25 / 04 / 2024

Uzungöl'ün imar planı iptal edildi!

Uzungöl'ün imar planı iptal edildi!

Trabzon'un Uzungöl bölgesinde 2014 yılında hazırlanan ve bazı vatandaşların itirazları nedeniyle yargıya taşınan 'Koruma Amaçlı İmar Planı' iptal edildi.



Trabzon'un Çaykara ilçesindeki Uzungöl bölgesinde 2014'te hazırlanan 'Koruma Amaçlı İmar Planı' Samsun Bölge İstinaf Mahkemesi tarafından iptal edildi.

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin önemli turizm merkezleri arasında gösterilen Uzungöl'de kentsel dönüşüm yeniden planlanacak.

Uzungöl'ün imar planının olmadığını söyleyen Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, yaşanan gelişmelere rağmen Uzungöl'ü henüz kaybetmediklerini belirtti. Tok, "Bugünkü tarihi itibarıyla Samsun İstinaf Mahkemesi'nin vermiş olduğu karara binaen, 2014 yılında çıkan imar planı bugün itibarıyla iptal olmuştur. Bu aşamaya gelme nedeni biraz da imarsızlıktan kaynaklanıyor. Burası Sit alanı, Tabiat Parkı ve Özel Çevre alanı olduğu için yapılan imar planı çalışmalarıyla beraber gecikmesi vatandaşımızı kaçak yapıya sürükledi. Yapılan iş kesinlikle doğru değildir. Uzungöl dünyada bir cennettir. Aslında Uzungöl'ü henüz kaybetmiş değiliz. İnşallah bundan sonraki süreçte Sayın Cumhurbaşkanımızın tespitiyle beraber, 'Uzungöl'ün durumu çok iyi değil' demesi ve konuyla yakından ilgilemesi, bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. Uzungöl, kaybedilecek bir turizm beldesi değildir" açıklamalarında bulundu.

Bölgedeki küçük işletmelerin imar barışı kapsamına alınmadığını hatırlatan Uzulgöl'de işletme sahibi İsmail Sezgin ise "Küçük işletmeler imar barışına girmiyor, büyük işletmeler zaten imar barışından yararlandı. Yapılması gereken düzenlemeler, yol üstünde bulunan küçük işletmeleri bir yerde toplamak" açıklamasında bulundu.


Geri Dön