23 / 04 / 2024

Varyap Meridian minimum tüketim maliyeti sağlayacak

Varyap Meridian minimum tüketim maliyeti sağlayacak

Geleceğin evlerinin mimarı Varyap, Batı Ataşehir'de inşa ettiği Varyap Meridian ile Türkiye'nin ilk ve tek LEED kayıtlı yeşil lüks konut projesini hayata geçiyor



İstanbul'a katma değer sağlayacak ekolojik & yüksek standartlı karma projesi Varyap Meridian,  mimariden peyzaj tasarımına ve altyapı mühendisliğine kadar tüm alanlarda uyguladığı bütünsel sürdürülebilirlik ilkesi ile lüks bir konut projesinin de istenirse ne kadar çevreci olabileceğini gözler önüne seriyor. Daha tasarım aşamasında alınan önlemler, çevreci malzeme seçimi ve atık yönetimiyle projede yüzde 40'a varan enerji ve su tasarrufu, proje sakinlerine yüksek konforda minimum tüketim maliyeti sağlayacak.

Türkiye'ye birbiri ardına prestijli projeler kazandıran VARYAP tarafından hayata geçirilen Varyap Meridian projesi lüks konutlar arasında doğa dostu ve çevreye uyumu ile fark yaratıyor. Türkiye'nin, içinde konut, otel ve ticaret alanları bulunan, ilk ve tek lüks karma konut projesi olan Varyap Meridian, tasarımından malzeme kullanımına değin her aşamada çevreyle uyum ve sürdürülebilirlik kriterlerini gözetmesiyle öne çıkıyor. Doğa dostu binalar için uluslararası norm kabul edilen LEED sertifikasını almak üzere Türkiye'den başvuran ilk karma projesi olan Varyap Meridian'in etkileyici mimari görünümüyle de İstanbul'un sembol binaları arasına girmesi bekleniyor.

Çevreci önlemlerle aidatlar düşecek
Son yıllarda uluslararası gayrimenkul geliştirme sektöründe en çok kabul gören, bulunduğu çevre ve doğal ortamla uyumlu tasarım ve uygulama gerektiren “bütünsel sürdürülebilirlik” anlayışını Türk gayrimenkul piyasasına sunan Varyap, bir kez daha standartları yükseltiyor. Proje kapsamında uygulamaya sokulan yenilikçi sistemler, teknoloji ve LEED kriterlerinin sağladığı olanaklar, konut sahiplerine daha düşük aidat ve genel giderler olarak geri dönecek. Daha tasarım aşamasında alınan önlemler, çevreci malzeme seçimi ve atık yönetimiyle projede %40'a varan enerji ve su tasarrufu, proje sakinlerine yüksek konforda minimum tüketim maliyeti sağlayacak. LEED Sertifikasyon programı dahilinde Türkiye'nin ilk ve tek lüks yeşil karma projesi olan VARYAP Meridian'de yaşam 2011'de başlayacak.

Toplam 107 bin metrekarelik alana yayılı olan Varyap Meridian'in yüzde 90'ı yeşil alandan, 13 bin metrekarelik alanı ise binalardan oluşacak. Binalar, ikisi 24 katlı olmak üzere, 60, 45, 41, 34 katlı olmak üzere toplam 6 bloktan oluşacak. 1500 konuttun yer alacağı Meridian'de konut sahibi olmak isteyenlere çok geniş bir tercih yelpazesi sunuluyor. 450 farklı daire modeli bulunan projede, studio, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ile kat bahçeli ve teraslı tasarlanan özel daireler yer alıyor. Başka hiçbir projede olmadığı sayıda seçenek sunan Varyap Meridian'de ayrıca, 40 metrekarelik stüdyolardan özel tasarımlı penthouse daireler de bulunuyor.

0216 574 30 00

www.varyap.com.tr

[email protected]

İlgili haber

Varyap Meridian'da 188 bin TL'ye!

Varyap Meridian'e yoğun ilgi!

Varyap Meridian'da 155 bin TL'ye! Ön satışlar başladı!


Geri Dön