24 / 04 / 2024

Van Erciş Devlet Hastanesi'nin yüzde 93'ü tamam!

Van Erciş Devlet Hastanesi'nin yüzde 93'ü tamam!

Van Valisi Murat Zorluoğlu, Erciş'te açılış ve temel atma törenlerine katıldı. Törende konuşan Zorluoğlu, Erciş Devlet Hastanesi'nin 1.5 ay içinde hizmete alınacağını açıkladı.



Van Valisi Murat Zorluoğlu, açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Erciş'e geldi. Vali Zorluoğlu ve beraberindeki heyeti Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar ile diğer ilgililer karşıladı.


Zorluoğlu, Erciş Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunarak ilgililerden bilgi altı. Hastanenin yakın zamanda açılacağını da belirten Zorluoğlu, akabinde Kaymakam Ferhat Kurtoğlu Çok Amaçlı Salonuna geçerek muhtarların sorunlarını dinledi. 


Vali Zorluoğlu, “Erciş Kaymakamlığı, Erciş’teki kamu kurum kuruluşları ve Erciş Belediyemizin tamamladığı bazı hizmetleri bugün vatandaşlarımızın istifadesine sunduk ve açılışlarını gerçekleştirdik. Erciş’in en önemli caddesi olan Vanyolu Caddesindeki düzenlemeyi görünce hakikaten memnun kaldık. Eski halini de resimlerden gördük, mevcut hali de hakikaten çok yakışmış Erciş’e. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Yine sahilde çok güzel bir düzenleme yapılıyor. 2-3 kilometrelik bir alanda vatandaşlarımızın istifadesine çok yakında sunulacak. Burayla alakalı çalışma hızla devam ediyor. İnşallah tamamlandığında Erciş’e yeni bir güzellik katacak. Yine yeni park alanlarını hizmete açtık ve bazı park alanlarının temelini attık. Hakikaten şu ana kadar çok güzel çalışmalar yapılmış, Hem de bir yıllık süreçte yapılmış bu hizmetler. Bu bakımdan da anlamlı buluyorum. Huzurlarınızda Kaymakam kardeşime, onun ekibine ve bu hizmetlerin bu noktaya gelmesinde emek sarf eden herkese teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki günlerde bu hizmetlere yenileri eklenecek. Erciş’in beklenen sorunları tek, tek çözülecek. Bu konuda biz de Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak Erciş’e gereken her türlü desteği sağlayacağımızı da burada ifade etmek istiyorum”  açıklamalarında bulundu.


Erciş Devlet Hastanesi'nin 1.5 ay içinde hizmete alınacağını açıklayan Zorluoğlu, ''Erciş Devlet Hastanesi meselesi var. Sizler bunu benden çok daha iyi biliyorsunuz. Bu konu ben göreve başladığımın herhalde ikinci haftasıydı. Sayın Sağlık Bakanımız geldiğinde masaya enine boyuna yatırıldı. İlgili müteahhit çağırıldı ve hazirunun huzurunda söz aldık. Dedik ki, artık sona gelindi, Bu işin kaçacak bir tarafı kalmadı. Burayı mutlaka tamamlayıp bize kısa bir süre içersinde teslim edeceksiniz. Bu şekilde söz aldık. Şimdi bugün sağlık müdürümüzün ve kaymakamımızın bana verdiği bilgi memnuniyet verici. Orada yüzde 93 seviyesinde bir fiziki gerçekleşme sağlanmış inşallah bir 1,5 ay içerisinde yüzde 95’i geçecek ve o zaman biz devlet olarak buranın geçici kabulünü yaparak hizmete alacağız. Biliyorum, Ercişliler uzun bir süre burası için sabır gösterdi ama artık tamamlandı. Kış gelmeden oranın hep beraber hizmete açılışını gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.



Milliyet



Geri Dön