gerçekleştirdiklerini ve Bayraklı’da Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksi mahallelerinde bilgilendirme ve tespit çalışmalarının yapıldığını dile getiren Başkan Kocaoğlu, “Kentsel dönüşümün ne demek olduğunu Uzundere örneğiyle göstereceğiz. ‘İki kat fazla verin gök bedava’ dediler. Gök bedava ama İstanbul yaşanmaz hale geldi” şeklinde açıklama yaptı.


280 konut ve 33 işyerini kapsayan Karabağlar-Uzundere projesinin ilk etabının bitime yaklaştığını vurgulayan Kocaoğlu, “Herkesin, özellikle de kentsel dönüşüm projesi uygulanacak bölgelerdeki muhtarların Uzundere örneğindeki işleyişi çok yakından takip etmesini ve vatandaş memnuniyetini iyi değerlendirmesini öneriyorum. Kentsel dönüşüm projelerimizle komşuluk ilişkileri kaldığı yerden devam edecek, kimse kırılmayacak. Bu işte garanti biziz. Bu proje kentin aynası olacak. Bana güvenen herkes benim hak yemeyeceğimi, katakulli yapmayacağımı bilir” dedi.


Milliyet 


Geri Dön