26 / 04 / 2024

Varyap, Anadolu yakasının Taksim'ini inşa edecek!

Varyap, Anadolu yakasının Taksim'ini inşa edecek!

İnşaat sektöründe iddialı işlere imza atan Varyap'ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, İstanbul Ataşehir'de yeni bir projeye başlayacaklarını söyledi



Çağlayan'da Adliye Sarayı, Seyrantepe'de Türk Telekom Arena stadı, Ataşehir'de ise bol ödüllü Varyap Meridian projesini gerçekleştirerek inşaat sektöründe iddialı işlere imza atan Varyap'ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, istanbul Ataşehir'de yeni bir projeye başlayacaklarını söyledi. Süleyman Varlıbaş, dünyanın en iyi mimarları arasında yarışma düzenlediklerini, uluslararası ödüllü Varyap Meridian'ın üzerine yenilikler ilave ederek yeni projeyi ortaya çıkaracaklarını açıkladı. Yeni projeleriyle de ödüller almak istediklerini anlatan Varlıbaş, "Tam şeklini almadı ama hedefimiz belli: Dünya arenasında yine bir şampiyonluk. Yeni proje konut, AVM, otel, ofisler, cadde ve meydan olacak. Bir anlamda Anadolu yakasının Taksim'ini inşa edeceğiz" dedi.

Sektöre çeki düzen Dünyada söz sahibi olacak işler çıkaran Türk inşaat sektörüne çeki düzen verilmesi gerektiğini de savunan Varlıbaş "Bilen bilmeyen herkesin içine girip birşeyler yapmaya çalıştığı bir sektör haline döndü. Yapım fiyatı altında daireler satılıyor. İnşaat geliştiren firmadan belge alınmıyor. Planlı programlı işler yapılmadıkça o sektörün çok sağlıklı büyümesi mümkün değil. Maliyeti altında satılmaya çalışılan konut projeleri teslim süresinden malzeme kalitesine kadar müşteriyi yanıltacak sonuçlar doğuracaktır" dedi. Galatasaray'ın stadını kısa zamanda bitirerek zoru başardıklarını anlatan Varlıbaş, "Stat yapımında zaman konusunda sıkışan bize koşuyor. Dünyanın bir çok yerinden teklifler alıyoruz" dedi.
Bugün


Geri Dön