25 / 04 / 2024

Vaillant klima kullanımı hakkında önerilerde bulundu!

Vaillant klima kullanımı hakkında önerilerde bulundu!

Klima seçmek özen istiyor, serinlerken sağlığınızdan olmamak için uyarıları dikkte alın



Vaillant, sağlıklı ve konforlu bir serinlik için klima kullanımı ve bakımı konusunda tüketicilere tavsiyelerde bulundu. Vaillant Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın, hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte klima kullanımının yaygınlaştığını belirterek, kullanıcıların cihazlarından maksimum faydayı sağlamaları ve sağlıklı bir serinlik için bazı detaylara dikkat çekiyor. Taşkın klima kullanımında dikkat edilecek noktaları şöyle sıradı:

Ortam yavaş yavaş soğutulmalı. Ani soğutmalar insan sağlığı için uygun değil.
Dış ortamdan, klimatize ortama direkt girmekten kaçının, mümkünse vücudunuzu klimalı ortama geçmeden önce dışarıdan daha düşük dereceli klimasız ortama alıştırıp sonra klimalı ortama geçmeniz vücudunuzun adaptasyonu açısından çok daha iyi.

Dış ortamla soğutulan ortam arasındaki sıcaklık farkının 7 derecenin üstünde olması insan sağlığı açısında uygun değil. Soğutulan ortam sıcaklığını düşük soğutma değerlerine ayarlamak hem sağlınızı riske atacak hem de enerji tüketiminizi artırır.

Klimalardan direkt çıkan havaya mümkün olduğunca az maruz kalınmalı. Ortama endirekt hava dağılımı sağlanmalı.
Klimalara, özellikle split tip duvar tipi klimaların büyük çoğunluğuna dışarıdan taze hava alınamamalı. Ara ara ortama taze hava alınabilmesi için 5-10 dakika pencere açılarak havalandırılmalı

Uzun süreli çalıştırılmayan cihazlara bakım yapılması hem cihaz ömrü, hem de insan sağlığı açısından çok önemli.
Sabah Emlak


Geri Dön