19 / 04 / 2024

Varyap Meridian, Avrupa'dan çifte oscar kazandı

Varyap Meridian, Avrupa'dan çifte oscar kazandı

Geleceğin evlerinin mimarı Varyap, Batı Ataşehir'de inşa ettiği Varyap Meridian ile dünyanın en prestijli gayrimenkul yarışmasında iki kategoride ödül almaya hak kazandı



"Gayrimenkul'ün Oscarları" olarak bilinen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards) yarışmasında Varyap Meridian Avrupa'nın en iyi Gayrimenkul Projesi ve en iyi Yüksek Bina kategorilerinde ödüle layık görüldü.

Varyap,  TOKİ  ve Emlak GYO ortaklığıyla hayata geçirilen Türkiye'nin ilk ve tek yüksek standartlı yeşil gayrimenkul projesi Varyap Meridian, inşasına yeni başlanmasına rağmen adını uluslararası arenada duyurmayı başardı. Merkezi Londra'da bulunan ve "gayrimenkulün oscarları" olarak literatüre geçen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde iki dalda ödül almaya hak kazandı. CNBC işbirliği ile gerçekleştirilen 2009 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri, 16 Ekim'de Londra'da düzenlenecek ve dünyanın önde gelen inşaat ve gayrimenkul firmalarını bir araya getirecek bir törenle verilecek. Törene Varyap, Türkiye'den geniş bir katılımla iştirak edecek.  

Binlerce proje yarışıyor

Dünyanın en iyi gayrimenkul profesyonellerini ve projelerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilen yarışma kapsamında projeler, Avrupa & Afrika, Asya Pasifik, Büyük Britanya, Güney & Kuzey Amerika ve Ortadoğu olmak üzere toplam 5 bölgeden katılabiliyor. 21 Kategoride gerçekleştirilen yarışmada önce kategori birincileri seçiliyor. Kategori birincileri ise 2009 yılı içerisinde yapılacak farklı bir değerlendirme ile tekrar yarışacak ve bu yarışma sonucu her kategoride dünyanın en iyileri seçilecek. Varyap Meridian ise Avrupa bölgesinin en beğenilen Gayrimenkul Projesi ve Yüksek Bina Projesi seçilerek, dünyanın en iyileri değerlendirmesi için finale kaldı. Tüm dünyada sonuçları büyük bir heyecanla beklenen ve oldukça yoğun bir ilgi gösterilen yarışmaya 2008 yılında 97 ülkeden 4 binden fazla proje katıldı. 

Yarışmanın jüri üyelerini gayrimenkul endüstrisinin önemli profesyonelleri ve uzmanlarından oluşan özel bir heyet oluşturuyor. 2009 yılı jüri üyeleri arasında İngiliz Muhafazakar Parti Başkanı Eric Pickles, Büyük Britanya Google Gayrimenkul Endüstri Başkanı Ben Wood, Ulusal Gayrimenkul Profesyonelleri Federasyonu Grup Şefi Bolton King, Ulusal İnşaat Konseyi Başkanı Imtiaz Farookhi; FIABCI'nın seçilmiş başkanı Christopher Hall, Avustralya Uzman İnşaatçıları'dan (MBA) Wilhelm Harnish, Uluslararası Gayrimenkul Ajansları Birliği'nden (ICREA) Thijis Stoffer, Uluslararası Lüks Evler Koleksiyonu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Helen Shield ve Laura and Ashley Home Baş Tasarımcısı Gillian Farr yer aldı. 

Dünyanın en prestijli gayrimenkul ödüllerinden ikisini aldıkları için duydukları  memnuniyeti belirten Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, "Varyap, dünyanın en iyi gayrimenkul profesyonellerini bulmak amacıyla gerçekleştirilen yarışmada gösterdiği performansla yalnızca Türkiye çapında değil, Avrupa'da da liderliğini kanıtlamış oldu" diye konuştu. Bu ödülleri başlangıç olarak değerlendiren Varlıbaş, tasarım aşamasından başlayarak büyük titizlikle yürüttükleri Varyap Meridian'in Türk gayrimenkul sektörünün dünyada tanınan yüzü olmasının yanı sıra dünyanın en çok tanınan projelerinden biri olacağına inandıklarını kaydetti.  

Türkiye'nin ilk ve tek lüks yeşil karma projesi

Varyap, Meridian Projesi ile son yıllarda uluslararası gayrimenkul geliştirme sektöründe en çok kabul gören, bulunduğu çevre ve doğal ortamla uyumlu tasarım ve uygulama gerektiren "bütünsel sürdürülebilirlik" anlayışını Türk gayrimenkul piyasasına sundu. Türkiye'nin yeni finans merkezi olan Ataşehir/Anadolu Yakası'nın son büyük arsasında "LEED" kriterlerine göre yapılan karma proje kapsamında 1500 konut, 5 yıldızlı otel, iş merkezi, ticaret ve sosyal alanlardan oluşuyor. Toplam 107 bin metrekarelik alana yayılı olan Varyap Meridian'in yüzde 90'ı yeşil alandan, 13 bin metrekarelik alanı ise binalardan oluşacak. Daha tasarım aşamasında alınan önlemler, çevreci malzeme seçimi ve atık yönetimiyle projede yüzde 40'a varan enerji ve su tasarrufu, proje sakinlerine yüksek konforda minimum tüketim maliyeti sağlayacak. LEED Sertifikasyon programı dahilinde Türkiye'nin ilk ve tek lüks yeşil karma projesi olan Varyap Meridian'de yaşam 2011'de başlayacak. 

Varyap'ın TOKİ ve Emlak Konut GYO ortaklığı ile hayata geçirdiği Meridian projesi, Merkezi Londra'da bulunan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında "Avrupa'nın En İyi Gayrimenkul" projesi ve "En İyi Yüksek Bina" projesi seçildi

Varyap'ın Batı Ataşehir'de inşa ettiği Türkiye'nin "ilk" yüksek standartlı yeşil gayrimenkul projesi olan Meridian, 1500 konut, 5 yıldızı otel, iş merkezi, ticaret ve sosyal alanlardan oluşuyor. Toplam 107 bin metrekarelik alana yayılan Meridian'ın yüzde 90'ı yeşil alan, 13 bin metrekarelik alanı ise binalardan oluşacak. Çevreci malzeme seçimi ve atık yönetimiyle enerji ve su tasarrufu sağlayacak projede yaşam 2011'de başlayacak.

Varyap Üst Yöneticisi (CEO) Erdinç Varlıbaş, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de geliştirilen "ilk" yeşil konut projesi olan Meridian'in sadece enerji tasarrufu sağlamakla kalmayacağını, enerji üretebilir hale gelmesini de istediklerini söyledi. Meridian'ın İstanbul'da belki de en düşük aidat sunacak proje olacağını ifade eden Varlıbaş, projede 450 dairenin birbirinden farklı olduğunu, kişiye özel daire tipi bulunduğunu anlattı.

Varlıbaş, projeye çok büyük talep geldiğini belirterek, "Proje henüz lanse edilmemesine rağmen çok başarılı oldu. Satışa çıkardığımız konutların yüzde 70-80'i satıldı. Proje, en çok prim yapan Ataşehir bölgesindeki son arazide yer alıyor. Bizce mücevher niteliğinde bir proje" dedi. Projeyi eylül sonunda duyuracaklarını ifade eden Varlıbaş, bu projeden ev sahibi olanların 2011-2012'de yüzde 100 prim artışı yapmasını beklediklerini vurguladı.

"FAİZLERDE İNDİRİM BEKLİYORUZ"
Konut kredisi faizlerindeki düşüşle ilgili olarak da Varlıbaş, kendilerinin daha önce yüzde 1'in altında aylık yüzde 0,99 faiz oranı ile konut satışı yaptıklarını belirterek, "Faiz düşüşlerinin bize ve müşterilere kazandıracağı şeyler olacak. Faizlerin daha da aşağı düşmesini bekliyoruz" dedi. Projede ödeme kolaylıkları getirdiklerini anlatan Varlıbaş, yüzde 1 peşin olmak üzere yüzde 99'u 120 ay vadeye kadar yayma imkanı verdiklerini kaydetti. Soruları da yanıtlayan Erdinç Varlıbaş, "Genel yapılan faiz indirimi ile birlikte satışa çıkarken kredi faiz oranlarımızı da gözden geçireceğiz. Faizlerde genel olarak da bir indirim bekliyoruz. Zaten şu anda 0,99 ile satış yapıyoruz" şeklinde konuştu.

"50 METREKARELİK STÜDYO DAİRE 188 BİN LİRA"
Meridian projesinde bugün itibariyle brüt 50 metrekarelik stüdyo bir dairenin fiyatının 188 bin liradan başladığını söyleyen Varlıbaş, metrekare fiyatının 3 bin 500 ile 4 bin lira arasında olduğunu söyledi. Varlıbaş, aidatların nasıl azaltılacağına ilişkin de "Bina üstünde panel kullanarak ürettiğimiz elektriği ortak alanlarda kullanmak istiyoruz. Yağmur sularını topluyoruz. Otomasyon üst düzeyde olduğu için güvenlik personel sayısı da azalacak. UpHill Court ile kıyasladığımızda aidatların yarı yarıya olmasını planlıyoruz" dedi.

Erdinç Varlıbaş, projede birici fazda 350 konutu satışa çıkardıklarını, ikinci fazda 400-450 konutun satışa çıkacağını, 3 yüksek bloktan oluşacak projenin en yüksek blokunun 60 katlı olduğunu bildirdi. Eylül sonunda projenin lansmanı yapılırken bugünkü fiyatlara göre yüzde 10-15 fiyat artışı olacağını belirten Varlıbaş, "Projenin yatırım maliyeti 250 milyon dolar. Emlak Konut'a ödenecek arsa payı ile birlikte bu 500-600 milyon dolar oluyor. Proje değeri de 1 milyar 200 milyon dolar" dedi. Varlıbaş, Trabzon'daki alışveriş merkezini 2010'un yaz ayında açmayı planladıklarını da dile getirdi. Türkiye gayrimenkul sektöründe büyük potansiyel olduğunu ifade eden Varlıbaş, "Biz Avrupalı ve dünyadaki firmalara oranla daha cesaretli davranıyoruz ve karşılığını da alıyoruz" diye konuştu.

"10-15 DAİRE ALANLAR VAR"
Varyap Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ise "gayrimenkulün oskarları" olarak bilinen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında iki kategoride ödül kazanan Meridian projesinin dünyada eşi benzeri bulunmadığını vurgulayarak, "Türkiye'de buna benzer projeler belki 50 yıl sonra planlanıp yapılacak" dedi. Müşteriyi proje ortağı gibi gördüklerini ve konut alan müşterinin gelecekte kar etmesini hedeflediklerini dile getiren Varlıbaş, projelerinden 10-15 daire alan kişiler bulunduğunu ifade etti.

Varlıbaş, "Projede esas hedefimiz sıfır enerji ile dışarıdan hiç enerji almadan kendi enerjisini karşılaması. Yeşil bina ile binalardaki karbondioksit salınımını da sıfıra indiriyoruz" dedi. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin de Varyap ile yaptıkları projenin Türkiye'de gayrimenkul sektörünü belli bir noktaya taşıyan bir proje olduğunu belirterek, "Emlak Konut olarak ciddi hasılat payı elde edeceğiz. Projenin ödül alması da manevi olarak bizi gururlandırdı" şeklinde konuştu.
AA 

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Varyap'ın Meridian projesi iki ödül aldı

VARYAP'IN TOKİ ve Emlak Konut GYO ortaklığı ile hayata geçirdiği Meridian projesi, Merkezi Londra'da bulunan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında 'Avrupa'nın En İyi Gayrimenkul'' projesi ve 'En İyi Yüksek Bina'' projesi seçildi.

Varyap'ın Batı Ataşehir'de inşa ettiği Türkiye'nin 'ilk'' yüksek standartlı yeşil gayrimenkul projesi olan Meridian, 1500 konut, 5 yıldızı otel, iş merkezi, ticaret ve sosyal alanlardan oluşuyor. Toplam 107 bin metrekarelik alana yayılan Meridian'ın yüzde 90'ı yeşil alan, 13 bin metrekarelik alanı ise binalardan oluşacak. Çevreci malzeme seçimi ve atık yönetimiyle enerji ve su tasarrufu sağlayacak projede yaşam 2011'de başlayacak. Varyap Üst Yöneticisi (CEO) Erdinç Varlıbaş, düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de geliştirilen 'ilk' yeşil konut projesi olan Meridian'in sadece enerji tasarrufu sağlamakla kalmayacağını, enerji üretebilir hale gelmesini de istediklerini söyledi. Meridian'ın İstanbul'da belki de en düşük aidat sunacak proje olacağını ifade eden Varlıbaş, projede 450 dairenin birbirinden farklı olduğunu, kişiye özel daire tipi bulunduğunu anlattı.

3 yılda % 100 prim bekliyoruz
VARLIBAŞ, projeye çok büyük talep geldiğini belirterek, 'Proje henüz lanse edilmemesine rağmen çok başarılı oldu. Satışa çıkardığımız konutların yüzde 70-80'i satıldı. Proje, en çok prim yapan Ataşehir bölgesindeki son arazide yer alıyor. Bizce mücevher niteliğinde bir proje' dedi. Projeyi eylül sonunda duyuracaklarını ifade eden Varlıbaş, bu projeden ev sahibi olanların 2011-2012'de yüzde 100 prim artışı yapmasını beklediklerini vurguladı.  
Akşam

Ödülle yola çıktı, 600 milyon dolara Meridian yapıyor

Varyap Holding'in TOKİ ve Emlak Konut GYO ortaklığı ile başlattığı Meridian projesi, Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında "Avrupa'nın En İyi Gayrimenkul" projesi ve "En İyi Yüksek Bina" projesi seçildi.

Anadolu yakasının en hızlı proje geliştiren merkezi olan Ataşehir'de kurulan Meridian 1500 konut, 5 yıldızlı otel, iş merkezi ve sosyal alanlardan oluşuyor. Meridian'a başlarken 97 ülkedan 4 binin üzerinde projenin katıldığı `Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri' yarışmasında iki dalda ödül kazanmayı başardıklarını belirten Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, "Aday olduğumuz iki dalda da ödülleri aldık. Bu da Türkiye'de yapılan işlerin ne kadar iyi olduğunun en güzel göstergesidir" dedi.
600 milyon dolar
Varlıbaş Holding CEO'su Erdinç Varlıbaş ise, proje tamamlandığında 1 milyar 200 milyon TL gelir hedeflediklerini ifade etti. Erdinç Varlıbaş ayrıca, yatırım maliyetinin 250 milyon dolar olduğunu ancak arsa ile birlikte bunun 600 milyon dolara kadar çıkabileceğini söyledi. Erdinç Varlıbaş, sözlerini şöyle sürdürdü, "Müşteriler de bizim birer ortağımız. Proje bize ne kadar gelir sağlarsa ev sahiplerine de aynı oranda gelir sağlamayı hedefliyoruz. Bunu yapmazsanız elenirsiniz. Çünkü 10-15 tane daire alan insanlar var. İhalede, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na 124 milyon TL garanti ettik. Ancak, gelirden elde edilen miktarın paylaşımı uyarınca 210 milyon TL ödedik. Bu da projenin prim yapmış olduğunun bir göstergesidir."
Çıta yükseldi
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin ise, kriz sürecinde Varyap ve Ağaoğlu gibi firmaların çok büyük katkıda bulunduğunu söyleyerek, Meridian projesinin kamu-özel işbirliğine güzel bir örnek olarak ayrıca dikkat çektiğini dile getirdi. Toki'nin yaptığı projelerden dolayı örnek teşkil etmek zorunda olduğunu ifade eden Yetgin, "Varyap'ın bu projesi çıtayı oldukça yukarı çekmiştir" dedi.
Projenin çevreci özelliğine vurgu yapan Erdinç Varlıbaş, şunları anlattı: "Güneş panelleri sayesinde elektriğimizi kendimiz üreteceğiz. Yağmur sularını da sulama için topluyoruz. Bu sayede ortak alanlar için yapılan masraflar azaltmayı hedefliyoruz."

Satış ofisi New York'taki `Gaggenheim Müzesi' gibi

Meridian projesinin satış ofisinin Highly Individual Places (HIP) standartlarında oldukça lüks tasarlandığını belirten Erdinç Varlıbaş, ofisin bir şirketin genel müdürlük binasına benzer şekilde olduğunu söyledi. Satış ofisinin New York'taki `Gaggenheim' müzesine benzediğini de dile getiren Varlıbaş, "Burada sergiler de düzenlenecek, konserler de verilecek. Bu bina da kendi enerjisini üretiyor" dedi.
Hürriyet

Meridian'la 'Oscar'ı aldı hedef sıfır enerjili projeler

Varyap Meridian projesi, 97 ülkeden yaklaşık 4 bin projenin katıldığı 'Gayrimenkulün Oscarları'nda iki dalda en beğenilen proje seçildi
VARYAP, TOKİ ve Emlak GYO ortaklığıyla inşa edilen Varyap Meridian, merkezi Londra'da bulunan ve "Gayrimenkulün Oscarları" olarak literatüre geçen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde iki dalda ödül almaya hak kazandı. Ataşehirde'deki proje Avrupa'nın En Beğenilen Gayrimenkul Projesi ve Yüksek Bina Projesi seçildi. Yarışmaya 97 ülkeden 4 binden fazla proje katıldı. Varyap ödüllerini 16 Ekim'de Londra'da düzenlenecek törenle alacak. Varlıbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş, "LEDD" kriterlerine göre inşa ettiğimiz proje enerji tasarrufu sağlayacak ve çevreye saygılı bir proje olacak. Solar paneller sayesinde elektirik ihtiyacının bir kısmını, yağmur sularının depolanmasıyla da su ihtiyacını karşılayacağız. Hedefimiz Türkiye'de sıfır enerjili projeler üretmek" dedi. 250 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçecek Meridian bin 500 konut, ofis katları, 5 yıldızlı otel ve kongre merkezinden oluşuyor. Proje 2011'de tamamlanacak.
Sabah

Meridian, Avrupa'nın en iyi projesi seçildi

Varyap tarafından Ataşehir'de inşa edilecek olan Meridian adlı proje, Londra'daki yarışmada `en iyi gayrimenkul projesi' ve `en iyi yüksek bina' ödüllerini kazandı

Varyap'ın TOKİ ve Emlak Konut GYO ortaklığı ile Ataşehir'de inşa edeceği Meridian projesi, Merkezi Londra'da bulunan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri (International Property Awards) yarışmasında, `Avrupa'nın en iyi gayrimenkul projesi' ve `en iyi yüksek bina' ödüllerini aldı. Proje, aynı yarışmada, `dünyanın en iyileri' kategorisinde finale kaldı.
Ödüller, 16 Ekim'de Londra'da düzenlenecek törenle verilecek. Dünyanın en iyi gayrimenkul profesyonellerini ve projelerini belirlemek amacıyla düzenlenen yarışma, Avrupa-Afrika, Asya Pasifik, Büyük Britanya, Güney-Kuzey Amerika ve Ortadoğu kategorilerinden oluşuyor.

250 milyon dolara mal olacak
Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, 6 bloktan oluşacak projenin en yüksek bloğunun 60 katlı olacağını belirterek, projenin 250 milyon dolara mal olacağını söyledi. Varlıbaş, "Proje değeri 1.2 milyar dolar olacak. Emlak Konut'a da arsa payı ile birlikte 500-600 milyon dolar ödeyeceğiz" dedi.
Varlıbaş, projede yapacakları tasarruf sayesinde, aidatların diğer projelere göre en az yüzde 50 daha ucuz olacağını belirterek, "Bina üstünde panel kullanarak ürettiğimiz elektriği ortak alanlarda kullanacağız. Yağmur sularını topluyoruz. Otomasyon üst düzeyde olduğu için güvenlik personeli sayısı da azalacak. Uphill Court ile kıyasladığımızda aidatların yarı yarıya olmasını planlıyoruz" dedi.
Varlıbaş, Türkiye'nin ilk yüksek standartlı yeşil gayrimenkul projesi olan Meridian'in uluslararası yeşil bina standardı olan `Leed' kriterlerini taşıdığını söyledi. Varlıbaş, daha tasarım aşamasında alınan önlemler, çevreci malzeme ve atık yönetimiyle yüzde 40'a varan enerji ve su tasarrufu sağlanacağını kaydetti.

Ataşehir'de yeni ihale
Emlak Konut GYO Genel Müdürü Feyzullah Yetgin de Ataşehir'de Migros'un karşısındaki arsayı yeniden ihaleye çıkaracaklarını söyledi. Arazinin toplam büyüklüğünün 99 bin metrekare olduğunu vurgulayan Yetgin, "Burada çalışmalarımız sürüyor ve kısa süre içinde ihaleye çıkacağız. Konut ve ticari imarlı arsada çok bütük bir projenin hayata geçmesini bekliyoruz" dedi.

Faiz oranları daha da  düşecek
Meridian'deki konutların satışında ödeme kolaylıkları getirdiklerini anlatan Erdinç Varlıbaş, "Yüzde 1 peşin alıyor, yüzde 99'u 120 ay vadeye kadar yayıyoruz" dedi. Varlıbaş, "Faizlerde genel olarak bir indirim bekliyoruz. Faiz indirimiyle birlikte kredi faiz oranlarımızı gözden geçireceğiz.  Zaten şu anda aylık yüzde 0.99 ile satış yapıyoruz. Faizlerin daha da düşmesini bekliyoruz" dedi.

50 metrekare daire 188 bin lira
Varyap'ın İstanbul Batı Ataşehir'de inşa ettiği Meridian, 1500 konut, 5 yıldızı otel, iş merkezi ve ticaret merkezinden oluşuyor. Toplam 107 bin metrekarelik alana yayılan Meridian'ın yüzde 90'ı yeşil alan, 13 bin metrekarelik alanı ise binalardan oluşacak. 2011'de tamamlanacak projede brüt 50 metrekarelik stüdyo dairenin fiyatı 188 bin liradan başlıyor. Metrekare fiyatları ise 3 bin 500 ile 4 bin lira arasında değişiyor.
Milliyet

Avrupa'nın en iyi gayrimenkul ödülü Varyap'ın 
 
Varyap'ın TOKİ ve Emlak Konut GYO ortaklığı ile hayata geçirdiği Meridian projesi, merkezi Londra'da bulunan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında 'Avrupa'nın En İyi Gayrimenkul' ve 'En İyi Yüksek Bina' projesi seçildi. 
 
Varyap'ın Batı Ataşehir'de inşa ettiği Türkiye'nin ilk yüksek standartlı yeşil gayrimenkul projesi olan Meridian, 1.500 konut, 5 yıldızı otel, iş merkezi, ticaret ve sosyal alanlardan oluşuyor. Toplam 107 bin metrekarelik alana yayılan Meridian'ın yüzde 90'ı yeşil alan, 13 bin metrekarelik alanı ise binalardan oluşacak. Çevreci malzeme seçimi ve atık yönetimiyle enerji ve su tasarrufu sağlayacak projede yaşam 2011'de başlayacak. Varyap Üst Yöneticisi (CEO) Erdinç Varlıbaş, Meridian'ın enerji üretebilir hale gelmesini de istediklerini söyledi. Meridian'ın İstanbul'da belki de en düşük aidat sunacak proje olacağını ifade eden Varlıbaş, projede 450 dairenin birbirinden farklı olduğunu, kişiye özel daire tipi bulunduğunu anlattı. Projeye çok büyük talep geldiğini belirten Varlıbaş, "Satışa çıkardığımız konutların yüzde 70-80'i satıldı.'' dedi. Projeyi eylül sonunda duyuracaklarını ifade eden Varlıbaş, bu projeden ev sahibi olanların 2011-2012'de yüzde 100 prim artışı yapmasını beklediklerini vurguladı. Varlıbaş, konut kredisinde faizlerin daha da aşağı düşmesini beklediklerini kaydetti.
Zaman

Varyap Avrupa'dan iki ödül birden aldı

Varyap'ın TOKİ ve Emlak Konut GYO ortaklığı ile hayata geçirdiği Meridian projesi, Merkezi Londra'da bulunan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında Avrupa'nın En İyi Gayrimenkul projesi ve En İyi Yüksek Bina projesi seçildi.

Varyap Üst Yöneticisi (CEO) Erdinç Varlıbaş, Meridian'ın İstanbul'da belki de en düşük aidat sunacak proje olacağını söyledi. Varlıbaş, projede 450 dairenin birbirinden farklı olduğunu, kişiye özel daire tipi bulunduğunu anlattı. Varlıbaş "Proje henüz lanse edilmemesine rağmen çok başarılı oldu. Satışa çıkardığımız konutların yüzde 70-80'i satıldı" dedi. Konut faizlerindeki düşüşle ilgili olarak da Varlıbaş, kendilerinin daha önce yüzde 1'in altında aylık yüzde 0.99 faiz ile satış yaptıklarını belirterek "Faiz düşüşlerinin bize ve müşterilere kazandıracağı şeyler olacak. Faizlerin daha da aşağı düşmesini bekliyoruz" dedi.
Star

Varyap, Meridian ile Avrupa'dan çifte ödül alacak

Varyap'ın Batı Ataşehir'de inşa ettiği Meridian projesi, Avrupa'nın en iyi gayrimenkul projesi ve en iyi yüksek bina projesi seçildi. Merkezi Londra'da bulunan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri yarışmasında birinciliğe layık görülen projeye, 16 Ekim'de Londra'da düzenlenecek ve dünyanın önde gelen gayrimenkul firmalarını bir araya getirecek bir törenle ödül verilecek. Meridian projelerindeki gelişmeleri aktarmak amacıyla dün gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Varyap CEO'su Erdinç Varlıbaş, projelerinin Batı Ataşehir'in yüksek standartlı yeşil gayrimenkul projesi olarak öne çıktığını kaydetti. Meridian'ın bin 500 konut, 5 yıldızlı otel, iş merkezi, ticaret ve sosyal alanlardan oluştuğunu hatırlatan Varlıbaş, toplam 107 bin metrekarelik alana kurulu projenin yüzde 90'ının yeşil alan, 13 bin metrekarelik alanın ise binalardan oluşacağını vurguladı. Enerji ve su tasarrufu sağlayacak projenin teslim tarihinin 2011 yılı olacağını belirten Varlıbaş, "Satışa çıkardığımız ilk etaptaki 350 konutun yüzde 80'i satıldı. Oysaki projeyi eylül ayı sonunda duyuracağız" diye konuştu.
 
Türkiye'nin en düşük aidatlı projesi
Meridian projelerinde 50 metrekarelik stüdyo bir daire fiyatının 188 bin liradan başladığını belirten Varlıbaş, metrekare birim fiyatlarının 3 bin 500 TL ile 4 bin TL arasında değiştiğini kaydetti. Meridian'ın Türkiye'nin en düşük aidatlı projesi olduğunu söyleyen Varlıbaş, "Bina üstünde panel kullanarak ürettiğimiz elektriği ortak alanlarda kullandırmak istiyoruz. Yağmur sularını topluyoruz. Otomasyon üst düzeyde olduğu için güvenlik personel sayısı da azalacak" dedi. İkinci etapta 450 konut satışa sunacaklarını dile getiren Varlıbaş, 3 yüksek bloktan oluşacak projenin en yüksek blokunun 60 katlı olduğunu söyledi. Eylül sonunda proje fiyatlarının bugünkü rakamlara göre yüzde 15 zamlı olacağını aktaran Varlıbaş, şöyle devam etti: "Projenin yatırım maliyeti 250 milyon dolar. Emlak Konut'a ödenecek arsa payıyla birlikte bu miktar 600 milyon doları buluyor. Proje değeri de 1 milyar 200 milyon dolar."
Referans

Varyap'a iki uluslarası ödül

TOKİ ve Emlak GYO ortaklığıyla Varyap Meridian projesini hayata geçiren Varyap, inşasına yeni başlanan proje ile uluslarası alanda iki ödül birden kazandı. Varyap, merkezi Londra'da bulunan ve 'gayrimenkulün oscarları' olarak adlandırılan Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nde en iyi gayrimenkul projesi ve en iyi yüksek bina kategorilerinde iki dalda ödül almaya hak kazandı. Şirket, 16 Ekim'de Londra'da düzenlenecek ve dünyanın önde gelen gayrimenkul firmalarının katılcağı bir araya getirecek bir törende ödülünü alacak.
Sabah Emlak


Geri Dön