19 / 04 / 2024

Varyap-Uzunlar Seyrantepe'de öne çıktı!

Varyap-Uzunlar Seyrantepe'de öne çıktı!

TOKİ'nin Seyrantepe Projesi için hakediş ödemek suretiyle yaptığı ihaleye en düşük teklif Varyap -Uzunlar'dan geldi



Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Seyrantepe Projesi için `hakediş' ödemek suretiyle dün yaptığı ihalenin son oturumunda en düşük teklifi 184 milyon 61 bin 53 lira ile Varyap-Uzunlar A.Ş. İş Ortaklığı (Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi ve Turizm Yatırım Ticaret A.Ş-Uzunlar İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş) verdi.

TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde yapılan ihalede,  TOKİ  Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel başkanlığındaki komisyon, firmaların nihai tekliflerini açıkladı. Kazanmak güzeldirs Ahmet Haluk Karabel, gelen teklifleri değerlendireceklerini belirterek, "İncelemeyi bitirelim; en yakın zamanda açıklamayı yapacağız" dedi. İhalede en düşük teklifi veren Varyap-Uzunlar A.Ş. İş Ortaklığı'ndan Varyap Proje Koordinatörü Sebahattin Göztok ise "İlk önce TOKİ bir hayırlı olsun desin, ondan sonra CEO'muz Erdinç Varlıbaş konuyla ilgili gerekli açıklamayı basın toplantısı düzenleyerek yapacak. İhale kazanmak güzel bir şey, tabii onaylandıktan sonra. Baştan beri bu işi almak için çok iyi niyetli yaklaştığımızı herkes biliyor. Bu taşın altına elimizi koyduk. Umarım bundan sonra da iyi olur. Hem Galatasaray hem TOKİ hem de bizim için" dedi.

Trabzonsporlu
Daha birkaç ay önce, kulislerde adı Trabzonspor yönetimine girecek isimler arasında geçen Varyap Varlıbaşlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş'ın Galatasaray'ın kullanacağı 52 bin kişilik, açılır-kapanır tavanlı stad için en iyi teklifi vermesi ilginç bir durum oluşturdu. Varyap İnşaat, TOKİ'nin gelir paylaşımı yoluyla ihale ettiği milyar dolarlık konut projeleri ve Çağlayan'daki adalet sarayı inşaatını da yapıyor.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

2 yıl ihaleyle geçti
İLK olarak 19 Temmuz 2007 tarihinde ihaleye çıkan Seyrantepe Spor Kompleksi'nde dün sona yaklaşıldı. Daha önce 4 defa iptal edilen ihaleyi sonunda TOKİ üstlendi. 2 Temmuz 2009 tarihinde TOKİ, yeni bir ihale açmak üzere Seyrantepe projesini Eren Talu'nun elinden almıştı. TOKİ, en son Aşçıoğlu'nun öne geçtiği ihaleyi de iptal ederek. Projeyi kendisinin üstleneceğini açıkladı.
Hürriyet

Varyap, Seyrantepe'de teklifi aşağı çekti
TOKİ'nin Seyrantepe Projesi için hakediş ödemek suretiyle yaptığı ihaleye en düşük teklif Varyap -Uzunlar'dan geldi

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Seyrantepe Projesi için düzenlediği ihalenin son oturumunda en düşük teklif 184 milyon 61 bin 53 lira ile Varyap-Uzunlar İş Ortaklığı'ndan geldi. İhalenin ilk oturumunda 198 milyon 950 liralık teklif veren Varyap-Uzunlar ortaklığı fiyatı daha da aşağıya çekmiş oldu. Galatasaray'ın maçlarına ev sahipliği yapacak olan stadı da barındıran Seyrantepe Projesi ihalesinin ikinci oturumu dün yapıldı. TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel başkanlığındaki ihale komisyonu, Seyrantepe Projesi'nde firmaların nihai tekliflerini açıkladı. İhalede en düşük teklifi, önceki günkü oturumda 198 milyon 950 liralık teklifte bulunan Varyap-Uzunlar İş Ortaklığı, 184 milyon 61 bin 53 lira ile verdi.

İhalede, Afa Prefabrik Beton Sanayi-OG İş Ortaklığı 226 milyon 800 bin liralık teklif verirken, Makyol İnşaat ve Alsim Alarko Sanayi İş Ortaklığı önceki gün verdiği 298 milyon 502 bin 640 liralık teklifi yeniden sundu. Kalyon İnşaat ve ÖZKA İnşaat İş Ortaklığı 193 milyon 690 bin liralık, EMAY İnşaat ise 227 milyon 500 bin liralık teklif yaptı. Haluk Karabel, en kısa zamanda ihale sonucunu açılayacaklarını söyledi. Varyap Proje Koordinatörü Sebahattin Göztok da, "İhale kazanmak güzel bir şey, tabii onaylandıktan sonra. Bu işi almak için çok iyi niyetli yaklaştığımızı herkes biliyor. Bu taşın altına biz elimizi koyduk. Umarım bundan sonra da iyi olur" diye konuştu.

2 Temmuz'da iptal edildi
TOKİ tarafından 2007'de ihalesi yapılan ve Eren Talu Mimarlık ile Alke İnşaat Ortak Girişimi yükleniminde bulunan Seyrantepe'nin ihale sözleşmesi, 2 Temmuz'da, yüklenici firmanın yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle iptal edilmişti. Seyrantepe için 27 Temmuz'da yapılan ihale, teklifin çok düşük olması nedeniyle iptal edildi. TOKİ, tekrar ihaleye çıktı.21 Ağustos'ta gerçekleştirilen ihalede 3 firma teklif sundu ancak TOKİ, bu ihaleyi de verilen teklifler yeterli görülmediği için iptal etti.
Milliyet

Varyap teklifini 184 milyona indirdi, TOKİ onayını bekliyor
Varyap - Uzunlar ortaklığı Seyrantepe ihalesinde 198 milyon 950 bin TL'lik teklifini dünkü pazarlıkta 184 milyon 61 bin TL'ye çekti. Ortaklığın ihaleyi kazanıp kazanmadığı bugün belli olacak

Dört kez iptal edilen Seyrantepe ihalesini en sonunda kendisi yapma kararı alan TOKİ, salı günü yaptığı alt yüklenici firma ihalesine yine en düşük teklifi 184 milyon 61 bin 53 lira ile Varyap - Uzunlar İnşaat verdi. TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde yapılan ihalede, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel başkanlığındaki ihale komisyonu, ihaleye katılan firmaların nihai tekliflerini açıkladı. Buna göre en düşük teklif 184 milyon 61 bin 53 lira ile Varyap-Uzunlar ortaklığından geldi. Ortaklar bir önceki ihalede 198 milyon 950 bin TL teklif vermişti. Diğer teklifler ise şöyle: "Afa Prefabrik Beton Sanayi Ticaret A.Ş-OG İş Ortaklığı 226 milyon 800 bin lira, Makyol İnşaat Sanayi Turizm Ticaret A.Ş ve Alsim Alarko Sanayi Ticaret A.Ş İş Ortaklığı önceki gün verdiği teklif olan 298 milyon 502 bin 640 liralık teklifi yeniden sundu, Kalyon İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. ve ÖZKA İnşaat A.Ş İş Ortaklığı 193 milyon 690 bin lira, EMAY İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret A.Ş 227 milyon 500 bin lira." TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel, gazetecilerin, ihale sonucunun ne zaman belli olacağı sorusu üzerine, değerlendirme yapacaklarını belirterek, "İncelemeyi bitirelim en yakın zamanda açıklamayı yapacağız" dedi.

BUGÜN BELLİ OLACAK
Varyap Proje Koordinatörü Sebahattin Göztok ise gazetecilerin "hayırlı olsun" demesi üzerine yaptığı açıklamada, "İlk önce TOKİ bir hayırlı olsun desin, ondan sonra CEO'muz Erdinç Varlıbaş konuyla ilgili gerekli açıklamayı basın toplantısı düzenleyerek yapacaktır. İhale kazanmak güzel bir şey tabii onaylandıktan sonra... Bizim baştan beri bu işi almak için çok iyi niyetli yaklaştığımızı herkes biliyor. Bunun için de elimizden gelen herşeyi yaptık. Bu taşın altına biz elimizi koyduk. Umarım bundan sonra da iyi olur hem Galatasaray hem TOKİ hem de bizim için" diye konuştu. TOKİ ihaleye ilişkin bugün bir basın açıklaması yapacak.

'KAZANMAK GÜZEL AMA ONAYLANDIKTAN SONRA'
TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel, ihalede en düşük teklifi veren Varyap-Uzunlar ortaklığından Varyap Proje Koordinatörü Sebahattin Göztok'u tebrik etti. Göztok, "İhale kazanmak güzel ama onaylandıktan sonra" dedi.
Sabah

Seyrantepe'de son teklif 184 milyon TL 
Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Galatasaray'ın Seyrantepe Stadı için hak ediş ödemek suretiyle dün yaptığı ihalenin son oturumunda en düşük teklifi 184 milyon 61 bin 53 lira ile Varyap-Uzunlar İş Ortaklığı verdi. 
 
Şirket, ilk oturumda iş için 199 milyon 950 bin TL teklif sunmuştu. İdare'nin Bilkent'teki merkezinde gerçekleştirilen ihalede, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel başkanlığındaki ihale komisyonu, firmaların nihai tekliflerini açıkladı. Buna göre en düşük teklifi 184 milyon 61 bin 53 lira ile Varyap-Uzunlar AŞ İş Ortaklığı verdi. Diğer teklifler ise şöyle: Afa Prefabrik Beton-OG İş Ortaklığı 226 milyon 800 bin lira. Makyol İnşaat ve Alsim Alarko İş Ortaklığı 298 milyon 502 bin 640 liralık teklifini yeniden sundu. Kalyon İnşaat ve ÖZKA İnşaat İş Ortaklığı 193 milyon 690 bin lira, EMAY İnşaat 227 milyon 500 bin lira. İhale komisyonunun nihai kararını en kısa sürede açıklaması bekleniyor.

TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel, gazetecilerin, ihale sonucunun ne zaman belli olacağına yönelik sorusu üzerine, "İncelemeyi bitirelim, en yakın zamanda açıklamayı yapacağız." cevabını verdi. Varyap Proje Koordinatörü Sebahattin Göztok ise gazetecilerin 'hayırlı olsun' demesi üzerine, "İlk önce TOKİ bir hayırlı olsun desin, ondan sonra CEO'muz Erdinç Vardar konuyla ilgili gerekli açıklamayı bir basın toplantısı düzenleyerek yapacaktır. Bu taşın altına elimizi koyduk. Umarım bundan sonra da hem Galatasaray Kulübü, hem TOKİ hem de bizim için en iyisi olur." açıklamasını yaptı.
Zaman

Varyap-Uzunlar son teklifini yaptı 14 milyon indirdi
GALATASARAY için Seyrantepe'de yapılacak spor kompleksinin ihalesinde dün son oturum yapılırken, en düşük teklif 184 milyon 61 bin 53 TL ile yine Varyap-Uzunlar ortaklığından geldi. İhalenin önceki gün yapılan ilk oturumunda da 198.9 milyon TL ile en düşük teklif veren Varyap-Uzunlar, bütün gece çalışarak, TOKİ'nin istedi doğrultusunda tekliflerini 14 milyon TL daha indirdi. Seyrantepe Stadı'nın yapımı için gerçekleştirilen 4 ihale de başarısızlık ile sonuçlanırken, TOKİ sonunda stadı kendi yapma kararı almıştı. Stadın, bir bölümü Eren Talu tarafından inşaa edilirken, kalan yüzde 74'lük kısım için TOKİ, hakediş ödemek suretiyle yapılacak şekilde ihaleye çıktı.

Taşın altına elimizi koyduk
İHALENİN önceki gün yapılan ilk oturumunda gelen teklifler TOKİ tarafından beğenilmemiş, İhale Komisyonu Başkanı Karabel de 'Umuyorum gruplar daha iyi bir teklifle gelir' demişti. Varyap-Uzunlar ortaklığının Varyap Proje Koordinatörü Sebahattin Göztok ihalenin TOKİ tarafından onaylanmasının önemine işaret ederek, 'Bu işi almak için çok iyi niyetli yaklaştık. Elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu taşın altına biz elimizi koyduk. Umarım hem Galatasaray hem TOKİ hem de bizim için iyi olur' dedi.  Spor kompleksi, 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır kapanır tipte stadyum ve 4 bin 500 araçlık otoparktan oluşacak.

Teklifini düşürmeyen tek firma Makyol
İHALEYE katılan diğer firmalar da tekliflerinde ciddi miktarda indirime gitse de Varyap-Uzunlar ortaklığının teklifini geçemediler. Buna göre, Afa Prefabrik 247 milyon TL'lik teklifini, 226 milyon TL'ye indirdi. Kalyon İnşaat 238 milyon TL'lik teklifini 193 milyon TL'ye, EMAY İnşaat da 264 milyon TL'lik teklifini 227 milyon TL'ye düşürdü.  Makyol İnşaat ise 298 milyon 502 bin 640 liralık teklifinde indirime gitmedi.
Akşam

Seyrantepe ihalesi tamamlandı, İşte Seyrantepe ihalesini kazanan şirket...

Toplu Konut İdaresi'nin TOKİ, Seyrantepe projesi için hak ediş ödemek suretiyle düzenlediği ihalenin son oturumu gerçekleşti

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Seyrantepe Projesi için hak ediş ödemek suretiyle bugün yaptığı ihalenin son oturumunda en düşük teklifi 184 milyon 61 bin 53 lira ile Varyap-Uzunlar A.Ş. İş Ortaklığı (Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi ve Turizm Yatırım Ticaret A.Ş-Uzunlar İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş) verdi. TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde yapılan ihalede, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel başkanlığındaki ihale komisyonu, ihaleye katılan firmaların nihai tekliflerini açıkladı. Buna göre en düşük teklifi 184 milyon 61 bin 53 lira ile Varyap-Uzunlar A.Ş. İş Ortaklığı verdi.

Diğer teklifler ise şöyle:  ''Afa Prefabrik Beton Sanayi Ticaret A.Ş-OG İş Ortaklığı 226 milyon 800 bin lira, Makyol İnşaat Sanayi Turizm Ticaret A.Ş ve Alsim Alarko Sanayi Ticaret A.Ş İş Ortaklığı dün verdiği teklif olan 298 milyon 502 bin 640 liralık teklifi yeniden sundu, Kalyon İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. ve ÖZKA İnşaat A.Ş İş Ortaklığı 193 milyon 690 bin lira, EMAY İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret A.Ş 227 milyon 500 bin lira.''

İhale komisyonunun nihai kararını en kısa sürede açıklaması bekleniyor.
TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel, gazetecilerin, ihale sonucunun ne zaman belli olacağı sorusu üzerine, değerlendirme yapacaklarını belirterek, ''İncelemeyi bitirelim en yakın zamanda açıklamayı yapacağız'' dedi. İhalede en düşük teklifi veren Varyap-Uzunlar A.Ş. İş Ortaklığı'ndan Varyap Proje Koordinatörü Sebahattin Göztok ise gazetecilerin ''hayırlı olsun'' demesi üzerine yaptığı açıklamada, ''İlk önce TOKİ bir hayırlı olsun desin, ondan sonra CEO'muz Erdinç Vardar konuyla ilgili gerekli açıklamayı basın toplantısı düzenleyerek yapacaktır. ihale kazanmak güzel bir şey tabii onaylandıktan sonra... Bizim baştan beri bu işi almak için çok iyi niyetli yaklaştığımızı herkes biliyor. Bunun için de elimizden gelen herşeyi yaptık. Bu taşın altına biz elimizi koyduk. Umarım bundan sonra da iyi olur hem Galatasaray hem TOKİ hem de bizim için'' diye konuştu.

İHALE SÜRECİ BÖYLE İŞLEDİ:
TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde gerçekleştirilen ve TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel başkanlığındaki ihalenin bugünkü son oturumunda, firmalar revize ettikleri nihai teklifleri veriyor. İstanbul Şişli Ayazağa'da Seyrantepe arazisi üzerinde 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır kapanır tipte stadyum ve 4 bin 500 araçlık otoparktan oluşan spor kompleksi inşaatı ikmal işi için 11 firmaya ihaleye katılım için davet gönderilmiş, bu firmalardan 7'si şartname almış ve dün yapılan ihalenin ilk oturumunda 5 firma teklif vermişti.

İhalenin dünkü oturumunda en düşük teklifi 198 milyon 950 bin lira ile Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi ve Turizm Yatırım Ticaret A.Ş-Uzunlar İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş İş Ortaklığı vermişti. İhaleye katılan Afa Prefabrik Beton Sanayi Ticaret A.Ş-OG İş Ortaklığı 247 milyon lira, Makyol İnşaat Sanayi Turizm Ticaret A.Ş ve Alsim Alarko Sanayi Ticaret A.Ş İş Ortaklığı 298 milyon 502 bin 64 lira 71 kuruş, Kalyon İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. ve ÖZKA İnşaat A.Ş İş Ortaklığı 238 milyon 743 bin 523 lira, EMAY İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret A.Ş'nin teklifi ise 264 milyon lira olmuştu.

İHALE SÜRECİ
TOKİ tarafından 2007 yılı Ağustos ayında ihalesi yapılan ve Eren Talu Mimarlık A.Ş. ile Alke İnşaat Sanayi A.Ş. Ortak Girişimi yükleniminde bulunan Seyrantepe Spor Kompleksi'nin ihale sözleşmesi, bu yıl 2 Temmuz'da, yüklenici firmanın yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle iptal edilmişti.

Seyrantepe spor kompleksi projesi için 27 Temmuz'da yapılan ihale de gelen teklifin çok düşük olması nedeniyle iptal edildi. İhalede tek teklifte bulunan Siyah Kalem Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, arsa bedeli olarak 64 milyon 788 bin 936 lira idare payı toplam geliri ödemeyi, toplam satış gelirinin 543 milyon 600 bin lirayı aşması durumunda ise yüzde 2 oranında arsa bedeli karşılığı idare payı vermeyi önermişti.

TOKİ, ihaleye katılımı artırmak ve işin mümkün olan en kısa sürede bitirilmesini sağlamak üzere şartnamede değişikliğe giderek tekrar ihaleye çıktı. 21 Ağustos 2009 tarihinde gerçekleştirilen bu ihalede 3 firma teklif sundu ancak TOKİ, bu ihaleyi de verilen teklifler yeterli görülmediği için iptal etti. TOKİ bu sürecin sonunda spor kompleksinin idare tarafından tamamlanmasına karar verdi.
Bugün

Varyap, yine en düşük teklifi verdi 

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Seyrantepe Spor Kompleksi Projesi için hak ediş ödemek suretiyle yaptığı ihalenin son oturumunda en düşük maliyet teklifini 184 milyon 61 bin 53 lira ile Varyap-Uzunlar A.Ş. İş Ortaklığı (Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi ve Turizm Yatırım Ticaret A.Ş-Uzunlar İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş) verdi. TOKİ, önceki gün verdiği 198 milyon 950 bin dolarlık teklifi 184 milyon 61 bin 53 liraya indiren Varyap-Uzunlar A.Ş. İş Ortaklığı'nın son teklifini değerlendirerek ihaleyi sonuçlandıracak.

TOKİ'nin Bilkent'teki merkezinde yapılan son oturumda diğer teklifler ise şöyle oldu: "Afa Prefabrik Beton Sanayi Ticaret A.Ş-OG İş Ortaklığı 226 milyon 800 bin lira, Makyol İnşaat Sanayi Turizm Ticaret A.Ş ve Alsim Alarko Sanayi Ticaret A.Ş İş Ortaklığı dün verdiği teklif olan 298 milyon 502 bin 640 liralık teklifi yeniden sundu, Kalyon İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. ve ÖZKA İnşaat A.Ş İş Ortaklığı 193 milyon 690 bin lira, EMAY İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret A.Ş 227 milyon 500 bin lira." 
Vatan

Aslantepe bu kez tamam, top Varyap'ta

Yapımı yılan hikâyesine dönen ve ihalesi beş kez iptal edilen Seyrantepe Projesi ihalesini bu kez Varyap-Uzunlar ortaklığı aldı. Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Seyrantepe Projesi için hak ediş ödemek suretiyle dün yaptığı ihalenin son oturumunda en düşük teklifi 184 milyon 61 bin lirayla Varyap-Uzunlar A.Ş. İş Ortaklığı (Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi ve Turizm Yatırım Ticaret A.Ş-Uzunlar İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.) verdi. Avrupa'nın en büyük adalet sarayını inşa eden son dönemin gözde inşaat şirketlerinden Varyap, Seyrantepe Projesi'ni bir yılda bitirecek.

TOKİ'nin merkezinde yapılan ihalede, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel başkanlığındaki ihale komisyonu, ihaleye katılan firmaların nihai tekliflerini açıkladı. Buna göre en düşük teklifi 184 milyon 61 bin 53 lira ile Varyap-Uzunlar A.Ş. İş Ortaklığı verdi. İhalede Afa Prefabrik Beton Sanayi Ticaret A.Ş-OG İş Ortaklığı 226 milyon 800 bin lira, Makyol İnşaat Sanayi Turizm Ticaret A.Ş ve Alsim Alarko Sanayi Ticaret A.Ş İş Ortaklığı dün verdiği teklif olan 298 milyon 502 bin 640 liralık teklifi yeniden sundu. Kalyon İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. ve ÖZKA İnşaat A.Ş İş Ortaklığı 193 milyon 690 bin lira, EMAY İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret A.Ş 227 milyon 500 bin lira teklif etti.

TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel, "İncelemeyi bitirelim en yakın zamanda açıklamayı yapacağız" dedi.

Toplantıyla açıklanacak
İhalede en düşük teklifi veren Varyap-Uzunlar A.Ş. İş Ortaklığı'ndan Varyap Proje Koordinatörü Sebahattin Göztok ise, "İlk önce TOKİ bir hayırlı olsun desin, ondan sonra CEO'muz Erdinç Vardar konuyla ilgili gerekli açıklamayı basın toplantısı düzenleyerek yapacak. İhale kazanmak güzel bir şey tabii onaylandıktan sonra... Bizim baştan beri bu işi almak için çok iyi niyetli yaklaştığımızı herkes biliyor. Bunun için de elimizden gelen herşeyi yaptık. Bu taşın altına biz elimizi koyduk. Umarım bundan sonra da iyi olur hem Galatasaray hem TOKİ hem de bizim için" diye konuştu.

En büyük adalet sarayını da yapıyor
Son dönemde yıldızı parlayan şirketlerden olan Varyap, Avrupa'nın en büyük adliye sarayı olacak kompleksi de inşa ediyor. İstanbul Çağlayan'da açılacak İstanbul Adliye Sarayı'nın 2010'da tamamlanması hedefleniyor.

1980'de kurulan Varyap'ın bugüne kadar gerçekleştirdiği projeler arasında toplam 2 bin 500 konut ve ve bir alışveriş merkezininden oluşan Uphil Court Ataşehir, Uphill Court Bahçeşehir projeleri bulunuyor. Konya Adalet Sarayı'nı da inşa eden Varyap, İstanbul Çağlayan'da Avrupa'nın en büyük Adliye Sarayı inşaatına devam ediyor. Varyap'ın yatırım planları içinde Trabzon Atapark alışveriş merkezi ve İstanbul Pendik'te alışveriş merkezi, Afyon Termal Otel ve Muğla Bodrum'da iki butik konut projesi bulunuyor. 1991'de kurulan Uzunlar İnşaat ise iş merkezi, yol, hastane gibi inşaat işleri yapıyor.
Radikal

Seyrantepe ihalesinde en düşük teklif Varyap'tan!

Seyrantepe İhalesi başladı!

Galatasaray'ın stat ihalesi bugün!

Seyrantepe ihalesi için 11 firma davet edildi! 


Geri Dön