27 / 04 / 2024

Van Alışveriş Merkezi açıldı!

Van Alışveriş Merkezi açıldı!

Global Yatırım Holding tarafından hayata geçirilen ve şehrin ilk alışveriş merkezi olan Van AVM hizmete açıldı. Vanlılar, ilk gün Van AVM’ye akın etti.



Doğu’nun en büyük alışveriş merkezi VAN AVM hizmete girdi. İlk gün kapılarının açılmasıyla Vanlılar’ın akınına uğrayan Van AVM’de, hem mağazalar hem de eğlence alanları yoğun ilgi gördü.

Kamu kurumları, üniversite, özel sektör ve Sosyal Toplum Kuruluşları ile basın mensupları Van’ın ilk AVM’sinin açılışına geniş katılım sağladı. Çocuklara özel olarak hazırlanan yüz boyama, maskot, tahta bacak, canlı heykel, jonglör, maskot bando, baskılı balon dağıtımı etkinleriyle minik misafirler doyasıya eğlendi. 


Açılış öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, “Çok mutluyuz. Yoğun bir çalışmanın ardından 18 ay gibi kısa bir sürede AVM’nin kapılarını açmayı başardık. Yatırımımızın sadece Van için değil tüm bölge halkı için de çok büyük anlamı olduğuna inanıyoruz” dedi.


 Van’ın kendine has dinamikleri olduğunu vurgulayan Ayşegül Bensel, “Biz, Van’ın bu özelliğini desteklemeye, kendi enerjimizi de Van’a aşılamaya geldik. Van, üniversitesi, Sosyal Toplum Kuruluşları, yerel yönetimleri ve sahip olduğu sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerle Doğu’nun incisi olarak anılan bir kent. Van’ın sahip olduğu değerlerin yanı sıra geleceğe yönelik potansiyelinin de ne kadar çok olduğunu gördük. Bugün, çok güzel bir birlikteliğin en önemli adımlarından birini atıyoruz” diye konuştu.

 

 “Van AVM kent için çok önemli bir dönüm noktası olacak”

 Van AVM’nin yaklaşık 50 milyon dolara mal olduğuna dikkati çeken Bensel, “Bu dev proje Vanlılar’ın en önemli istihdam kaynaklarından biri olarak da öne çıkıyor. Bugün itibariyle bine yakın Vanlı kardeşimizin burada işe başlaması bizler için çok büyük bir onur. Ümit ediyorum bu sayı ilerleyen günlerde daha da artar. Ben, bugün sadece bir açılışa değil, Van için çok önemli bir dönüm noktasına şahitlik ettiğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

“Bölgeye muhteşem bir hareketlilik kazandıracağız”

 Van’ın her yıl on binlerce turisti ağırladığını, sadece bölge halkının değil komşu ülke halklarının da kente yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Bensel şöyle devam etti:

 “Van halkı İranlılar’ın bu kentin sokaklarında gezmesine, esnaftan alışveriş yapmasına, buranın sıcaklığını kendi ülkelerinde anlatmalarına alışık. Burada hayata geçirdiğimiz bu eşsiz proje sadece bir AVM olarak değil, aynı zamanda kentin en önemli yaşam merkezi olarak da öne çıkacak. Biz, projenin her zaman yaşayan, sizlerle nefes alan bir yapıya kavuşması için çok çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Vanlılar’ın, aileleriyle, arkadaşlarıyla, değer verdikleri tüm insanlarla bir arada olabileceği dev bir projeye imza attık. Şehrin en güzel yemek ve eğlence alanlarının yanı sıra giyimden, kozmetiğe; gıdadan, konfeksiyona kadar çok sayıda mağazayı da tek bir çatı altında kente kazandırdık. 55 bin metrekare gibi geniş kullanım alanı olan Van AVM’de 90 markayı bir araya getirdik.”


Van Alışveriş Merkezi açıldı! 


-Van AVM’de en çok çocuklar mutlu olacak

 JLL Türkiye tarafından yönetim ve kiralaması yapılan VAN AVM’de çocuklar ilk gün olduğu gibi her zaman mutlu olacak. Çocuklar için sık sık organize edilecek özel etkinliklerden ilki 19-20 Aralık tarihlerinde olacak. İlk etkinlikte Keloğlan Van AVM’de çocuklarla buluşacak.



Haber Milliyet'te şöyle yer aldı;

Holdingin 50 milyon dolar yatırım yaptığı AVM aynı zamanda Van’ın ilk AVM’si olma özelliğini taşıyor. Doğu Anadolu bölgesinin en büyük alışveriş merkezi olan Van AVM ilk gün kapılarını açtığında Vanlıların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Mağazalar ve AVM içinde yer alan eğlence alanları ilgi odağı oldu. 

Açılış öncesi basın mensuplarıyla biraraya gelen Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, 18 ayda bitirilen AVM için çok yoğun çalıştıklarını belirterek, “Çok mutluyuz. Yoğun bir çalışmanın ardından 18 ay gibi kısa bir sürede AVM’nin kapılarını açmayı başardık. Yatırımımızın sadece Van için değil, tüm bölge halkı için de çok büyük anlamı olduğuna inanıyoruz” dedi.

Potansiyeli var

Van’ın kendine has dinamikleri olduğunu vurgulayan Bensel, şunları söyledi:

“Biz, Van’ın bu özelliğini desteklemeye, kendi enerjimizi de Van’a aşılamaya geldik. Van, üniversitesi, sosyal toplum kuruluşları, yerel yönetimleri ve sahip olduğu sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerle Doğu’nun incisi olarak anılan bir kent. Van’ın sahip olduğu değerlerin yanısıra geleceğe yönelik potansiyelinin de ne kadar çok olduğunu gördük. bugün, çok güzel bir birlikteliğin en önemli adımlarından birini atıyoruz.”

İstihdam sağladı

JLL Türkiye tarafından yönetim ve kiralaması yapılan Van AVM’nin Vanlılara önemli bir istihdam kapısı da açtığını anlatan Bensel, 1000’e yakın bölge insanının AVM’de çalışmaya başladığını kaydetti. Van’ın her yıl on binlerce turisti ağırladığını, sadece bölge halkının değil, komşu ülke halklarının da kente yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Bensel, şöyle konuştu:

“Van halkı, İranlıların bu kentin sokaklarında gezmesine, esnaftan alışveriş yapmasına, buranın sıcaklığını kendi ülkelerinde anlatmalarına alışık. Burada hayata geçirdiğimiz bu eşsiz proje sadece bir AVM olarak değil, aynı zamanda kentin en önemli yaşam merkezi olarak da öne çıkacak. 55 bin metrekare gibi geniş kullanım alanı olan Van AVM’de 90 markayı biraraya getirdik.” 


Milliyet 


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Global Yatırım Holding tarafından yapılan Van AVM, hizmete açıldı. Geçen yıl Kışla Caddesi üzerinde 50 bin metrekarelik alana inşa edilen AVM, törenle hizmete açıldı. Sosyal yaşamın yanı sıra iş yaşamına da canlılık kazandırması beklenen 90 mağaza, 10 salonlu sinema, yemek ve eğlence alanları bulunan AVM'nin açılışına Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, kurum amirleri, STK temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı.

 

"BÖLGE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, 18 ay içerisinde AVM'nin kapılarını açtıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Yatırımımızın sadece Van için değil tüm bölge halkı için çok büyük anlamı olduğuna inanıyoruz. Van, üniversite, STK, yerel yönetimleri ve sahip olduğu sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerle 'Doğu'nun incisi' olarak anılan bir kent. Van halkı İranlılar'ın bu kentin sokaklarında gezmesine, esnaftan alışveriş yapmasına, buranın sıcaklığını kendi ülkelerinde anlatmalarına alışık. Burada hayata geçirdiğimiz bu eşsiz proje sadece bir AVM olarak değil, aynı zamanda kentin en önemli yaşam merkezi olarak da öne çıkacak." 

 

Daha sonra AVM'nin acılıs kurdelesi kurdelesi Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel ve STK temsilcileri tarafından kesildi. 


Bugün



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük AVM'si Van'a yapıldı. Global Yatırım Holding'in yaptığı AVM'yle ilde bin kişiye istihdam sağlanacak

Global Yatırım Holding tarafından Van'da inşa edilen ve şehrin ilk alışveriş merkezi olan Van AVM kapılarını açtı. 50 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen AVM, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük AVM'si unvanına da sahip oldu. İlk gün kapılarının açılmasıyla bölge halkının akınına uğrayan Van AVM'de, hem mağazalar hem de eğlence alanları yoğun ilgi gördü. Açılış öncesi sabah saatlerinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, "Çok mutluyuz. Yoğun bir çalışmanın ardından 18 ay gibi kısa bir sürede AVM'nin kapılarını açmayı başardık. Yatırımımızın sadece Van için değil tüm bölge halkı için de çok büyük anlamı olduğuna inanıyoruz" dedi. 


DÖNÜM NOKTASI OLACAK 

Van'ın kendine has dinamikleri olduğunu vurgulayan Bensel şöyle konuştu: "Biz, Van'ın bu özelliğini desteklemeye, kendi enerjimizi de Van'a aşılamaya geldik. Bugün, çok güzel bir birlikteliğin en önemli adımlarından birini atıyoruz." Projenin Vanlılar'ın en önemli istihdam kaynaklarından biri olacağını ifade eden Bensel, bine yakın kişiyi istihdam edeceklerini, bu sayının ilerleyen günlerde artmasını planladıklarını kaydetti. "Bugün Van için çok önemli bir dönüm noktasına şahitlik ettiğimize inanıyorum. Dev bir projeye imza attık" diyen Bensel, şehrin en güzel yemek ve eğlence alanlarının yanı sıra giyimden, kozmetiğe; gıdadan, konfeksiyona kadar çok sayıda mağazayı da tek bir çatı altında kente kazandırdıklarını belirtti. Bensel, "55 bin metrekare gibi geniş kullanım alanı olan Van AVM'de 90 markayı bir araya getirdik" diye konuştu. 


Haber Bölge Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Global Yatırım Holding tarafından hayata geçirilen Van AVM dün görkemli bir törenle hizmete açıldı. Açılış kurdelesini kesen Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, söz konusu tesislerin hizmete açılmasından memnun olduklarını söyledi. 


Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezi Van AVM dün görkemli bir törenle hizmete açıldı. Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, Van TSO Başkanı Necdet Takva ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış törenleri coşkulu geçti. 

Açılış kurdelesini kesen Eş Başkan Bekir Kaya, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada söz konusu tesisin şehre hayırlı olmasını dileyerek, "Öncelikle hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. 


Uzun uğraşlardan sonra Global Holding tarafından açılan bu tesisten dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Çok büyük bir çaba sarf ettiler. Başta hepimiz engel çıkardık, sonrasında bu işi düzeltmek için olağan üstü çaba da sarf ettik. Gecikmiş bir çalışma oldu. Ama Global Holding'den değil, bizden kaynaklandı. 2010 yılında açılması gereken bu alışveriş merkezi maalesef bu yıla kaldı. Öncelikle Ayşegül Bensel ve Holding yetkililerine teşekkür ediyoruz. Bu yatırımın Van'dan gitmemesi için bizden daha çok çaba sarf ettiler. Umarım ilimize ve bölgemize hayırlı olur. Burada yatırım yapmak isteyenleri teşvik edici bir adımdır.Van'da yatırım yapmak isteyenlere de örnek olacaktır. Bizler de elimizden gelen desteği sağlayacağız. Yatırım ve yatırımcının yanında olmaya çalışacağız" dedi. 


Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra vatandaşlar söz konusu AVM'yi gezdi.  Eski belediye garajı arsasında hizmete açılan Van AVM'nin bünyesinde 90 mağaza, 7 salonlu sinema, yemek ve eğlence yerleri mevcut. Van AVM'nin yalnız Van halkına değil, bölgeye ve komşu ülkelere de hizmet edeceği belirtildi. 


Kiralama ve yönetimi JLL Türkiye tarafından yapılan ve kenti çok sayıda markayla ilk kez buluşturacak Van AVM'de Cinemaximum, Fabrika & Netvvork, Derimod, Altın Yıldız, White&Beige, Atasun Optik, Yves Rocher, Greyder, Opmar Optik, Toyzz Shop, Flormar, Takıştır, Saat&Saat, Suvven, Gratis, Özdilek, KRC, Madama Coco, Bernardo, Sportive, Toru Entertainment, Big YellowTaxi, Gloria Jeans, Köfteci Ramiz, Waffle Stop, Bursa Kebap Evi, Popeyes, Usta Dönerci, Polen Tantuni gibi markalar yer alıyor. 


Bölge / Emre An 


Haber Bugün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Doğunun en büyük alışveriş merkezi iddiasını taşıyan VAN AVM hizmete girdi. Global Yatırım Holding tarafından hayata geçirilen AVM ile ilgili bilgi veren Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, bu yatırımın yaklaşık 50 milyon dolara mal olduğuna dikkat çekti. Bensel şöyle devam etti: "Bu dev proje Vanlılar 'ın en önemli istihdam kaynaklarından biri olarak da öne çıkıyor. 55 bin metrekare gibi geniş kullanım alam olan Van AVM'de 90 markayı bir araya getirdik." Bensel'in verdiği bilgiye göre JLL Türkiye tarafından yönetim ve kiralaması yapılan VAN AVM'de çocuklar ilk gün olduğu gibi her zaman mutlu olacak. 


Bugün



Haber Son Saat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Global Yatırım Holding tarafından hayata geçirilen ve şehrin ilk alışveriş merkezi olan Van AVM hizmete açıldı. Vanlılar, ilk gün Van AVM'ye akın etti. 

Doğu'nun en büyük alışveriş merkezi VAN AVM hizmete girdi. İlk gün kapılarının açılmasıyla Vanlılar'ın akınına uğrayan Van AVM'de, hem mağazalar hem de eğlence alanları yoğun ilgi gördü. 

Kamu kurumları, üniversite, özel sektör ve Sosyal Toplum Kuruluşları ile basın mensupları Van'ın ilk AVM'sinin açılışına geniş katılım sağladı. Çocuklara özel olarak hazırlanan yüz boyama, maskot, tahta bacak, canlı heykel, jonglör, maskot bando, baskılı balon dağıtımı etkinleriyle minik misafirler doyasıya eğlendi. 

Açılış öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, "Çok mutluyuz. Yoğun bir çalışmanın ardından 18 ay gibi kısa bir sürede AVM'nin kapılarını açmayı başardık. Yatırımımızın sadece Van için değil tüm bölge halkı için de çok büyük anlamı olduğuna inanıyoruz" dedi. 

Van'ın kendine has dinamikleri olduğunu vurgulayan Ayşegül Bensel, "Biz, Van'ın bu özelliğini desteklemeye, kendi enerjimizi de Van'a aşılamaya geldik. Van, üniversitesi, Sosyal Toplum Kuruluşları, yerel yönetimleri ve sahip olduğu sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerle Doğu'nun incisi olarak anılan bir kent. Van'ın sahip olduğu değerlerin yanı sıra geleceğe yönelik potansiyelinin de ne kadar çok olduğunu gördük. Bugün, çok güzel bir birlikteliğin en önemli adımlarından birini atıyoruz" diye konuştu. 

"Van AVM kent için çok önemli bir dönüm noktası olacak" Van AVM'nin yaklaşık 50 milyon dolara mal olduğuna dikkati çeken Bensel, "Bu dev proje Vanlılar'ın en önemli istihdam kaynaklarından biri olarak da öne çıkıyor. Bugün itibariyle bine yakın Vanlı kardeşimizin burada işe başlaması bizler için çok büyük bir onur. 

Ümit ediyorum bu sayı ilerleyen günlerde daha da artar. Ben, bugün sadece bir açılışa değil, Van için çok önemli bir dönüm noktasına şahitlik ettiğimize inanıyorum" şeklinde konuştu. 

"Bölgeye muhteşem bir hareketlilik kazandıracağız" Van'ın her yıl on binlerce turisti ağırladığını, sadece bölge halkının değil komşu ülke halklarının da kente yoğun ilgi gösterdiğini anlatan Bensel şöyle devam etti: "Van halkı Iranlılar'ın bu kentin sokaklarında gezmesine, esnaftan alışveriş yapmasına, buranın sıcaklığını kendi ülkelerinde anlatmalarına alışık. Burada hayata geçirdiğimiz bu eşsiz proje sadece bir AVM olarak değil, aynı zamanda kentin en önemli yaşam merkezi olarak da öne çıkacak. Biz, projenin her zaman yaşayan, sizlerle nefes alan bir yapıya kavuşması için çok çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. 

Vanlılar'ın, aileleriyle, arkadaşlarıyla, değer verdikleri tüm insanlarla bir arada olabileceği dev bir projeye imza attık. Şehrin en güzel yemek ve eğlence alanlarının yanı sıra giyimden, kozmetiğe; gıdadan, konfeksiyona kadar çok sayıda mağazayı da tek bir çatı altında kente kazandırdık. 55 bin metrekare gibi geniş kullanım alanı olan Van AVM'de 90 markayı bir araya getirdik." Van AVM'de en çok çocuklar mutlu olacak JLL Türkiye tarafından yönetim ve kiralaması yapılan VAN AVM'de çocuklar ilk gün olduğu gibi her zaman mutlu olacak. Çocuklar için sık sık organize edilecek özel etkinliklerden ilki 19-20 Aralık tarihlerinde oldu. İlk etkinlikte Keloğlan Van AVM'de çocuklarla buluştu. 


Son Saat 


Geri Dön