25 / 04 / 2024

Van AVM ne zaman açılacak?

Van AVM ne zaman açılacak?

Van en büyük alışveriş merkezi olacak Van AVM'nin açılışı için gün sayıyor. Van AVM bölgeye canlılık ve iş olanakları sağlaması açısından da önemli bir proje olarak görülüyor.



Global Yatırım Holding tarafından hayata geçirilen Van AVM, doğuda sosyal hayatın yanı sıra iş yaşamına da canlılık kazandıracak. Sadece bölgenin değil, komşu ülkelerin de alışveriş için buluşma noktası olacak. Global Yatırım Holding’ten yapılan açıklamada, Van’ın; tarihteki yeri, lokasyonu, insanlarının ticarete yatkınlığı nedeniyle Doğu Anadolu Bölgesi’nin büyüme ve gelişime en açık kentlerinden biri olarak gösterildiği ifade edildi. Açıklamada, “Ticaret şehri Van, ‘yaşam merkezi’ konseptli ilk büyük AVM’sine, şehrin en gözde mekanlarından Cumhuriyet Caddesi’nde kavuşacak. Kiralama ve yönetimi JLLTürkiye tarafından yürütülen, bünyesinde 95 mağaza, 10 salonlu sinema, yemek ve eğlence alanlarının da yer alacağı Van AVM’nin açılışı, sadece Vanlılar ve bölge halkı tarafından değil, alışveriş için Türkiye’yi tercih eden İranlılar tarafından da heyecanla bekleniyor” denildi.


“SADECE VAN’A DEĞİL, BÖLGESİNE DE KATKI SAĞLAYACAK”

Ulusal ve uluslararası alanda liman işletmeciliği, finans, enerji, gayrimenkul sektörlerinde faaliyet gösteren Global Yatırım Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel; ekonomik, sosyal ve kültürel potansiyelinin yüksek olması, gelişime açık yapısı nedeniyle Van’a yatırım yapmaya karar verdiklerini belirtti. Alışveriş merkezinin sadece Van’da değil, bulunduğu bölgede de sosyal hayatın yanı sıra iş yaşamına hareket getireceğini, esnaf, sanatkar, iş adamlarına yeni ufuk açacağını kaydeden Bensel, “Doğunun en büyük AVM yatırımına Van’da imza atmamız, kente ve kentlilere doğrudan yapacağı katkıların yanı sıra bölgenin ekonomik olarak da gelişmesi adına çok önemli bir adım. Doğu Anadolu Bölgemizin ekonomik açıdan gelişebilmesi, konfeksiyon, gıda, kozmetik, oyuncak gibi çok sayıda önemli marka ile tanışabilmesi, aradıkları her şeyi bir arada bulabilmeleri ve konforlu alışveriş yapabilmeleri için birilerinin adım atması gerekiyordu. Biz de bu adımı atıp, bu yatırımı yaptığımız için onurluyuz, mutluyuz” dedi.

2015-2016 Uluslararası Emlak Ödülleri’nde “Mimari ve Proje Geliştirme” kategorilerinde ödül kazanan 50 bin metrekare inşaat alanı üzerine kurulu Van AVM’de dünyaca ünlü çok sayıda markanın yer alacağını vurgulayan Bensel, sözlerine şöyle devam etti:

“Bugüne kadar tarihi dokusu, kültürel özellikleri ve kahvaltısı ile öne çıkan Van, artık her yönü ile gerçek anlamda bir yaşam ve cazibe merkezi haline gelecek. Bölgenin kalkınıp gelişmesi için gelecek dönemlerde de böyle büyük projelere ev sahipliği yapması şart. Van AVM, açılışı itibariyle yaklaşık bin kişiye yeni istihdam alanı oluşturacak. Dolaylı etkisinin yanı sıra doğrudan oluşturacağı bu istihdam dahi, istihdam kaynakları kısıtlı ve yetersiz olan Van için çok ciddi ve önemli bir rakam. Alışveriş merkezi konsepti, Van’daki esnafa da katkı sağlayacak. Van AVM’nin açılışıyla birlikte, özellikle İranlı turist sayısında çok ciddi artış bekliyoruz. Alışverişte önemli bir çekim etkisi oluşturacak Van AVM için kente gelen çoğunluğu yabancı on binlerce kişi, cadde mağazalarından da alışveriş yapmanın keyfini yaşayacak, kente önemli katkılar sağlayacak.”


Hürriyet



Haber Radikal Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Van ekonomisine canlılık kazandıracak, kentin en büyük alışveriş merkezinde (AVM), yaklaşık bin kişinin istihdam edebileceği bildirildi.


Global Yatırım Holding tarafından inşa edilen Van AVM ile kentte sosyal hayatın yanı sıra iş yaşamı da canlılık kazanacak.

Bünyesinde 95 mağaza, 10 salonlu sinema, yemek ve eğlence mekanlarının da yer alacağı AVM'nin açılışını, Vanlılar kadar İranlılar da heyecanla bekliyor. 


Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ayşegül Bensel, kentin ekonomik, sosyal, kültürel potansiyelinin yüksek olması ve gelişime açık yapısı nedeniyle bu yatırımı yapma kararı aldıklarını belirtti. 


Alışveriş merkezinin sadece Van'da değil, bulunduğu bölgede de sosyal hayatın yanı sıra iş yaşamına hareket getireceğini, esnaf, sanatkar, iş adamlarına yeni ufuk açacağını kaydeden Bensel, şöyle konuştu:

"Doğunun en büyük AVM yatırımına Van'da imza atmamız, kente ve kentlilere doğrudan yapacağı katkıların yanı sıra bölgenin ekonomik olarak da gelişmesi adına çok önemli bir adım. Doğu Anadolu Bölgesinin ekonomik açıdan gelişebilmesi, konfeksiyon, gıda, kozmetik, oyuncak gibi çok sayıda önemli markayla tanışabilmesi, vatandaşların aradıkları her şeyi bir arada bulabilmesi ve konforlu alışveriş yapabilmesi için birilerinin adım atması gerekiyordu. Biz de bu adımı atıp, bu yatırımı yaptığımız için onurluyuz, mutluyuz."


2015-2016 Uluslararası Emlak Ödülleri'nde "mimari ve proje geliştirme" kategorisinde ödül kazanan 50 bin metrekare alan üzerine kurulu Van AVM'de, dünyaca ünlü çok sayıda markanın yer alacağını belirten Bensel, şöyle devam etti:

"Bugüne kadar tarihi dokusu, kültürel özellikleri ve kahvaltısıyla öne çıkan Van, artık her yönüyle gerçek anlamda bir yaşam ve cazibe merkezi haline gelecek. Bölgenin kalkınıp gelişmesi için gelecek dönemlerde de böyle büyük projelere ev sahipliği yapması şart. Van AVM, açılışı itibariyle yaklaşık bin kişiye yeni istihdam alanı yaratacak. Dolaylı etkisinin yanı sıra doğrudan yaratacağı bu istihdam dahi, istihdam kaynakları kısıtlı ve yetersiz olan Van için çok ciddi ve önemli bir rakam. AVM konsepti, Van'daki esnafa da katkı sağlayacak. Van AVM'nin açılışıyla özellikle İranlı turist sayısında ciddi artış bekliyoruz. Alışverişte önemli çekim etkisi yaratacak AVM'ye gelenler, alışveriş yapmanın keyfini yaşayacak."


Radikal



Haber Bölge Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük alışveriş merkezi Van AVM, iki hafta içinde hizmete girecek. 15 Aralık'ta açılışı yapılacak olan AVM'de, ulusal ve uluslararası birçok marka yer alacak. 55 bin metrekarelik devasa bir alana kurulan Van AVM'de; 95 giyim mağazası, süper ve hiper marketler, yapı marketler, 10 salonlu sinema, cafeler, restaurantlar, çocuk oyun alanları, ayakkabı, kırtasiye, aksesuar marketler bulunuyor. 


Bölge: Bişar Ulutaş Van'ın imajına pozitif katkılar sunacak olan ve modern mimarisi ile göz kamaştıran Van AVM, 15 Aralık'ta hizmete açılıyor. Söz konusu AVM'nin, komşu ülkeler ve diğer şehirlerden gelecek turistlere de hizmet vermesi bekleniyor. 


Toyz Shop, Kayra, Özdilek, Waffle Stop, Opmar Optik, Cinemaximum, White&Beige, Viday Collection, Flormar, Takıştır, Bursa Kebap Evi, Toru Entertainment, Atasun Optik, YvesRocher, Popeyes, Usta Dönerci, Derimod, Saat&Saat, KRC, Polen Tantuni, Fabrika & Network, Greyder, MadameCoco, Bernardo, Suvven, Köfteci Ramiz, GloriaJeans, Gratis, BigYellovv, Sportive, U.S. Polo gibi acılıyor çocuklar için hazırlanan oyun alanlarıyla Van AVM, şehrin tam merkezinde yepyeni bir buluşma noktası olmaya hazırlanıyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde turizm potansiyeli oldukça yüksek olan Van için büyük önem taşıyan Van AVM projesi, komşu ülkeler ve şehirlerden gelen turistlere de hizmet vermeyi hedefliyor. Toplam 55 bin metrekare üzerine inşa edilen Van AVM'nin kiralanabilir alanı 30 bin metrekare olacak. 


Van AVM'nin sadece bir alışveriş değil, aynı zamanda bir yaşam merkezi olduğunu da dile getiren yetkililer, "Bu AVM, sadece bir alışveriş değil, aynı zamanda Van'ın sosyal, kültürel gelişimine uygun, herkesin rahatlıkla gelip zaman geçirebileceği bir yaşam merkezi olacak. Bu yaşam merkezinin içerisinde bildiğimiz ulusal perakendecilerin haricinde çocuklar için geniş alanların olduğu oyun yerleri, sinema salonları, teknoloji harikaları, süper, hiper ve yapı marketler olacak. Aşağı yukarı 90-95 civarında mağaza olacak. Bu projenin Van iline sosyal, kültürel katkısının haricinde ekonomik katkıları da olacaktır" ifadelerini kullandı. 


Ulusal ve uluslararası markalardan bazıları Van AVM çatısı altında Van halkı ile ilk kez buluşacak. Söz konusu AVM'nin, kentin ilk ve tek modern alışveriş merkezi olduğunu anlatan yetkililer köklü tarihi ve kültürüyle zengin bir geçmişe sahip olan Doğu'nun incisi Van'da, şehrin ilk ve tek modern alışveriş merkezi olan Van AVM'nin kısa süre içinde hizmete gireceğini belirtiyor.


Bölge


Geri Dön