26 / 04 / 2024

Vadistanbul Park metrekaresi 9 bin TL'den satışa çıktı!

Vadistanbul Park metrekaresi 9 bin TL'den satışa çıktı!

Türk inşaat sektörünün sembol projesi Vadistanbul’un son etabı Vadistanbul Park, 9 Şubat Salı günü Çırağan Sarayı’nda düzenlenen lansmanın ardından satışa çıktı. Fiyatlar metrekaresi ortalama 9 bin TL’den satışa sunuldu.



Türk inşaat sektörünün sembol projesi Vadistanbul’un son etabı Vadistanbul Park, 9 Şubat Salı günü Çırağan Sarayı’nda düzenlenen lansmanın ardından satışa çıktı. Uzun zamandır merakla beklenen projede fiyatlar lansman dönemine özel olarak metrekaresi ortalama 9.000 TL’den satışa sunuldu.

 

Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul’un 762 konuttan oluşan Vadistanbul Park etabında; 100 bin metrekarelik ofis, 20 bin metrekarelik home office, 22 bin metrekarelik mağaza alanı ve 3.700 araçlık otopark yer alıyor.

 

Toplam 424 bin metrekare alan üzerinde konumlandırılan Vadistanbul projesinin Park etabı 74 bin metrekarelik arsa alanına sahip.

 

3+1 ve 4+1 dairelerin yoğunlukta olduğu Vadistanbul Park’ta 1+1, 2+1, 5+1 daire seçenekleri de sunuluyor.

 

İnşa çalışmalarının hızla devam ettiği Vadistanbul Park’ta teslimler ise 2017’nin Aralık ayında yapılacak.


ÇETİNSAYA; "AYAZAĞA BÖLGESİNİN YENİ ÇEHRESİNİ OLUŞTURUYORUZ"

 

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya; “Vadistanbul Park’ı uzun zamandır bekleyen bir müşteri kitlemiz vardı. Ciddi anlamda talep aldığımızı söyleyebiliriz. Bu etabımızın en önemli ayrıcalığı; teslimler başladığında Vadistanbul’un Bulvar etabındaki tüm donatıların faaliyete geçmiş ve yaşayan bir kent merkezi haline gelmiş olmasıdır. Projemizi konumlandırdığımız Ayazağa bölgesi Vadistanbul ile, Büyükdere Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı gibi çekim merkezlerinin alternatifi olacak. Burası, İstanbul’un tüm ulaşım akslarının kesiştiği bir nokta. TEM Otoyolu’nun bitişiğinde, üçüncü çevreyolu, Havalimanı ve köprü yoluna çok yakın bir mesafede. Vadistanbul, bu konumuyla birlikte son derece önem kazanan Ayazağa bölgesinin yeni çehresini oluşturacak bir proje olacak.” dedi.


İSTANBUL’UN YENİ MERKEZİ HIZLA YÜKSELİYOR

 

Vadistanbul’un 2014’ün Temmuz ayında teslim edilen 1.111 konutluk Teras etabında yaşam devam ederken; ofis, alışveriş caddesi, AVM ve otelden oluşan Bulvar etabında ise teslimler Haziran ayında başlayacak. AVM ise Ekim ayında faaliyete geçecek.


Ayazağa’nın dönüşümünde büyük bir role sahip Vadistanbul projesiyle, Maslak, Nişantaşı, İstiklal Caddesi gibi noktaların alternatifi olarak İstanbul’un yeni iş ve yaşam merkezi oluşturuluyor.

 

Vadistanbul tamamlandığında yaklaşık 30.000 kişinin çalışacağı ve 42.000 kişilik gündüz nüfusuyla yeni bir kent merkezi olacak. Vadistanbul; ofisleri, alışveriş caddesi, AVM’si, oteli ve tüm donatılarıyla yerli ve yabancı yatırımcıların Türkiye’deki odak noktası olacak.

 

ULUSLARARASI ÖDÜLLERLE TESCİLLİ DEV BİR PROJE

 

Mimarisinde, A.B.D.’nin dünyaca ünlü mimarlık ofislerinden SOM Architecture ve Türkiye’nin önde gelen ofislerinden İki Design Mimarlık’ın imzaları bulunan projenin, AVM konsept danışmanlığını ise dünyanın önde gelen gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Jones Lang LaSalle – JLL üstleniyor.

 

Bugüne dek Türk inşaat sektörünü uluslararası arenalarda temsil eden Vadistanbul, başarısını farklı alanlardaki ödüllerle pek çok kez tescilledi.

 

Toplam inşaat büyüklüğü ve 2,5 milyar USD’lik planlanan hasılatı ile Vadistanbul; İstanbul ve Türkiye’nin dünya gayrimenkul piyasasındaki imajına büyük katkı sağlıyor.

 

1 milyon 350 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Vadistanbul’un son konutlarının yer aldığı Park etabı, yeşille mavinin buluştuğu özel bir noktada konumlanıyor. Projeyi boydan boya kat eden Sadabad Vadisi’yle eşsiz bir donatıya sahip olan projede dere etrafında oluşturulacak yürüyüş yolları, kafeler ve restoranlarla benzersiz bir yaşam alanı sunulacak.

 

Vadistanbul Park’ın daire sahiplerine eşsiz proje donatıları ile birlikte birçok ayrıcalık da beraberinde sunuluyor. Bu ayrıcalıkların başında ise İstanbul’un yeni yaşam merkezi haline gelecek projenin tüm fonksiyonlarıyla hayata geçmiş ve renkli bir hayatının içinde yaşamaya başlayacak olmaları geliyor.

 

TÜRKİYE’NİN İLK ÖZEL METROSU İNŞA EDİLİYOR

Proje dahilinde Türkiye’nin ilk özel metrosu, 934 metrelik bir Havaray hattı olarak Vadistanbul’un yatırımcıları tarafından inşa edilecek ve bu Havaray hattı projeyi şehrin Metro ağına bağlayacak.

 

2017 yılı itibariyle İstanbul’un en değerli, elit ve yüksek prim yapan lokasyonu haline geleceği öngörülen Vadistanbul, TEM, Metro ve üçüncü köprü yolu bağlantısıyla da her yöne ulaşım imkanı sunabilen yeni bir kent merkezi özelliğine sahip.

Tel: 444 53 35

Web: www.vadistanbul.com


Haber Star Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul’un 3. etabı Vadistanbul Park satışa çıktı. Projede fiyatlar lansman dönemine özel olarak metrekaresi ortalama 9 bin TL’den satışa sunuldu. Vadistanbul’un 762 konuttan oluşan Vadistanbul Park etabında, 100 bin metrekarelik ofis, 20 bin metrekarelik home office, 22 bin metrekarelik mağaza alanı ve 3 bin 700 araçlık otopark yer alıyor. Toplam 424 bin metrekare alan üzerinde konumlandırılan Vadistanbul projesinin Park etabı 74 bin metrekarelik arsa alanına sahip. 3+1 ve 4+1 dairelerin yoğunlukta olduğu Vadistanbul Park’ta 1+1, 2+1, 5+1 daire seçenekleri de sunulurken, projenin  teslimleri ise 2017’nin Aralık ayında yapılacak. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya “Vadistanbul Park’ı uzun zamandır bekleyen bir müşteri kitlemiz vardı. Ciddi anlamda talep aldığımızı söyleyebiliriz. Bu etabımızın en önemli ayrıcalığı; teslimler başladığında Vadistanbul’un Bulvar etabındaki tüm donatıların faaliyete geçmiş ve yaşayan bir kent merkezi haline gelmiş olmasıdır” dedi. Projenin konumlandırıldığı Ayazağa bölgesi’nin Vadistanbul ile, Büyükdere Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı gibi çekim merkezlerinin alternatifi olacağını belirten Çetinsaya, “Burası, İstanbul’un tüm ulaşım akslarının kesiştiği bir nokta. TEM Otoyolu’nun bitişiğinde, üçüncü çevreyolu, havalimanı ve köprü yoluna çok yakın bir mesafede. Vadistanbul, bu konumuyla birlikte son derece önem kazanan Ayazağa bölgesinin yeni çehresini oluşturacak proje olacak” dedi. Şu an metrekare fiyatının 9 bin lira olduğunu kaydeden Çetinsaya, proje bitiminde bu fiyatının 12 bin 500 liraya çıkacağını öngördüklerini söyledi.


HAVARAY HATTI DA GELİYOR

Projenin mimarisinde, ABD’li mimarlık ofisi SOM Architecture ve İki Design Mimarlık’ın imzaları bulunuyor. Proje dahilinde Türkiye’nin ilk özel metrosu, 934 metrelik bir Havaray hattı olarak Vadistanbul’un yatırımcıları tarafından inşa edilecek ve bu Havaray hattı projeyi şehrin metro ağına bağlayacak. 2017yılı itibariyle İstanbul’un en değerli, elit ve yüksek prim yapan lokasyonu haline geleceği öngörülen Vadistanbul, TEM, metro ve üçüncü köprü yolu bağlantısıyla da her yöne ulaşım imkanı sunabilen yeni bir kent merkezi özelliğine sahip.


Star/Birol Keleş


Haber Milliyet gazetesinde şöyle yer aldı;


Vadistanbul’da ‘Park’ zamanı

İstanbul’un en büyük karma projelerinden olan Vadistanbul’un son etabı, metrekaresi 9 bin liradansatışa çıktı. Proje tamamlandığında toplam yatırımın 1 milyar doları bulacağı belirtiliyor.


Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla Ayazağa’da hayata geçirilen Vadistanbul projesinin üçüncü ve son etabı da satışa sunuldu. Metrekare fiyatları ise, lansman dönemine özel 9 bin TL.

İstanbul’un en büyük karma projeleri arasında yer alan Vadistanbul’da, “Teras” ve “Bulvar”dan sonra üçüncü etap olan “Park”ın da satışına başlandı. Vadistanbul Park’ta 762 konut, 100 bin metrekare ofis, 20 bin metrekare “home-ofis”, 22 bin metrekare mağaza alanı yer alıyor. Lansman dönemine özel olarak Vadistanbul Park konutlarının metrekaresi ise 9 bin lira. Projenin 2012’de ilk etabının metrekare fiyatları 5 bin 400 liradan başlıyordu. 

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, ilk iki etapta 10 bin liraya bile ev bulunamadığını belirterek, “Proje tamamlandığında, metrekarenin 12 bin 500 liraya yükselmesini bekliyoruz” dedi. 


1 milyar $ 

Vadistanbul ortaklığının, proje tamamlandığı zaman toplamda 1 milyar dolar yatırım yapmış olacağını söyleyen Çetinsaya, beklenen hasılatın 2.5 milyar dolar olduğunu kaydetti. 

Toplam 1 milyon 350 bin metrekare inşaat alanına sahip Vadistanbul’un ilk etabı olan 1.111 konutluk Teras, 2014 yılının Temmuz ayında sahiplerine teslim edilmişti. Ofis, alışveriş caddesi, alışveriş merkezi (AVM) ve otelden oluşan Bulvar etabında ise teslimatların haziran ayında başlayacak. Vadistanbul Park’ta ise teslimlerin 2017 yılının son ayında gerçekleşmesi öngörülüyor.


Alan, bir daha aldı

“3+1” ve “4+1” dairelerin yoğunlukta olduğu projede, 1+1, 2+1, 5+1 seçenekleri de bulunuyor. Mimarisinde, ABD’nin ünlü ofislerinden “SOM Architecture” ve Türkiye’nin önde gelen ofislerinden “İki Design Mimarlık”ın imzaları bulunan projenin, AVM konsept danışmanlığını ise JonesLangLaSalle JLL üstleniyor. 

Bölgede ofis ve alışveriş konusunda Maslak ve Nişantaşı gibi merkezlere yeni bir alternatif oluşturan Vadistanbul’da yer almak için bekleyen müşteri kitlesinin sürekli arttığını söyleyen Çetinsaya, projenin biten etaplarında ev sahibi olanların, ön talep döneminde yeni etaptan 180 daire aldıklarını ifade etti. 


Havaray temmuzda

Süleyman Çetinsaya, bina inşa etmekten çok altyapı ve yol inşa yapmanın, projelerde daha önemli olduğunu dile getirdi. Bu kapsamda yollara 81 milyon lira harcadıklarını hatırlatan Çetinsaya, “Mesela proje dahilinde Türkiye’nin ilk özel metrosu olan 934 metrelik Havaray hattını yapıyoruz. 15 milyon euro harcayacağız. Temmuzda bitecek gibi” diye konuştu,


Komşu projeler...

Vadistanbul projesine komşu iki yeni proje için de hazırlık içinde olduklarını anlatan Çetinsaya, “Vadi Park isimli bir proje ile Arıcılar’da da yeni bir projemiz olacak” diye konuştu.

Çetinsaya, yükselen konut kredi faiz oranlarına da dikkat çekerek, 0.65-0.75 bandına indiğinde konut alımlarının daha da artacağını belirtti. Çetinsaya, “Bu rakamlar bizi üzüyor. Faizler yükselmeye devam ederse, müşterilerimizin karşısına alternatif ödeme planlarıyla çıkarız” dedi.


Milliyet




Haber Zaman Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Ev almak isteyen vatandaşlar, konut kredisi maliyetlerinin sürekli artmasından şikayetçi.


Ancak firmalar konut almak isteyen insanların önündeki bu en büyük engeli aşmakta kararlı. Artan kredi oranlarının kendilerini üzdüğünü söyleyen Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, ‘‘Ama endişelenmeye gerek yok. Eğer faizler daha da yükselirse vatandaşlarımıza alternatif ödeme planlarımızı sunarız.'' dedi.


Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla sanayici Evyap ailesinin arazisinde inşa edilen Vadistanbul'un 3. Etabı Vadistanbul Park'ın lansmanı yapıldı. Toplantıda konuşan Çetinsaya, ‘‘Merkez Bankası faiz artırır mı bilemem ama keşke artırmasa. Şu anda faiz oranları 1,15 civarında. Bu bizi üzüyor tabii, 0,75-0,65 civarında olsaydı daha çok vatandaşımız ev sahibi olurdu. Ama eğer faizler daha da yükselirse biz de vatandaşlara alternatif ödeme planlarıyla çıkarız. Hiç endişeniz olmasın. Bizim amacımız kazanmaktan ziyade insanları konut sahibi yapmak.‘‘ diye konuştu. Projelerde yabancılara blok satış yapmaktan kaçındıklarını aktaran Çetinsaya, projeden Azerbaycan, Suudi Arabistan, Katar, Türk cumhuriyetler, hatta Çin vatandaşlarının konut aldığını ancak projelerdeki yabancı satışların yüzde 10'u geçmediğini kaydetti.


İLK ÖZEL METRO YAPILIYOR  


1 milyon 350 bin metrekare inşaat alanında tek bir ağacın kesilmediği proje dahilinde Türkiye'nin ilk özel metrosu 934 metrelik bir havaray hattı olarak Vadistanbul'un yatırımcıları tarafından inşa edilecek. Bu havaray hattı şehrin işleyen metro ağına bağlanacak. Vadistanbul, TEM, Metro ve üçüncü köprü yolu bağlantıları ile merkezi lokasyonlara kolay ulaşım imkanı sunacak. 3+1 ve 4+1 dairelerin yoğunlukta olduğu Vadistanbul Park'ta 1+1, 2+1, 5+1 daire seçenekleri de sunuluyor. Projede fiyatlar lansman dönemine özel olarak metrekaresi ortalama 9.000 lira seviyesinde.


Azeri Socar merkezini Vadistanbul'a taşıyacak


Daha önce sanayi bölgesi olan Ayazağa'nın dönüşümünde önemli etkisi olan Vadistanbul, arazide tek bir ağaç kesilmeden hayata geçirildi. 1 milyar dolar yatırımla hayata geçen projeden 3 milyar dolar hasılat bekleniyor. Vadistanbul tamamlandığında 30 bin kişinin çalışacağı ve 42 bin kişilik gündüz nüfusuyla şehrin yeni merkezlerinden biri olacak.  Dünyaca ünlü petrol şirketi Socar da Türkiye merkezini Vadistanbul'a taşıyacak.



Ali DEMİRHİSAR/Zaman


Haber Hürriyet'te şu şekilde yer aldı;


Ayazağa’daki Vadistanbul projesinde son etap Vadistanbul Park’ta inşaat ve satış başladı. Toplam 2.5 milyar dolar hasılat beklenen projede 1900 konut, 103 bin metrekare AVM, 760 metre alışveriş caddesi, ve 25 bin 500 metrekare 5 yıldızlı otel olacak. Vadistanbul’da, 30 bin kişi çalışacak, gündüz nüfusu 42 bini bulacak.


ARTAŞ İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla İstanbul Ayazağa’da hayata geçirilen Vadistanbul’un üçüncü ve son etabı satışa çıktı. Vadistanbul Park adındaki etapta, 762 konut, 100 bin metrekarelik ofis, 20 bin metrekarelik home ofis, 22 bin metrekarelik mağaza alanı yer alıyor. Proje, bütünüyle tamamlandığında 1 milyar dolarlık yatırım maliyetine sahip olacak. Ortaklığın projeden beklediği toplam hasılat ise 2.5 milyar doları bulacak. 30 bin kişinin çalışacağı, gündüz nüfusunun ise 42 bini bulacağı projede 1 milyon 350 bin metrekarelik inşaat alanına sahip. Projede toplam 1900 konut, 300 bin metrekare ofis alanı, 103 bin metrekare kiralanabilir alışveriş merkezi alanı, 760 metre alışveriş caddesi, 20 bin metrekare home ofis, 25 bin 500 metrekare 5 yıldızlı otel, 450 bin metrekare otopark alanı ve 275 mağaza yer alacak


M2’Sİ 10 BİN LİRA

Vadistanbul Park’ta evler metrekaresi ortalama 9 bin liradan satışa çıktı. Vadistanbul’un ilk satışa çıktığı Aralık 2012’te metrekare fiyatları 5 bin 400 liradan başlıyordu. Bugün gelinen noktada, üçüncü etabın metrekare fiyatı 9 bin liraya çıktı. Yaşamın başladığı etapta evlerin metrekaresinin 10 bin lirayı bulduğunu belirten Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, “ Metrekaresi 10 bin liraya ev almak isteyen çok ama ev yok. Proje tamamlandığında da metrekare fiyatı 12 bin 500 liraya yükselir. Yaklaşık yüzde 35 oranında bir prim yapacağı kanaatindeyiz” dedi. İnşaat çalışmalarının devam ettiği ve satışına dün başlanan Vadistanbul Park’ta teslimler 2017’nin Aralık ayında yapılacak.


YENİ YATIRIM ARICILAR’A

Vadistanbul Park’ı uzun zamandır bekleyen bir müşteri kitlelerinin olduğunu belirten Çetinsaya, kısa sürede 180 ev satışı yaptıklarını dile getirdi. Cendere’nin sanayi bölgesinden yaşam, iş ve eğlence merkezi haline geldiğini belirten Çetinsaya, Vadistanbul’a yakın Arıcılar bölgesinde de karma bir gayrimenkul projesi planladıklarını ifade etti.


Faizler üzüyor

KONUT kredi faizlerinin yükseldiğini ifade eden Süleyman Çetinsaya, “Faizler, yüzde 0.75’lerden, yüzde 1.15’lere kadar geldi. Bu rakamlar bizi üzüyor. Faizler daha da yükselirse, biz de alternatif ödeme planları hazırlarız” dedi.


Hürriyet 


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı;


Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla hayata geçen Vadistanbul’un son etabı Vadistanbul Park metrakaresi ortalama 9 bin TL fiyatla satışa sunuldu. 762 konuttan oluşan Vadistanbul Park etabında; 100 bin metrekarelik ofis, 20 bin metrekarelik home office, 22 bin metrekarelik mağaza alanı ve 3.700 araçlık otopark yer alıyor. İnşa çalışmalarının devam ettiği Vadistanbul Park’ta teslimler 2017 Aralık ayında yapılacak. Proje dahilinde Türkiye’nin ilk özel metrosu, 934 metrelik bir Havaray hattı olarak Vadistanbul’un yatırımcıları tarafından inşa edilecek ve bu Havaray hattı projeyi şehrin metro ağına bağlayacak.  


ÇEKİM MERKEZİ OLACAK 

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya Vadistanbul Park’ın uzun zamandır beklendiğini belirterek, "Ayazağa, Vadistanbul ile İstiklal ve Nişantaşı gibi çekim merkezlerine alternatifi olacak" dedi.     


Gündüz nüfusu 42 bin kişi 

Vadistanbul’un 2014’ün Temmuz ayında teslim edilen 1.111 konutluk Teras etabında yaşam devam ederken; ofis, alışveriş caddesi, AVM ve otelden oluşan Bulvar etabında ise teslimler Haziran ayında başlayacak. AVM ise ekim ayında faaliyete geçecek. Çetinsaya, Ayazağa’nın dönüşümünde büyük role sahip Vadistanbul'un İstanbul'un yeni iş ve yaşam merkezi olacağını ifade ederek, "Proje tamamlandığında yaklaşık 30 bin kişinin çalışacağı ve  gündüz nüfusu 42 bini bulan yeni bir kent merkezi olacak" şeklinde konuştu. 


Akşam


Haber Vatan Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ayazağa’da yükselen Vadistanbul’un 762 konutluk üçüncü etabı satışa çıktı. Aralık 2012’de metrekaresi 5 bin 400 liradan satışa başlanan projede fiyatlar, yeni etapta 9 bin liraya geldi.


Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Ayazağa’daki Vadistanbul’un üçüncü ve son etabı satışa çıktı. Vadistanbul Park adındaki etapta, 762 konut, 100 bin metrekarelik ofis, 20 bin metrekarelik home ofis ve 22 bin metrekarelik mağaza alanı yer alıyor.

 

Projede fiyatlar lansman dönemine özel olarak metrekaresi ortalama 9 bin liradan satışa çıktı. Vadistanbul’un ilk satışa çıktığı Aralık 2012’de metrekare fiyatları 5 bin 400 liradan başlıyordu. Bugün gelinen noktada, üçüncü etabın metrekare fiyatı 9 bin lira seviyesine çıktı. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, yaşamın başladığı etapta metrekaresi 10 bin liraya ev bulunamadığını belirterek, “Proje tamamlandığında fiyatın 12 bin 500 liraya yükselmesini bekliyoruz. Yaklaşık yüzde 35 oranında prim yapacağı kanaatindeyiz” dedi.

 

2.5 milyar $ hasılat

 

Toplam 1 milyon 350 bin metrekare inşaat alanına sahip Vadistanbul, üç etaptan oluşuyor. Projenin ilk etabı olan 1.111 konutluk Teras, Temmuz 2014’te teslim edildi ve yaşam başladı. Ofis, alışveriş caddesi, alışveriş merkezi (AVM) ve otelden oluşan Bulvar etabında teslimler Haziran ayında başlayacak. AVM, Ekim ayında faaliyete geçecek. İnşa çalışmalarının devam ettiği ve satışına dün başlanan Vadistanbul Park’ta teslimler 2017’nin Aralık ayında yapılacak. Proje, bütünüyle tamamlandığında 1 milyar dolarlık yatırım maliyetine sahip olacak. Ortaklığın projeden beklediği toplam hasılat ise 2.5 milyar doları bulacak. 

 

180 daire satıldı

 

Ortaklık adına konuşan Süleyman Çetinsaya, Vadistanbul Park’ı uzun zamandır bekleyen bir müşteri kitlesinin olduğunu belirterek, “Ciddi anlamda talep aldığımızı söyleyebiliriz. Birinci etaptan ev alanların yeni etaba da ilgi göstermesiyle 180’e yakın daire sahibini buldu. Bu etabımızın en önemli ayrıcalığı, teslimler başladığında Bulvar etabındaki tüm donatıların faaliyete geçmiş ve yaşayan bir kent merkezi haline gelmiş olmasıdır” diye konuştu.

 

15 milyon euroya havaray açılıyor

 

PROJE kapsamında Türkiye’nin ilk özel metrosunun inşa edildiğini hatırlatan Süleyman Çetinsaya, “934 metrelik bir Havaray hattını Vadistanbul’un yatırımcıları olarak inşa ediyoruz. Bu Havaray hattı projeyi şehrin metro ağına bağlayacak. Yaklaşık 15 milyon euroya mal olan havaray, 6 ay sonra tamamlanacak” dedi.

 

42 bin kişilik nüfusu olacak

 

AYAZAĞA bölgesinin Vadistanbul ile, Büyükdere Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı gibi çekim merkezlerinin alternatifi olacağını ifade eden Süleyman Çetinsaya, şunları söyledi: “Burası, İstanbul’un tüm ulaşım akslarının kesiştiği bir nokta. TEM Otoyolu’nun bitişiğinde, üçüncü çevreyolu, Havalimanı ve köprü yoluna çok yakın bir mesafede. Vadistanbul, bu konumuyla birlikte son derece önem kazanan Ayazağa bölgesinin yeni çehresini oluşturacak. Vadistanbul tamamlandığında yaklaşık 30 bin kişinin çalışacak ve 42 bin kişilik gündüz nüfusuyla yeni bir kent merkezi olacak.”


Vatan


Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


EVYAP'ın Ayazağa'daki 40 yıllık sabun fabrikasının yerine inşa edilen 2.5 milyar dolar değerindeki Vadistanbul projesinin üçüncü etabı dün tanıtıldı. Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul'un Park adlı etabında 762 konut, 100 bin metrekarelik ofis, 20 bin metrekarelik home office, 22 bin metrekarelik mağaza alam ve 3 bin 700 araçlık otopark yer alıyor. Metrekaresi 9 bin liradan satışı sunulan 3+1 ve 4+1 dairelerin yoğunlukta olduğu Vadistanbul Park'ta 1+1,2+1,5+1 daire seçenekleri de bulunuyor. 


Vadistanbul'un 2014'ün Temmuz ayında teslim edilen bin 111 konutluk Teras etabında yaşam devam ederken; ofis, alışveriş caddesi, AVM ve otelden oluşan Bulvar etabında ise teslimler haziran ayında başlayacak. AVM ise ekim ayında faaliyete geçecek. İnşa çalışmalarının devam ettiği Vadistanbul Park'ta teslimler ise 2017'nin Aralık ayında yapılacak. Artaş İnşaat Başkanı Süleyman Çetinsaya, toplam 1 milyar dolar yatırım değerine sahip Vadistanbul'dan 2.5 milyar dolar hasılat elde etmeyi planladıklarını belirtti. Çetinsaya, bölgede iki proje daha hayata geçireceklerini bildirdi. 


Sözcü/ İsmail Şahin




Haber Yeni Yüzyıl Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı....


Vadistanbul Park, Türkiye’nin ilk özel havaraylı projesi olma özelliğiyle dün satışa çıktı. Yüzde 30 prim vaat eden Vadistanbul projesinin üçüncü etabındaki konutların metrekare fiyatı ortalama 9 bin TL’den başlıyor.


İSTANBUL Ayazağa’da Cendere Vadisi üzerinde Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul projesinin üçüncü etabı Vadistanbul Park, dün Çırağan Sarayı’nda düzenlenen lansmanla görücüye çıktı. Proje Türkiye’de ilk kez özel sektör eliyle yapılacak havaray projesini de içeriyor.


Metrekaresi 9 bin TL


Toplam 424 bin metrekare alan üzerinde konumlandırılan Vadistanbul’un 74 bin metrekarelik arsa alanına sahip son etabı Vadistanbul Park projesindeki 762 konut, metrekaresi 9 bin TL’den satışa çıkarıldı. Vadistanbul Park’ta 100 bin metrekare ofise, 20 bin metrekare home office’lere ve 22 bin metrekare mağazalara ayrıldı. Vadistanbul Park’ta 1+1, 2+1 ve 5+1 konut seçenekleri de sunulurken, 3+1 ve 4+1 konutlara daha fazla yer verildi. Teslimler Aralık 2017’de yapılacak.


Ticari alanları Avi Alkaş kiralıyor


Vadistanbul’da AVM, Ekim’de açılacak. Kiralamaları AVM konsept danışmanlığını da üstlenen, Avi Alkaş’ın sahibi olduğu (Jones Lang Lasalle (JLL) üstleniyor. Vadistanbul Park lansmanında konuşan Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetintaş, “Türkiye’nin ilk özel havaray projesini biz yapıyoruz, toplam 81 milyon TL’yi proje içindeki ve çevresindeki ulaşım yatırımlarına harcayacağız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, havaray ve metro projesinde bizi denetleyecek” dedi.


‘Mimarlar Odası tebrik etti


Süleyman Çetinsaya (Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı): “Vadistanbul’un ilk etabında metrekaresi 5 bin 400 TL’den satışa başladık şimdi 10 bin TL’ye daire yok. Vadistanbul Park’ın kısa sürede yüzde 30 prim yapacağını düşünüyoruz.” Ömer Kavurmacı (Aydınlı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı): “Vadistanbul Park kentsel dönüşüme örnek olacak.” Bahattin Uçar (İnvest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı): “Metro ve çevre yollarıyla kendi değerlerini üreten Vadistanbul, ilk lansmandan bu yana yüzde 80-90 prim yaptı. Daha inşaat aşamasında yüzde 50 satış başarısını yakaladı.” Mehmed Evyap (Evyap Holding İcra Kurulu Başkanı): “Ayazağa’nın sanayi bereketi konut yatırımını da olumlu etkileyecek.” Avi Alkaş (JLL Yönetim Kurulu Başkanı): “275 mağazadan oluşacak AVM’de kiralanan alanın yüzde 70 oranına ulaşmak üzereyiz Bir ağaç kesmeden 453 bin metrekare ticari alan yarattık.” Bekir Kılıç (Evyap Yetkilisi): “1,2 emsalle üretilen proje Mimarlar Odası tarafından tebrik edildi”. Mimar Murat Kader: “Vadistanbul tam 214 toplantıdan sonra tasarlandı.”


Bugüne kadar 1 milyar dolar harcama yapıldı


Vadistanbul Park’ta 180 konut ön talepte bulunan alıcılara ayrıldı. Enerji şirketi Socar Türkiye projenin ikinci etabından bina almıştı yakında merkezini buraya taşıyacak. 1 milyon 325 bin metrekareye 1 milyar dolar arsa hariç yatırım yapıldı. Vadistanbul Park’a Suudi Arabistan, Kuveyt, Azerbaycan ve Türki Cumhuriyetler’den ilgi var. Turistik Kağıthane dekovil hattı olarak bilinen Haliç-Karadeniz Dekovil Hattı, Vadistanbul Park’a uğrayacak.


30 bin kişiye iş imkanı


Ayazağa, Büyükdere, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı’na alternatif olacak. Vadistanbul Park, TEM Otoyolu’nun bitişiğinde, üçüncü çevreyolu, havalimanı ve köprü yoluna çok yakın. Vadistanbul bittiğinde 30 bin kişiye iş yaratacak. Proje, 42 bin kişilik gündüz nüfusuna sahip olacak.Vadistanbul’da toplam 2,5 milyar dolar hasılat bekliyor. Türkiye’nin ilk özel metrosu ve 934 metrelik Havaray hattı, Vadistanbul’un yatırımcıları tarafından inşa edilecek.




Emre Kulcanay /Yeni Yüzyıl




Haber Dünya Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Cendere Vadisi'nde eski Evyap fabrikası arsasında 1.3 milyon metrekarelik alanda planlanan Vadistanbul projesinin üçüncü etabı satışa çıktı. 762 konuttan oluşan Vadistanbul Park, 2017 sonunda teslim edilecek. 


Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen ve en büyük dönüşüm projelerinden biri olan Vadistanbul'un son etabı Vadistanbul projesinin Park satışa çıktı. Projenin ortaklarından Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, projenin ilk iki etabının ardından üçüncü etabı satışa çıkardıklarım belirterek, projenin yapıldığı bölgenin Nişantaşı gibi çekim merkezi haline gelebileceğini söyledi. Proje dahilinde yapacakları raylı sistem hattıyla metroya entegre olacaklarını dile getiren Çetinsaya, projenin 7 yü önce planlandığım ve modern şehircüik ilkeleri doğrultusunda hayata geçirildiğini söyledi. 


Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, projenin son aşamasına geldiklerini belirterek, çok önemli bir konumda yer alan projenin tek başına tüm fonksiyonlarıyla cazibe merkezi olacağını söyledi. Kavurmacı, projenin kentsel dönüşümde örnek teşkü edeceğini vurguladı. İnvest İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bahatin Uçar, Vadistanbul'un kendi dinamikleri olan bir proje olduğunu vurgulayarak, metro bağlantısının da bunun güzel bir örneği olduğunu söyledi. Projenin bölgeye önemli bir değer kattığını ifade eden Uçar, konutların yüzde 80-90 oranında prim yaptığım kaydetti. 


1.3 milyon metrekarelik arsa 


Evyap'm arsasında toplamda 1.3 müyon metrekarelik arsa üzerinde planlanan Vadistanbul'un 762 konuttan oluşan Vadistanbul Park etabında 100 bin metrekarelik ofis, 20 bin metrekarelik home office, 22 bin metrekarelik mağaza alanı ve 3 bin 700 araçlık otopark yer alıyor. Toplam 424 bin metrekare alan üzerinde konumlandırılan Vadistanbul projesinin Park etabı 74 bin metrekarelik arsa alanına sahip. 3+1 ve 4+1 dairelerin yoğunlukta olduğu Vadistanbul Park'ta 1+1, 2+1, 5+1 daire seçenekleri de sunuluyor. İnşaat çalışmalarının hızla devam ettiği Vadistanbul Park'ta teslimler ise 2017'nin aralık ayında yapılacak. Vadistanbul'un 2014'ün Temmuz ayında teslim edüen 1.111 konutluk Teras etabında yaşam devam ederken; ofis, alışveriş caddesi, AVM ve otelden oluşan Bulvar etabında ise teslimler haziran ayında başlayacak. 

AVM ise ekim ayında faaliyete geçecek. Ayazağa'nın dönüşümünde büyük bir role sahip Vadistanbul projesiyle, Maslak, Nişantaşı, İstiklal Caddesi gibi noktaların alternatifi olarak İstanbul'un yeni iş ve yaşam merkezi oluşturuluyor. 


30 bin kişi yaşayacak 


Vadistanbul tamamlandığında yaklaşık 30 bin kişinin çalışacağı ve 42 bin kişüik gündüz nüfusuyla yeni bir kent merkezi olacak. Vadistanbul; ofisleri, alışveriş caddesi, AVM'si, oteli ve tüm donatılarıyla yerli ve yabancı yatırımcüarın Türkiye'deki odak noktası olacak. Mimarisinde, ABD'nin dünyaca ünlü mimarlık ofislerinden SOM Architecture ve Türkiye'nin önde gelen ofislerinden İki Design Mimarlık'ın imzaları bulunan projenin, AVM konsept danışmanlığım ise Jo nesLangLaSalle üstleniyor. Bugüne dek Türk inşaat sektörünü uluslararası arenalarda temsil eden Vadistanbul, başarısını farklı alanlardaki ödüllerle pek çok kez tescilledi. Toplam inşaat büyüklüğü ve 2.5 milyar dolarlık planlanan hasüatı ile Vadistanbul, İstanbul ve Türkiye'nin dünya gayrimenkul piyasasındaki en önemli projeleri arasında yer alıyor. Proje dahilinde Türkiye'nin ilk özel metrosu, 934 metrelik bir Havaray hattı olarak Vadistanbul'un yatırımcüarı tarafından 15 müyon euro'luk yatırımla inşa edüecek ve bu Havaray hattı projeyi şehrin metro ağına bağlayacak. 




Yavuz KAHRAMAN/Dünya



Haber Habertürk Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Vadistanbul'un 2014 yılının Temmuz ayında teslim edilen 1.111 konutluk Teras etabında yaşam devam ederken; ofis, alışveriş caddesi, alışveriş merkezi (AVM) ve otelden oluşan Bulvar etabında teslimler haziran ayında başlayacak. AVM ise ekim ayında faaliyete geçecek. Vadistanbul tamamlandığında yaklaşık 30 bin kişinin çalışacağı bir merkez olacak. 

Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul'un son etabı Vadistanbul Park, satışa çıktı. Projede fiyatlar lansman dönemine özel olarak metrekaresi ortalama 9 bin TL'den satışa çıktı. 762 konutluk etap Aralık 2017'de teslim edilecek Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul'un son etabı Vadistanbul Park, satışa çıktı. Projede fiyatlar lansman dönemine özel olarak metrekaresi ortalama 9 bin TL'den satılacak. 

762 konuttan oluşan Vadistanbul Park etabında; 100 bin metrekarelik ofis, 20 bin metrekarelik home office, 22 bin metrekarelik mağaza alanı ve 3 bin 700 araçlık otopark yer alıyor. Toplam 424 bin metrekare alan üzerinde konumlandırılan Vadistanbul projesinin Park etabı, 74 bin metrekarelik arsa alanına sahip. 3+1 ve 4 +1 dairelerin yoğunlukta olduğu Vadistanbul Park'ta 1+1, 2 + 1,5+1 daire seçenekleri de sunuluyor. Projede teslimler 2017'nin Aralık ayında yapılacak. 


'İSTİKLAL CADDESİ'NE ALTERNATİF OLACAK' 


Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Süleyman Çetinsaya; Vadistanbul Park'ın ciddi talep aldığını söyledi. Projenin yer aldığı Ayazağa bölgesinin TEM Otoyolu, üçüncü çevreyolu, havalimanı ve köprü yoluna yakınlığına dikkat çeken Çetinsaya "Ayazağa bölgesi, Vadistanbul ile Büyükdere Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı gibi merkezlerinin alternatifi olacak" dedi.



Habertürk





Haber Akşam Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Vadistanbul'un son etabı olan Vadistanbul Park, metrekaresi ortalama 9 bin TL'den satışa çıktı. Havaray'la şehrin metro ağına bağlanan proje tamamlandığında gündüz nüfusu 42 bini bulacak. 


Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla hayata geçen Vadistanbul'un son etabı Vadistanbul Park metrakaresi ortalama 9 bin TL fiyatla satışa sunuldu. 762 konuttan oluşan Vadistanbul Park etabında; 100 bin metrekarelik ofis, 20 bin metrekarelik home office, 22 bin metrekarelik mağaza alam ve 3.700 araçlık otopark yer alıyor. İnşa çalışmalarının devam ettiği Vadistanbul Park'ta teslimler 2017 Aralık ayında yapılacak. Proje dahilinde Türkiye'nin ilk özel metrosu, 934 metrelik bir Havaray hattı olarak Vadistanbul'un yatırımcıları tarafından inşa edilecek ve bu Havaray hattı projeyi şehrin metro ağına bağlayacak. 


ÇEKİM MERKEZİ OLACAK 


Vadistanbul'un 2014'ün Temmuz ayında teslim edilen 1.111 konutlukTeras etabında yaşam devam ederken; ofis, alışveriş caddesi, AVM ve otelden oluşan Bulvar etabında ise teslimler Haziran ayında başlayacak. 

AVM ise ekim ayında faaliyete geçecek. Çetinsaya, Ayazağa'nın dönüşümünde büyük role sahip Vadistanbul'un istanbul'un yeni iş ve yaşam merkezi olacağını ifade ederek, "Proje tamamlandığında yaklaşık 30 bin kişinin çalışacağı ve gündüz nüfusu 42 bini bulan yeni bir kent merkezi olacak" şeklinde konuştu. Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya Vadistanbul Park'ın uzun zamandır beklendiğini belirterek, Ayazağa, Vadistanbul ile İstiklal ve Nişantaşı gibi çekim merkezlerine alternatifi olacak" dedi. 



Akşam




Haber Yeni Şafak Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Vadistanbul'un son etabı Vadistanbul Park, metrekaresi 9 bin TL'den satışa sunuldu. Vadistanbul Park'ta teslimler ise 2017'nin aralık ayında yapılacak. 


Vadistanbul Park, metrekaresi ortalama 9 bin TL'den satışa çıktı. Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul'un 762 konuttan oluşan Vadistanbul Park etabında; 100 bin metrekarelik ofis, 20 bin metrekarelik home office, 22 bin metrekarelik mağaza alanı ve 3 bin 700 araçlık otopark yer alıyor. Toplam 424 bin metrekare alan üzerinde konumlandırılan Vadistanbul projesinin Park etabı 74 bin metrekarelik arsa alanına sahip. Vadistanbul Park'ta teslimler ise 2017'nin aralık ayında yapılacak. 


PROJE İLE 30 BİN KİSİNİN İSTİHDAMI SAĞLANACAK 


Vadistanbul'un 2014 yılı temmuz ayında teslim edilen l bin 111 konutluk Teras etabında yaşam devam ederken; ofis, alışveriş caddesi, AVM ve otelden oluşan Bulvar etabında ise teslimler haziran ayında başlayacak. AVM ise ekimde faaliyete geçecek. Proje tamamlandığında yaklaşık 30 bin kişinin çalışacağı ve 42 bin kişilik gündüz nüfuslu bir alan oluşacak.




Yeni Şafak


Haber Yurt Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


VADİSTANBUL PARK'TA BU hafta tanıtılan konut projelerden biri de Vadistanbul projesinin son etabı Vadistanbul Park oldu. Türkiye'nin en büyük sabun ve temizlik ürünleri üreticisi olan Evyap'ın Seyrantepe Stadı'nın altındaki yaklaşık 2 bin dönümlük eski fabrika arazisinde yükselen lüks konutlar, ilginç bir özellik de taşıyor. Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve Invest İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul, Ayazağa'nın dönüşümünde büyük bir role sahip. Vadistanbul tamamlandığında yaklaşık 30 bin kişinin çalışacağı ve 42 bin kişilik gündüz nüfusuyla yeni bir kent merkezi oluşacak. Mimarisinde, ABD'nin dünyaca ünlü mimarlık ofislerinden SOM Architecture imzası bulunan proje toplam inşaat büyüklüğü ve 2.5 milyar dolarlık planlanan hasılatı ile dikkat çekiyor. Projeyi boydan boya kat eden Sadabad Vadısı'nin etrafında oluşturulacak yürüyüş yolları, kafeler ve restoranlarla da yeni bir sosyal alan yaratılması planlanıyor. Ama projenin en önemli özelliği içinde Türkiye'nin ilk özel metrosunun inşa ediliyor olması. Proje dahilinde Türkiye'nin ilk özel metrosu, 934 metrelik bir Havaray hattı olarak inşa edilecek ve Vadistanbul'u şehrin metro ağına bağlayacak. Havaray hattının maliyeti tamamen yatırımcılar tarafından karşılanacak. 


Yurt Gazetesi



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


ARTAŞ İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest  İnşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Vadi İstanbul'un 762 konuttan oluşan Vadistanbul Park etabında satışlar başladı. Ön talep döneminde 180 konutun sahibini bulduğu projede metrekare fiyatları 9 bin liradan başlıyor. Lansman dönemine özel olarak belirlenen fiyatların projenin tamamlanacağı 2017'nin Aralık ayma kadar 12 bin 500 lira seviyesine çıkması öngörülüyor. 3+1 ve 4+1 dairelerin yoğunlukta olduğu pr oj ede 1+1,2+1,5+1 daire seçenekleri de sunuluyor. Vadistanbul Park'ta konutların yanı sıra 100 bin metrekarelik ofis, 20 bin metrekarelik ev-ofis, 22 bin metrekarelik mağaza alam da bulunuyor. 74 bin metrekarelik arsa alanına sahip projede 3 bin 700 araçlık otopark yer alıyor. 


NİŞANTAŞI'NA RAKİP OLACAK 

Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Süleyman Çetinsaya; "Vadistanbul Park'ı uzun zamandır bekleyen bir müşteri kitlemiz vardı. Ciddi anlamda talep aldığımızı söyleyebiliriz. Bu etabımızın en önemli ayncalığı; teslimler başladığında Vadistanbul'un Bulvar etabındaki tüm donatıların faaliyete geçmiş ve yaşayan bir kent merkezi haline gelmiş olmasıdır. Projemizi konumlandırdığımız Ayazağa bölgesi Vadistanbul ile İstiklal Caddesi ve Nişantaşı gibi çekim merkezlerinin alternatifi olacak"diye konuştu. 


1 milyon 350 bin metrekarelik inşaat alanına sahip Vadistanbul'un son konutlarının yer aldığı Park etabında yürüyüş yollan, kafeler ve restoranlarla farklı bir yaşam alam sunulacak. Vadistanbul Park dahilinde Türkiye'nin ilk özel metrosu, 934 metrelik bir havaray hattı olarak Vadistanbul'un yatırımcıları tarafından inşa edilecek ve bu havaray hattı projeyi şehrin metro ağma bağlayacak. Vadistanbul'un 2014'ün Temmuz ayında teslim edilen 1.111 konutluk Teras etabında yaşam devam ederken; ofis, alışveriş caddesi, AVM ve otelden oluşan Bulvar etabmda ise teslimler haziran ayında başlayacak. AVM ise ekim ayında faaliyete geçecek. 


Sözcü



Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Vadistanbul'un son etabı satışa çıkarıldı Artaş inşaat, Aydınlı Grup ve invest inşaat ortaklığıyla hayata geçirilen Vadistanbul'un 762 konuttan oluşan son etabı Vadistanbul Park satışa çıktı. Artaş inşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, lansmana özel metrekaresi 9 bin liradan satışa çıkan etapta, 100 bin metrekarelik ofis, 20 bin metrekarelik home office, 22 bin metrekarelik mağaza alanı ve 3 bin 700 araçlık otopark yer aldığını söyledi. 


Ekonomist


Geri Dön