16 / 04 / 2024

Varyap, Ataşehir´de 1.2 milyar dolarlık projeye başlayacak

Varyap, Ataşehir´de 1.2 milyar dolarlık projeye başlayacak

Varyap Varlıbaşlar Yapı, Ataşehir´de 1.2 milyar dolar hasılat beklenen dev bir proje için daha gün sayıyor

 



Varyap Varlıbaşlar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, aynı anda Varyap Meridian, Seyrantepe Spor Kompleksi, yeni Danıştay Binası, İstanbul-Avrupa yakası Adliye Sarayı ve Trabzon´da alışveriş merkezi yaptıklarını belirterek, "2011´de Ataşehir´de 1.2 milyar dolar hasılat beklenen yeni projeye başlayacağız. Yurtdışından stat teklifleri geliyor" dedi.

İSTANBUL´da Batı Ataşehir ve Bahçeşehir´deki Uphill Court, Seyrantepe Spor Kompleksi inşaatı, Çağlayan´daki Avrupa Yakası Adliye Sarayı inşaatı, yine Batı Ataşehir´deki son projesi Varyap Meridian ile tanınan Varyap Varlıbaşlar Yapı, Ataşehir´de 1.2 milyar dolar hasılat beklenen dev bir proje için daha gün sayıyor. Halen 5 proje inşaatının devam ettiğini hatırlatan Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, "2010 sonuna kadar 3 projeyi teslim edeceğiz. 2011´in başından itibaren sadece yurt içinde değil, yurtdışında da yeni projelere başlayacağız" dedi. Daha önce, Batı Ataşehir´de 17 blok ve iki kuledeki 1744 konutluk Uphill Court´u, ortağı Teknik Yapı ile hayata geçiren Varyap, Batı Ataşehir´de 250 bin metrekare satılabilir alan bulunan Varyap Meridian´da 1500 konut ve ofis ile 5 yıldızlı otel bulunan karma bir proje hayata geçiriyor. 1 milyar doları aşan hasılat beklenen projenin, 2011 sonuna yetiştirilmesine çalışılıyor. Emlak Konut´un hasılat paylaşımı modeliyle ihale ettiği, Ataşehir´de TEM´e cepheli 99 dönümlük ticari imarlı arazide de, 270 bin metrekare satılabilir alana sahip inşaat yapacak olan Süleyman Varlıbaş, "O projede GAP İnşaat ile ortağız. 1.2 milyar dolar hasılat bekliyoruz. Bölge, İstanbul´un `beyni´ haline geldi" diye konuştu. Varlıbaş, şöyle devam etti:

Bu bölge `yüzük taşı´

"Bu bölge İstanbul´un en gelişmiş bölgelerinden biri. Planlanan İstanbul Finans Merkezi´ne komşu. Böyle `yüzük taşı´ diyebileceğimiz araziler bir daha kolay kolay bulunmaz. Yeni proje için de Varyap Meridian´daki gibi uluslararası mimarlarla çalışıyoruz. 5-6 ay sonra, yani 2011´in başlarında satışa çıkarız. Yeni projede hasılat Varyap Meridian´ı geçer."
Varyap Meridian´da, 60 katlı A Blok´ta 412 home-office ve konutu 2 ay sonra satışa çıkaracaklarını bildiren Varlıbaş, "Bu blokun yüksekliği 240 metre olacak. Yani, anten hariç bina yükekliğinde Sapphire´i geçebilir. Her kat 4 metre olacak. A Blok, daha inşaatı bitmeden `En iyi yüksek bina´, `en akıllı bina´, `en iyi çevreci bina´ ödülleri aldı. Varyap Meridian´ın benzerini yapmak için Brezilya´dan teklif aldık. Ayrıca; tüm Ortadoğu ülkeleri, Azerbaycan, Libya, Sırbistan, Bosna-Hersek ve hatta Şili´den teklif aldık. Seyrantepe Spor Kompleksi de referans oldu; Irak, Azerbeycan, Brezilya´dan stat yapım teklifleri geldi.."

`Bisiklet parası´ kadar peşinatla ev

VARYAP Meridian, `yeşil bina´ sertifikası LEED kriterlerine uygun yapılıyor. LEED; ABD´de, Çevre Dostu Binalar Konseyi tarafından geliştirilen kriterler listesi ve bu kriterlere uyan yapılara LEED sertifikası veriliyor. Yüzde 1 peşinat alıp geri kalanı vadelendirdiklerini, fiyatların 236 bin liradan başladığını söyleyen Süleyman Varlıbaş, "Bisiklet parası kadar peşinatla rezidans satıyoruz" dedi. 107 dönüm arazide, binaların sadece 13 dönüm taban oturumuna sahip olacağını hatırlatan Varlıbaş, "Arazinin geri kalanında yeşil alanlar ve sosyal amaçlı sahalar olacak. Satışa çıkan yaklaşık 700 üniteden 650´sini sattık. Geri kalanı zaten satışa açmadık. Satışlar iyi" dedi.

İnşaatı canlı yayınlanıyor ilgiden internet çöküyor

SÜLEYMAN Varlıbaş, Seyrantepe Spor Kompleksi´nin yarım kalan inşaatını bitirme işini 179 milyon liraya aldıklarını hatırlatarak, "Hem prestijli, hem küfetli bir iş. TOKİ´den alacağımız hakedişlere bakarak yapsaydık, herhalde 3 yılda bitmezdi" dedi. Varlıbaş, şöyle devam etti: "Bütün siparişleri, bağlantıları işe başlarken yaptık. Beton, demir, çim ve koltuklara kadar başta siparişimizi verdik. 29 Ekim´e kadar da kesin bitiririz. Stadın bir şansı, inşaat sürerken UEFA kriterlerinin değişmesi. Proje kriterlere uygun değildi, yeni kritere uygun hale getirdik. İnternet sitesinden stad inşaatını 24 saat canlı yayınlıyoruz. Fakat zaman zaman site çöküyor. İnternet sitesi dayandıramıyoruz. Burada yapılan işlerin bir benzeri Türkiye´de yapılmadı. Çatı makaslarının biri 187 metre. O makasın kendi içindeki yüksekliği 21 metre. 7 katlı bina kadar. Onu 60 metre yükseğe kaldıracaksınız, 2 süper kolonun üzerine koyacaksınız. Sonra yine aynı işlemi yapacaksınız... Ne bunu yapan firma, ne vinç vardı."

Türk inşaatçılara Sırbistan´da 750 milyon Euro´luk kapı açıldı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan´ın Sırbistan Başbakanı Mirko Cvetkoviç´in resmi davetlisi olarak gittiği ziyaret sırasında; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) üyesi Mak-Yol, Yüksel ve Kolin İnşaat, toplam değeri 750 milyon Euro´yu bulan taahhüt işi için iyi niyet anlaşması imzaladı. DEİK´ten yapılan açıklamada, Türkiye ile Sırbistan arasındaki yatırımların, Eylül ayında imzalanması öngörülen serbest ticaret anlaşmasıyla daha da hız kazanmasının beklendiği vurgulandı. Açıklamada ayrıca, Sırbistan´ın dağlık bölgesinde bulunan otoyolun yapımı için imzalanan anlaşmanın kısa sürede hayata geçmesinin beklendiği bildirildi. DEİK/Türk-Sırp İş Konseyi Başkanı Tamer Türker, "Vizelerin kaldırılmasına ek olarak, serbest ticaret anlaşması, iki ülke arasındaki ilişkilere yeni bir boyut kazandıracak. Özellikle krizde Sırbistan ile olan ticaret geriledi. Bunu değiştirmek için önemli bir fırsat var. Yatırım için bence geç bile kalındı. Türklerin yoğun olduğu Sancak Bölgesi, Sırbistan´ın önemli yerlerinden biri. Değerlendirilecek çok iş var" dedi. Sırbistan´da, Osmanlı İmparatorluğu´ndan kalan eserlerin çoğunun geçen zamana dayanamadığını bildiren Türker, "Ziyaret sırasında Osmanlı döneminden kalma eserler gündeme geldi. Bu eserlerin yenilenmesi ve pek çok yerin restore edilmesi de işadamlarımız için önemli bir gelişme. Bu iş ciddi bir iş ve Sırbistan hükümeti bu eserlerin restore edilmesini istiyor" diye konuştu.

Maliye, iki sosyal tesisten 9.5 milyon lira gelir bekliyor

ANKARA Gölbaşı ve Yenimahalle´de, Maliye Bakanlığı´na ait iki sosyal tesis ihaleyle satışa sunulacak.  Ankara  Defterdarlığı´ndan yapılan açıklamaya göre, Gölbaşı´ndaki Gazi Osman Paşa Mahallesi´nde Milli Piyango Genel Müdürlüğü´nün kullandığı sosyal tesisler Mogan Gölü kıyısında. İçerisinde 3 bin 200 metrekare kapalı alanı bulunan sosyal tesis binasında, kapalı yüzme havuzu, çocuk parkı, yeşil alan ve otopark bulunuyor ve arazi 11 bin 872 metrekare. 600 kişilik açık alan, 400 kişilik kapalı alan kapasitesine sahip tesis, toplantılar, düğünler, kokteyller için de kullanılabiliyor. Tesisin tahmini bedeli 7 milyon 324 bin lira. Yenimahalle´nin Yuva Mahallesi´nde ise 4 bin 649 metrekare büyüklüğündeki taşınmaz üzerinde bulunan sosyal tesis; lojman binası, depo, yüzme havuzu ve çocuk parkından oluşuyor. Bu tesisin tahmini bedeli ise 2 milyon 296 bin lira...
Hürriyet


Geri Dön