25 / 04 / 2024

Valilikler, belediyeler, il özel idareleri OSB'ler adına kamulaştırma yapabilecek!

Valilikler, belediyeler, il özel idareleri OSB'ler adına kamulaştırma yapabilecek!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta kabul eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, burada yaptığı konuşmada, Bakanlığın asli görevinin sanayi olduğunu söyledi...




"Valilikler, belediyeler, il özel idareleri veya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, OSB'ler adına kamulaştırma yapabilecek" 


Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve beraberindeki heyeti Bakanlıkta kabul eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, burada yaptığı konuşmada, Bakanlığın asli görevinin sanayi olduğunu söyledi.   


Organize Sanayi Bölgeleri'nin (OSB) kamulaştırmaya ilişkin taleplerine de değinen Işık, bu konuyla da ilgili bir müjde verdi. 


Dün, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuya ilişkin bir teklif sunduklarını anlatan Işık, "Dedik ki, Organize Sanayi Bölgeleri; valilikler, belediyeler, il özel idareleri veya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığından herhangi birine kamulaştırma yaptırabilir. Sizin müteşebbis heyetinizde bulunan herhangi bir kamu kurumu sizin adınıza kamulaştırma yapabilecek. Orada da tercih OSB yönetiminin olacak. OSB yönetimi en hızlı ve en kolay hangi kurumla yapmak istiyorsa, onunla yapacak. Eğer Meclis genel kurulumuz da bu kanun değişikliğini tasvip ederse, sorunu çözmüş oluyoruz. Bu da bizim için önemli bir şey" diye konuştu. 



AA


Geri Dön