19 / 04 / 2024

Uzundere'de anahtar teslimleri yapıldı!

Uzundere'de anahtar teslimleri yapıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümdeki ilk konut dağıtımını Uzundere’de gerçekleştirdi. Uzundere'de anahtar teslimleri yapıldı. 



Kentsel dönüşümde Türkiye’ye örnek bir model uygulayan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, ilk konut teslimini Uzundere’de yaptı. Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi 1. Etap anahtar teslimi kalabalık bir törenle gerçekleşti. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre törende açıklamalar yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Bu projede bizimle birlikte yol yürüyen, bize inanan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Evleriniz hayırlı uğurlu olsun. Güle güle oturun. Çocuklarınız parklarda, spor alanlarında, yeşil alanlarda özgürce oynasın. Uzun ömürlü, sağlıklı bir yaşam olsun" dedi.

Uzundere de anahtar teslimleri yapıldı!

Kentsel dönüşümün hızlanması, ekonominin büyümesiyle doğru orantılı olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Ekonomi ne kadar büyürse konut talebi ve inşaat o kadar hızlı olur. Maalesef bugün ülkemiz bir krizin içinden geçmektedir. Kentsel dönüşümde hızımızı sürdüreceğiz ama ihale zamanımızı da ekonomiye göre ayarlamak zorundayız. Kentsel dönüşümde, gıdım gıdım emek vererek ve dizimizi kıra kıra bugünlere geldik. Belediye’deki ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. En önemli sorumuz ’Bunu kim yapacak, kim cesaret edecek, elini kim taşın altına koyacak, gecekondu mahallesinde kim bu işe girecek?’ idi. Ben burada, bu konuda İzmir’e öncülük ett iği için, yapımcı firma Folkart’ın Başkanı Mesut Sancak’a ve çalışanlarına da teşekkür ediyorum” dedi. 

7 bölgede 31 bin konut

Kentsel dönüşüme başladıklarında 1. etap uzlaşının 3 yıl, 2. etap uzlaşma görüşmelerinin ise 1,5 yıl sürdüğünün hatırlatan Başkan Kocaoğlu, 3. etaba gelindiğinde ise bu sürenin 9 aya düştüğünü açıkladı. Aynı süratin Örnekköy’de yaşandığının altını çizen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle devam etti:
"Örnekköy’de 1. etabın uzlaşması 2 yılımızı aldı. Bu arada vatandaşlarımız Uzundere’deki konutları görünce, 2. etap 9 ayda tamamlandı. Eğer siz doğru iş yaparsanız, doğru örnekleri oluşturursanız, insanların ikna olmaması, sizinle yol yürümemesi mümkün değil. Güvenmek ve o güvene layık olmak. Biz de hep birlikte bunu başardık. 4 bin 500 hektar, yani 45 bin dönüm alanı kentsel dönüşüm alanı olarak 1/25 binlik imar planında belirledik. Halen kentin 7 bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmaları yapıyoruz. Uzundere, Ege Mahallesi, Bayraklı, Gaziemir Aktepe Emrez, Örnekköy, Bayraklı, Ballıkuyu ve Güzeltepe’de çalıştığımız alanlardaki toplam konut sayısı 31 bin 145, iş yeri sayısı ise 3 bin 855. Bunlara bir de otel ilave ediyoruz. Kentte görev yapmaları, kazanmaları için inşaat sektörünün kentsel dönüşüm ihalelerine girmeleri lazım."


Geri Dön