29 / 03 / 2024

Vakıf camileri 2010 için hazırlanacak

Vakıf camileri 2010 için hazırlanacak

İstanbul'daki 23 camide eleman yetersizliği nedeniyle güvenlik ve temizlik hizmetlerine ihtiyaç duyulduğu gerekçesiyle sunulan rapor, dün Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden onay aldı



2010 Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'daki 23 camide eleman yetersizliği nedeniyle güvenlik ve temizlik hizmetlerine ihtiyaç duyulduğu gerekçesiyle sunulan rapor, dün Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden onay aldı. İmzalanacak protokole göre; Sultanahmet, Süleymaniye, Fatih, Yeni Cami ve Ortaköy Camisi'nin de aralarında bulunduğu İstanbul'daki 23 Selatin (Sultanlar) camisinin tüm masrafları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak.
Zeynel YAMAN/Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

'23 tarihî cami' 2010'da belediyeye emanet  
 
'Avrupa Kültür Başkentliği'ne hazırlanan İstanbul'daki 23 büyük caminin, güvenlik, rehberlik, temizlik, bakım ve onarım hizmetleri geçmiş yıllarda olduğu gibi 2010 yılında da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. 
 
 
Hizmet verilen camiler arasında Sultanahmet Camii, Süleymaniye Camii, Eyüp Sultan Camii, Yeni Cami ve Beyazıt Camii gibi köklü camiler de yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin meclis komisyon raporunda '2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilen İstanbul'da bulunan 23 büyük camide eleman yetersizliği nedeniyle güvenlik ve temizlik hizmetlerine ihtiyaç duyulduğu' belirtildi. Raporda, söz konusu hizmetlerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve İstanbul Müftülüğü arasında hazırlanan protokol çerçevesinde yapılması istendi. İmzalanacak protokol için Başkan Kadir Topbaş'a yetki verilmesini içeren rapor, belediye meclis üyelerinin oyçokluğuyla kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılı sonuna kadar, bakım, onarım, güvenlik, rehberlik ve temizlik hizmetleri karşılanacak İstanbul'daki 23 büyük cami şöyle: Sultanahmet, Süleymaniye, Beyazıt, Yeni Cami, Rüstempaşa, Fatih, Piyalepaşa, Nuruosmaniye, Eyüp Sultan, Şehzadebaşı, Laleli, Aksaray Valide Sultan, Edirnekapı Mihrimah Sultan, Yavuzselim, Nusretiye, Kılıç Ali Paşa, Dolmabahçe, Ortaköy, Üsküdar Mihrimah Sultan, Üsküdar Valide-i Cedid, Üsküdar Valide-i Atik, Sümbül Efendi ve Hırka-i Şerif camileri.
Hüseyin KELEŞ/Zaman


Geri Dön