24 / 04 / 2024

Varan şehrin içinde kalan terminallerini otele çeviriyor

Varan şehrin içinde kalan terminallerini otele çeviriyor

Ankara'daki terminal merkezini Mövenpick otele çeviren Varan, şimdi Yenibosna'daki terminali de otel yaparak şehir turizmine adım atacak



Varan otobüs taşımacılığı, şehrin içinde kalan ve arazileri değerlenen terminallerini şehir otellerine dönüştürerek turizme giriyor. İlk olarak  Ankara  Söğütözü'ndeki terminal binasını 35 milyon dolara 160 odalı otele çeviren Varan Turizm, yatırım için Mövenpick Otel'le anlaştı. Varan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Enis Pekuysal, Ankara'dan sonra Yenibosna'da bulunan Genel Müdürlük ve terminal binasını da 5 yıldızlı otele çevirmeyi planladıklarını söyledi.

HEDEF ŞEHİR TURİZMİ
Pekuysal, "Bu merkezlerin terminal binası olarak kullanılması çok yazık. Biz Yenibosna'ya geldiğimizde etrafımız tarlaydı. Şimdi çevremizde oteller, iş merkezleri var. Değerli araziler üzerindeki terminal merkezlerimizi otele çevireceğiz" dedi. Ankara'daki Mövenpick Otel yatırımının Kasım 2010'da tamamlanacağını söyleyen Pekuysal, ardından İstanbul'daki yatırıma başlamayı planladıklarını kaydetti. Pekuysal, İstanbul'daki otelin 'havaalanı otel'i konseptinde olacağını ve henüz belirlemedikleri yabancı bir zincirin işleteceğini kaydetti. Belek'te de bir tesise sahip olduklarını söyleyen Pekuysal, "Yaz turizmine girmek istemiyoruz. Şehir turizmi 12 ay yapılabildiği için bu alanda büyümeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
VaranBus ile yüzde 20 ucuza taşıyacak
Otobüs taşımacılığı sektöründe artan fiyat rekabeti nedeniyle VaranBus ismiyle bir alt marka oluşturduklarını da söyleyen Enis Pekuysal, "VaranBus, Varan markasına göre ortalama yüzde 20 daha ekonomik olacak. Aynı servis kalitesiyle hizmet verecek. Otobüslerde bir çeşitlendirme yapacağız. Sadece Setra değil Travego arka otobüslerle de taşıyacağız. Bu iş için 70 otobüs ayırdık" diye konuştu. Enis Pekuysal, "Fiyat rekabeti nedeniyle yolcumuzu rakiplere kaptırmak yerine kendi içimizde tutalım dedik" diye konuştu.

Beyaz peynir ve sucuk satacak

Gıda sektörüne de girdiklerini söyleyen Pekuysal, Varan marka beyaz peynir, zeytinyağı ve sucuk gibi ürünler ürettirdiklerini bunları sadece kendi konaklama tesislerinde değil artık şehir marketlerinde de satılacağını belirtti. Grup şirketlerinin toplam cirosunun 2009 yılında 100 milyon dolar olmasını beklediklerini söyleyen Pekuysal, konaklama tesislerinin de bunda önemli payı olduğunu kaydetti. Pekuysal, Bolu Dağı, Afyon ve Susurluk'tan sonra Hendek ve Kapıkule sınır kapısında gümrüklü alan içinde büyük bir konaklama tesisi yaptıklarını söyledi.

'İyi ki havacılığa girmemişiz'
Havacılık sektörüne de bir dönem girmeyi planladıklarını hatırlatan Pekuysal, "Biz o dönemde 70-80 TL fiyatlarla rekabet etmeyi düşünüyorduk. Şimdi fiyatlar 30 TL'ye kadar indi. İyi ki girmemişiz" diye konuştu. Pekuysal, o dönemde Varan Air markasıyla kurdukları şirketin hâlâ faaliyette olduğunu ancak bu koşullarda girmeyi düşünmediklerini belirterek "O dönemde havacılık kuralları gereği aynı marka ve model 5 uçağa sahip olmamız gerekiyordu. Biz aynı model 5 uçağı bulamadık. THY gibi devlet şirketleriyle rekabet etmek çok zor" dedi.
Dilek Taş/Sabah


Geri Dön