18 / 04 / 2024

Van'da inşaat sektörü açıldı!

Van'da inşaat sektörü açıldı!

Van’da havaların ısınmasıyla birlikte inşaat sektöründe de hareketlilik başladı. Yaklaşık 5 aydır kış mevsimi nedeniyle çalışmadıklarını belirten inşaat işçileri havaların ısınmasıyla birlikte işlerinin de açıldığın söylediler.



Van’da havaların ısınmasıyla birlikte inşaat sektöründe de hareketlilik başladı. Yaklaşık 5 aydır kış mevsimi nedeniyle çalışmadıklarını belirten inşaat işçileri havaların ısınmasıyla birlikte işlerinin de açıldığın söylediler. Van’da kış mevsiminin uzun sürdüğünü ve yaklaşık 8 ay boyunca çalışamadıklarını ifade eden Tahir Yoklu adlı inşaat işçisi, “Maalesef memleketimiz kış memleketi. 4 ay çalışıp 8 ay yatıyoruz. Nisan ayında inşaat sezonu açıldı. Önümüz pek parlak görünmese de şu an alın terimizi dökerek çalışmak zorundayız” dedi.


Kimsenin sigortasız işlerde çalışmaması gerektiğinin altını çizen Yoklu, “Hangi iş olursa olsun kimsenin sigortasız bir işte çalışmaması gerekiyor. Çünkü bütün işlerin de kendine göre zor yanları var. Özellikle inşaat sektörü daha zor ve daha tehlikeli. Bu nedenle bu sektörde çalışan herkesin mutlaka sigortalarını yapmalarını tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.


Milliyet


Geri Dön