24 / 04 / 2024

Van Erciş'te kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Van Erciş'te kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Van’ın Erciş ilçesinde, TOKİ tarafından 44 hektar alan içerisinde yapılacak olan kentsel dönüşüm birinci etap çalışmaları eski Kara Yusuf Paşa Camisi’nin yıkımıyla start aldı.



Van’ın Erciş ilçesinde,  TOKİ  tarafından 44 hektar alan içerisinde yapılacak olan kentsel dönüşüm birinci etap çalışmaları eski Kara Yusuf Paşa Camisi’nin yıkımıyla start aldı.


Merkez meydanında bulunan caminin yıkım çalışmalarıyla birlikte belirsizliğin hakim olduğu ilçede ekonominin canlanacağı bekleniyor. Yer sahiplerine paraların ödenmesi ile başlatılan birinci etabın bitirilmesinden sonra sırasıyla ikinci ve üçüncü etap yapı alanları da periyodik olarak yıkılarak yerlerine yeni iş yerleri, konut ve ofisler inşa edileceği belirtiliyor. Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci’nin gayretleri sonucunda problemlerin giderildiğini belirten mülk sahipleri, Bakan Yardımcısı Çiftci ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler. Birinci etap içinde bulunan mülk sahiplerinin isimlerine açılan hesaplara paralarının yatırıldığı belirtilirken, tapu devirlerinin ardından hak sahiplerinin hesaplarındaki paraları çekebilecekleri ifade ediliyor.


Bu arada, tapu teslimi ile birlikte enkaz yıkım ekipleri de birinci etap kentsel dönüşüm içinde bulunan yapıların yıkımına geçti. Ekipler, ilk olarak merkez meydanındaki eski Kara Yusuf Paşa Camisi’nin kubbe üzerinde bulunan kurşun aksamları sökerek, etap içindeki binaların yıkımına da start vermiş oldu.


Milliyet


Geri Dön