29 / 03 / 2024

Van'da 80 milyon lira bütçeli sosyal projede ilk kazma vuruldu!

Van'da 80 milyon lira bütçeli sosyal projede ilk kazma vuruldu!

Van Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 80 milyon liralık vizyon projesi ile atıl durumda bulunan 25 bin metrekarelik alanın kent meydanına dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı.



Van'da içerisinde bin araçlık yeraltı otoparkı, oyun ve sosyal aktivite bölümleri, yeşil alanlar, kafeler ve restoranların da bulunduğu 25 bin metrekarelik kent meydanı projesi kapsamında bazı kamu binalarının yıkım çalışmaları başladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, içinde bin araçlık yeraltı otoparkı, oyun ve sosyal aktivite bölümleri, yeşil alanlar, kafeler, restoranlar, süs havuzu, buz pisti, sergi alanları, sanat atölyeleri, anıt meydan, toplanma ve gösteri alanları gibi kısımların yer alacağı kent meydanı projesi kapsamında eski Van Müzesi binasının yıkımı da yapılacak. 

Yaklaşık 19 dönümü devlete ait 25 dönümlük alanda uygulanacak projesi ile şehrin en yoğun yerlerinden Cumhuriyet Caddesi ile Müze Sokak arasındaki bölümde kötü yapılaşma ortadan kaldırılarak, halkın rahat nefes alabileceği ve sosyalleşebileceği, ailesiyle zaman geçirebileceği alan oluşturulacak.


Geri Dön