25 / 04 / 2024

Van'da 32 fabrikanın inşaatı tamamlandı!

Van'da 32 fabrikanın inşaatı tamamlandı!

 Van'da Cazibe Merkezleri'ni Destekleme Programı kapsamındaki 'Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nde 32 fabrika binası ve sosyal tesislerle birlikte 54 bin metrekare kapalı alanın inşası tamamlandı.



Van'da hayata geçirilen Cazibe Merkezleri'ni Destekleme Programı kapsamındaki çalışmalar tamamlandı. Milliyet'te yer alan habere göre; proje kapsamında 'Tekstil ve Hazır Giyim Organize Sanayi Bölgesi'nde 32 fabrika binası ve sosyal tesislerle birlikte 54 bin metrekare kapalı alan inşa edildi.

TEKSTİLKENT PROJESİ 

Van'daki Tekstilkent Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bakanlığa bağlı DAKA tarafından desteklendi. Proje ile 32 fabrika binası ve sosyal tesislerle birlikte 54 bin metrekare kapalı alan inşa edildi. Yaklaşık 52 milyon TL bütçeli proje kapsamında 2 bin kişinin istihdamına katkı sağlandı. 

Van da 32 fabrikanın inşaatı tamamlandı!


2017'de sonuçlanan bu projeyi, 2019'da startı verilen Van Tekstil ve Hazır Giyim OSB Projesi izledi. 16 milyon TL'lik bu proje ile tekstil sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin, yatırım alanı ihtiyacı karşılanacak. Proje kapsamında her biri 5 ila 10 dekar arasında değişen 70 alanın altyapısı tamamlanacak.

HANGİ İLLERİ KAPSIYOR? 

Program ile imalat sanayisinde yarım kalmış tesislerin yeniden ekonomiye kazandırılmasına destek sağlanıyor. Program kapsamındaki 23 il şu şekilde: Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van.


Van Gölü'ne ‘yüzen otel’ projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan destek!


Geri Dön