26 / 04 / 2024

Van Edremit Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı!

Van Edremit Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı!

Van'ın Edremit ilçesinde hayata geçirilecek millet bahçesi projesi için düğmeye basıldı. Proje dahilinde millet bahçesinin inşaatı başladı. 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Edremit Belediyesi ortaklığı ile bölgenin panaromik görüntüsüne sahip Millet Bahçesi'nin inşası içi düğmeye basıldı. Milliyet'te yer alan habere göre; Edremit'e değer katması hedeflenen proje 37 dönüm alan üzerine inşa edilirken içerisinde, millet kıraathanesi, yürüyüş yolları, dinlenme alanları ve bir çok tesis bulunacak. Önceki yıl yine Edremit Belediyesi tarafından hayata geçirilen Edremit Kent Ormanı ile bir bütünlük sağlayacak olan millet bahçesinde vatandaşların aileleri ile beraber rahat bir nefes alabilecekleri bir alan yapılacak. 

Van Edremit Millet Bahçesi nin inşaatı başladı!

Millet Bahçesi şantiye alanında başlayan çalışmalarda incelemelerde bulunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, kişi başına düşen yeşil alan oranını yükseltmek  için çalıştıklarını belrtti. Edremit Millet Bahçesi'nin yakın zamanda hizmet vereceğini de ifade eden Başkan Say, "Millet Bahçemizin kurulduğu alan tüm Van'a panaromik olarak hakim bir konumdadır. İçerisinde yürüyüş yolları, millet kıraathanesi ve dinlenme alanlarının olacağı çok modern bir millet bahçesi yapılıyor. Yaklaşık 37 bin metrekare bir alana sahip olacak olan millet bahçemiz, bölgenin en güzel millet bahçelerinden biri olacak. Bu anlamda projemizin hayata geçirilmesinde desteklerini esirgemeyen başta Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum olmak üzere bakanlığımız yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum. Millet bahçemizin bitimi ile birlikte bakanımızın da katılımı ile birlikte halkımızın hizmetine sunacağız" dedi. 

Van Başkale deprem konutlarında son durum ne?


 


Geri Dön