26 / 04 / 2024

Vatandaş için ısınmak artık lüks oldu! Hükümete doğal gaz faturası için çağrı geldi!

Vatandaş için ısınmak artık lüks oldu! Hükümete doğal gaz faturası için çağrı geldi!

Avrupa’da doğal gaz fiyatları bir yıl içinde yüzde 85’e yakın oranda düşerken, Türkiye’de ise konutlarda yüzde 164, sanayide de yüzde 273 arttı. Bu duruma tepki gösteren CHP, hükümete çağrı yaparak, ısınmanın artık bir lüks haline geldiğini savundu ve bu nedenle doğal gaz fiyatlarının indirilmesini



Yazılı açıklamasında, Avrupa genelinde doğal gaz fiyatlarını belirleyen Hollanda TTF borsasına göre, geçen yılın Ağustos ayından bu yana doğal gaz fiyatlarında yüzde 84,25 düşüş yaşandığını vurgulayan Akın, Avrupa genelinde 343 euro olan TTF fiyatının 54 euroya kadar gerilediğini hatırlattı.

Akın, geçtiğimiz yılın Haziran ayından bugüne dek Türkiye'de ise doğal gaz tarife fiyatlarının hem konutlarda hem de sanayide artmaya devam ettiğini vurgulayarak, “Avrupa'daki gaz fiyatları gerilerken Türkiye'de artmaya devam etti” diye konuştu.

Vatandaş için ısınmak artık lüks oldu! Hükümete doğal gaz faturası için çağrı geldi!

YÜZDE 17 ANLAMLI BİR İNDİRİM DEĞİL!

Geçtiğimiz günlerde BOTAŞ tarafından yapılan bir açıklama ile sanayide kullanılan doğal gaz fiyatlarında yüzde 17 oranında indirim yapılacağı duyurulduğunu hatırlatan Akın, “Oysaki sadece 2022 senesinde sanayideki artış yüzde 273'ün üzerinde. Yani bir yılda 3,5 kattan fazla artış söz konusu iken yüzde 17 oranındaki indirim tanlamlı olmayacak” diyerek, hükümetin, başta konutlarda kullanılan olmak üzere doğal gazda anlamlı bir indirim yapması gerektiğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön