24 / 04 / 2024

Van'da Öğretmenler Mahallesi kuruluyor!

Van'da Öğretmenler Mahallesi kuruluyor!

 TİM ve Merter Platformu Erciş'te Öğretmenler Mahallesi kuruyor. 500 evlik proje kapsamında ilk etapta 210 konteynır ev inşa edilecek. 5 milyon liralık mahallenin kreşini ise Almanya'da yaşayan işadamı Aykut Kalkan yaptıracak



Van depreminin yarattığı hasarı gidermek için tasarlanan uzun soluklu projeler devlet ve sivil toplum kuruluşları tarafından son hızla hayata geçiriliyor. Özellikle depremzedelerin barınma ihtiyaçlarını giderecek projelerin tamamlanmasına yönelik hummalı bir çalışma var. Bu süreçte devletle birlikte elini taşın altına koyan özel şirketler ise resmi görüşmelerini tamamlamış durumda. Bunlardan biri de 400 tekstil şirketinin ana bağışçı olduğu Merter Platformu. Hedefi köy ilkokullarındaki çocukların eğitimiyle ilgili projeler geliştirmek olan Platform, can güvenliği nedeniyle Erciş'i terk eden öğretmenler için konteynır evlerden oluşan bir mahalle kuruyor.

5 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK
Merter Platformu Öğretmen Mahallesi adındaki projenin diğer ortakları ise Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Güngören Belediyesi. Merter Platformu Başkanı Cengiz Acar, Milli Eğitim Bakanlığı'yla anlaşma yaptıklarını ve kendilerine 500 evlik bir arazi tahsis edildiğini söylüyor. Acar, "İlk etapta Merter Platformu 110, TİM 50 ve Güngören Belediyesi de 50 olmak üzere 210 konteynır evi kuracağız. Çalışmalar başladı. Daha önce bitecekti ama ikinci deprem nedeniyle erteledik" diyor. Proje kapsamında evlerin her biri 10 bin liraya mal olmuş. İlk etapta 2 milyon liralık bir yatırımla başlanacak proje tamamlandığında 5 milyon liralık bir yatırıma ulaşması bekleniyor.

GURBETÇİ DE KREŞ YAPACAK
Merter Platformu Öğretmen Mahallesi'nde çoc uk parkları ve etkinlik alanları da bulunacak. Bunun yanında öğretmen çocukları için de bir kreş yaptıracaklarını belirten Cengiz Acar, "Kreş için Almanya'da otomobil galerisi olan gurbetçi kardeşimiz Aykut Kalkan ve ailesi 75 bin lira bağışta bulundu. Proje ilerledikçe katılımcılar da artıyor" diyor.

TİM okul ve yurt yapacak
Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi de bölgeye yönelik uzun soluklu bir sosyal sorumluluk projesi için Milli Eğitim Bakanlığı'yla görüşmelerinin sürdüğünü ve bölgeye bir okul ve yurt yaptıracaklarını ifade etti. Şu anda Van Valiliği'yle görüşmeler yaptıklarını anlatan Büyükekşi, ihtiyaçlara göre projelerini şekillendireceklerini söylüyor.
Sabah


Geri Dön