20 / 04 / 2024

Varan'ın terminaline Güneşli Kule dikilecek

Varan'ın terminaline Güneşli Kule dikilecek

İstanbul Atatürk Havalimanı'nı TEM'e bağlayan Basın Ekspres Yolu ticari gayrimenkul açısından en çok prim vaat eden bölgelerin başında geliyor



Bölgenin en büyük avantajı, hiç kuşkusuz havaalanına yakınlığı ve ana yolların arasında yer alması. 2004 yılı öncesindeki imar planlarında imalat ve saüş mağazalarının kurulması öngörülen yolun her iki tarafında şimdilerde otel, alışveriş merkezi ve rezidans projeleri yükseliyor.

Bölgenin cazibesine kapılan en son yatırımcı ise Öz Gayrimenkul oldu. Şirket, Varan Turizm'in eski arazisine 23 kattan oluşan Güneşli Kule adında bir A sınıfı ofis bloğu yapacak.

Güneşliye yeni kule!
Öz Gayrimenkul'ün Güneşli Kule projesini gerçekleştireceği arsa, Basın Ekspres Yolu'nun paralelinde Halkalı Köprüsü'nün Güneşli Kavşağı ile birleştiği noktada yer alıyor. Varan Turizm'e ait yaklaşık 12 dönüm büyüklüğündeki bu arsayı 2.5 yıl önce satın alan Öz Gayrimenkul'ün burada gerçekleştireceği yatırımın maliyetinin 62 milyon dolar olduğu belirtiliyor. Güneşli Kule projesinin mimari tasarımına Suyabatmaz Mimarlık imza attı.

Projenin inşasına bu yılın sonuna doğru başlamayı planladıklarım belirten Öz Gayrimenkul Genel Koordinatörü Selahattin Seslioğlu, 23 kattan oluşacak ofis bloğunun altında 2 bin 500 metrekarelik bir ticari ünitenin yer alacağını söylüyor.

Bölge yatırımcıyı cezbediyor
Öte yandan Güneşli bölgesinde Akın Holding'e ait 212 İstanbul Power Outlet AVM'nin hizmete girmesinin ardından bu AVM'nin hemen yanıbaşmda yine Akın Holding ve Ağaoğlu Grubu ortaklığıyla My Residence 212 İstanbul adında bir rezidans projesi yükseliyor. 503 daireden oluşan bu rezidans projesinin yatırım maliyetinin 147 milyon dolar olduğu söyleniyor.

Bölgede 'Nish İstanbul' adında bir başka rezidans projesi daha var. Torunlar GYO ve Özyazıcı İnşaat'ın birlikte İstanbul Çobançeşme'de yapağı Nishistanbul, 33 bin metrekare arsa üzerinde 20'şer kadı iki rezidans bloğu, 1 adet 16 kadı ofis, 1 adet 17 kadı, 260 odalı 5 yıldızlı otel ve 6 bin 500 metrekarelik açık çarşı bulunan 4 blokta 396 konuttan oluşuyor. Bu projenin yatırım değerinin arsa dahil yaklaşık 250 milyon dolar olduğu belirtilmekte.

Proje ödül aldı
Suyabatmaz Mimarlık, mimarlık dünyasının önde gelen ödüllerinden "MIPIM Architectural Revievv Future Project Avvards 2010"da "Güneşli Kule" projesiyle birincilik ödülüne layık görüldü. Suyabatmaz Mimarlık, ödülünü, 17 Mart gecesi Cannes'da yapılacak törende alacak. Yarışmaya katılan projeler ise bütün dünyadan 6 bin 600'den fazla katılımcının bir araya geleceği MIPIM Fuarı'nda sergilenecek ve 30 bin MIPIM üyesine gönderilmek üzere hazırlanan yarışma katalogunda yer alacak. Suyabatmaz Mimarlık Kurucu Ortağı Mimar Arif Suyabatmaz, proje hakkında şu bilgileri veriyor: "Toplam 35 bin metrekare inşaat alanına sahip projede ofis mekanları, önlerinde yer alan birbirleriyle bağlantılı bahçeler ile zenginlik kazanmaktadır. Oluşturulan bahçelerle ofis çalışanlannın bina dışına çıkmadan bulundukları katta dinlenme ve sosyal ilişkiler kurmak amacıyla biraraya gelmeleri, böylece çalışma şartlarının iyileştirilmesi amaçlanmıştır."
Ekonomist


Geri Dön