18 / 04 / 2024

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de bazı okullar ve hastaneler kapatıldı!

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de bazı okullar ve hastaneler kapatıldı!

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de FETÖ'yle aidiyeti ile irtibatı belirlenen vakıf, dernek, yurt, hastane ve okullar kapatıldı.



Resmi Gazete yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname'yle Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile aidiyeti ve irtibatı belirlenen vakıf, dernek, hastane ve okulların faaliyetine son verildi.


Van'da FETÖ ile irtibatı tespit edilen 7 özel öğretim kurumu, 17 dernek, 1 vakıf ve 1 sağlık kurumu kapatıldı. Vakıf, dernek, hastane ve okullar şöyle:


"Özel İstanbul Kadın Doğum ve Cerrahi Hastanesi, Özel Serhat Sağlık Meslek Lisesi, Özel Serhat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Serhat Anadolu Lisesi, Özel Serhat Fen Lisesi, Özel Serhat Türk İkokulu, Özel Serhat Nevbahar İlkokulu, Özel Serhat Ortaokulu, Serhat Eğitim Vakfı, Van Çalışanlar ve Yardımlaşma Derneği, Van Aktif Sanayiciler ve İş Adamları Derneği, Erciş Sanayiciler ve İş Adamları Derneği, Van Öğretmen Derneği, Van Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Erciş Öğretmenler Derneği, Van İli Memur İşçi Mühendis ve Çalışanları Yardımlaşma Dayanışma Derneği, Serhat Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği, Kimse Yok Mu Dayanışma Derneği Van Şubesi, Van Kültür Sanat Spor Derneği, Sosyal Eğitimciler Spor Kulübü Derneği, Tıp Araştırma Derneği, Sevgi Kadınlar Derneği, Van Genç İletişimciler Derneği." 


Kentte kapatılan vakıf, dernek, hastane ve okullardaki her türlü taşınır, taşınmaz mallar Vakıflar Genel Müdürlüğüne, dernekler de Hazineye devredilecek.


- Bitlis

Bitlis merkez ve Tatvan, Ahlat ve Adilcevaz ilçelerindeki, 3 okul, 6 yurt ve 9 derneğin faaliyetlerine son verildi.


FETÖ ile irtibatı tespit edilen Bitlis merkezdeki Özel Reşat Kazancı İlkokulu, Özel Reşat Kazancı Ortaokulu, Özel Selahaddin Eyyubi Lisesi, Özel Ufuk Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Fethi Kahyaoğlu Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu (Aziziye), Tatvan ilçesinde Güven Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu, Adilcevaz'da Mehmet Kamile Karahan Yükseköğretim Erkek Yurdu ile Ahlat'a da Ravziye Eren Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu ve Özel Melikşah Yükseköğretim Kız Yurdu kapatıldı.


Yine Bitlis Sanayici ve İşadamları Derneği, Bitlis Öğretmenler Derneği, Bitlis Eğitim Severler ve Yardım Severler Derneği, Bitlis Tarihi Kültürel Değerleri Koruma ve Yaşatma Derneği, Bitlis Köyleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Tatvan Yeni Ufuk Hanımlar Derneği, Tatvan Gönüllü Eğitimciler Yardımlaşma Derneği, Ahlat Eğitim Derneği, Adilcevaz Öğretmenler Derneği'nin faaliyetleri durduruldu. 


Özel Reşat Kazancı İlkokulu ve Özel Reşat Kazancı Ortaokulu'nda Bitlis Defterdarlığı ekiplerince sayım işlemleri devam ediyor. İl ve ilçelerde faaliyetlerine son verilen okul, yurt ve dernek binalarında da defterdarlık ekiplerince sayım işlemleri yapılacak.


Kapatılan okul, yurt ve derneklerin, her türlü taşınır ve taşınmaz malları Hazineye devredilecek.


- Muş

Muş'ta FETÖ'yle ilişkili 3 okul ve 4 dernek kapatıldı. 


FETÖ'yle irtibatlı olan Özel Çağlayan Ufuk İlkokulu, Özel Çağlayan Ufuk Ortaokulu, Özel Çağlayan Murat Temel Lisesi ile Muş Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği, Muş Öğretmenler Derneği, Yazılımcılar Derneği ve Gonca Derneği'nin faaliyetlerine son verildi.


- Hakkari

Kentte, FETÖ ile irtibatı tespit edilen 1 okul ve 2 öğrenci yurdu kapatıldı.


Maliye ekipleri, kapatılan kurumlardaki demirbaşları tek tek sayarak tutanaklara işledi.


Milliyet



Haber Anadolu Ajansı'nda şu şekilde yer aldı;


Muş'ta, Resmi Gazete yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin ardından Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile irtibatlı 3 okul ve 4 dernek kapatıldı.


Resmi Gazete yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnameyle, FETÖ'yle irtibatlı olan Özel Çağlayan Ufuk İlkokulu, Özel Çağlayan Ufuk Ortaokulu, Özel Çağlayan Murat Temel Lisesi ile Muş Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği, Muş Öğretmenler Derneği, Yazılımcılar Derneği ve Gonca Derneği'nin faaliyetlerine son verildi.


AA


Geri Dön